راه اندازی FTP Server در ویندوز سرور یکی از راه حل های معمول برای کسب و کارهایی است که می خواهند داده های خود را ایمن نگه دارند. اگر به دنبال گزینه ای مناسب برای حفظ امینت داده های خود هستید، راه اندازی  FTP Server در ویندوز سرور می تواند کمک کننده باشد.

FTP چیست؟

ممکن است نام پروتکل FTP یا انتقال فایل را شنیده باشید، اما ممکن است مطمئن نباشید که دقیقا این پروتکل چیست. پروتکل انتقال فایل راهی برای اتصال دو سیستم به یکدیگر به امن ترین راه ممکن برای کمک به انتقال فایل ها بین دو یا چند نقطه است. به بیان ساده، این پروتکل وسیله ای است که با کمک آن فایل ها که طور ایمن بین طرفین به اشتراک گذاشته می شود.

نحوه کار FTP Server

FTP Server راه حلی است که برای تسهیل انتقال فایل در اینترنت استفاده می شود. اگر فایل ها را با استفاده از FTP رسال می کنید فایل ها یا در FTP Server آپلود یا دانلود می شوند. زمانی که فایل ها را آپلود می کنید فایل ها از سیستم به سرور منتقل می شوند. وقتی فایل ها را دانلود می کنید، فایل ها از سرور به سیستم شما منتقل می شوند. TCP/IP که اینترنت برای اجرای دستورات استفاده می شود برای انتقال فایل ها از طریق FTP استفاده می شود.

FTP Server را می توان نقطه میانی بین فرستنده و گیرنده یک فایل در نظر گرفت. برای اینکه سرورهای FTP کار کنند، به آدرس سرور نیاز دارند. به عنوان مثال آدرسی مانند ftp.examplecompany.net گاهی اوقات، آدرس سرور را به عنوان یک آدرس عددی مانند 12.345.678.90 به همراه خواهد داشت.

بسته به نوع سرور FTP که استفاده می کنید و سطح امنیتی مورد نیاز، ممکن است مجبور شوید نام کاربری و رمز عبور را وارد کنید. برخی از FTP Server امکان اتصال ناشناس را فراهم می کنند که برای دسترسی به آن نیازی به وارد کردن نام یا رمز عبور نیست.

مزایای راه اندازی  FTP Server در ویندوز سرور

گرچه FTP یکی از راه های انتقال فایل است اما مطمئنا گزینه های دیگری نیز وجود دارد. بنابراین مزایای راه اندازی  FTP Server در ویندوز سرور نسبت به سایر ابزارهای انتقال فایل چیست؟ در ادامه مزایایی که سازمان ها می توانند بهره مند شوند آورده شده است:

 امنیت

بزرگترین مزیت راه اندازی  FTP Server در ویندوز سرور نسبت به سایر گزینه ها، سطح امنیتی است که این گزینه های مدیریت شده می توانند ارائه دهند. FTPS و SFTP که هر دو پروتکل های انتقال فایل امن (رمزگذاری شده) هستند، لایه دیگری از امنیت را به انتقال های سنتی FTP اضافه می کنند و بسیاری از سرورهای FTP از FTPS و SFTP برای محافظت بهتر از داده های به اشتراک گذاشته شده پشتیبانی می کنند. این به شما این اطمینان را می‌دهد که فایل‌های حساس شما در دسترس افرد دیگر قرار نمی گیرند چون در حین انتقال رمزگذاری می شوند.

وقتی داده‌ها، به‌ویژه داده‌های حساس را ارسال می‌کنید، ممکن است نگران باشید که افراد دیگر انتقال شما را رهگیری کنند. در واقع، هر کسی با ابزارهای مناسب یا کمی دانش می تواند قادر به رهگیری فایل ها باشد. همچنین ممکن است نگران باشید که انتقال‌های شما در معرض ویروس‌ها یا بدافزارهای دیگر باشد. خوشبختانه، هنگامی که از یک سرور FTP مدیریت شده استفاده می کنید، فروشنده متخصص مسئول تامین امنیت لازم برای ایمن نگه داشتن داده ها است.

کنترل

یکی دیگر از مزایای راه اندازی  FTP Server در ویندوز سرور سطح کنترلی است که می توانید بر روی داده های خود به دست آورید. بسیاری از سرورهای FTP، به ویژه سرورهای پیشرو در صنعت، کنترل‌های دسترسی دقیق را ارائه می‌کنند که به مدیران شما اجازه می‌دهد تعیین کنند چه کسی می‌تواند فایل‌ها را آپلود، دانلود، ویرایش، حذف یا به اشتراک بگذارد. و در چه پوشه هایی مجوزهای خاصی دارند.

همه افراد در سازمان شما به یک سطح دسترسی به فایل های شما نیاز ندارند. برای مثال، ممکن است مدیر مالی نیاز به دیدن سوابق مالی حساس داشته باشد، در حالی که کارآموز شما اینطور نیست. توانایی کنترل دسترسی به فایل و راه حل بر اساس حساب های کاربری فردی می تواند امنیت بیشتری را به فایل های شما اضافه کند.

اندازه فایل های بزرگ

آیا تا به حال سعی کرده اید فایلی را از طریق ایمیل برای گیرنده ارسال کنید، فقط پیامی دریافت کنید که فایل شما برای ارسال بسیار بزرگ است؟ اگر سازمان شما با حجم انبوهی از داده‌ها سروکار دارد، نمی‌خواهید کل فرآیند اشتراک‌گذاری فایل شما به دلیل حجم زیاد فایل‌ها قطع شود.  می‌توانید از یک سرور FTP استفاده کنید که به شما امکان می‌دهد یک گیگابایت داده را به یکباره ارسال کنید.

گردش کار بهبود یافته

داشتن یک فرآیند به اشتراک گذاری فایل که در سراسر سازمان شما یکسان نیست، می تواند تأثیر منفی بر بهره وری کسب و کار شما داشته باشد. به جای اشتراک گذاری یک فایل در یک زمان، می توانید حجم زیادی از داده را در یک لحظه ارسال کنید. همچنین می‌توانید در حین انجام نقل های بزرگ به کار خود ادامه دهید، بنابراین جریان کار شما قطع نمی شود.

همچنین، داشتن یک سرور FTP به شما یک مکان واحد برای ذخیره تمام فایل ها را می دهد و همچنین از دست رفتن داده ها را کاهش می دهد.

بازیابی فاجعه

شما هرگز نمی دانید چه زمانی ممکن است با داده های از دست رفته یا در معرض خطر مواجه شوید. هنگامی که یک ارائه دهنده برتر FTP را انتخاب می کنید ، فروشنده شما می تواند اطمینان حاصل کند که فایل های شما هرگز از بین نمی روند، از داده های روزمره گرفته تا مهم ترین و حساس ترین فایل های شما.

هنگامی که فاجعه ای رخ می دهد، مانند قطع شدن اتصال به اینترنت، قطع برق، یا حتی یک فاجعه طبیعی واقعی، لازم نیست نگران از دست دادن داده های خود باشید. در عوض، از داده‌های شما به طور منظم و خودکار در مکان دیگری پشتیبان‌ گرفته می‌شود. سپس، اگر نیاز به بازیابی داده‌های خود دارید، می‌توانید این کار را با هماهنگی با فروشنده FTP خود انجام دهید .

راه اندازی FTP Server در ویندوز سرور : انواع FTP

در ادامه رایج ترین انواع FTP لیست شده است:

 FTP Secure (FTPS) افزایش امنیت یک درجه بالاتر از FTP سنتی را فراهم می آورد. FTP Secure (FTPS) انتقال امن فایل را تضمین می کند و یک لایه رمزگذاری اضافی را با استفاده از پروتکل های لایه سوکت های امن (SSL) یا امنیت لایه حمل و نقل (TLS) در حین انتقال داده در سراسر شبکه فراهم می کند.

SSH File Transfer Protocol (SFTP) یک زیرسیستم انتقال فایل امن برای پروتکل Secure Shell (SSH) است. SFTP یک روش پرکاربرد برای انتقال ایمن فایل ها از طریق سیستم های راه دور است. در SFTP، داده ها و دستورات هر دو رمزگذاری شده و در بسته های باینری فرمت شده خاص از طریق یک اتصال امن و با استفاده از SSH منتقل می شوند.

FTP اکتیو در مقابل پسیو

جلسات FTP به طور کلی دارای دو کانال است، یک کانال فرمان (کنترل) و یک کانال داده. در حالی که از کانال فرمان برای انتقال دستورات استفاده می شود، کانال داده برای انتقال داده ها استفاده می شود. یک مدیر می تواند یک سرور FTP را در دو حالت اکتیو / فعال و حالت پسیو / غیرفعال قرار دهد.

 حالت اکتیو: در ابتدا این حالت پیش فرضی برایFTP بود و سرورهای مختلف هنوز از آن پشتیبانی می کنند. در این حالت، کلاینت  FTP یک اتصال کنترلی ایجاد می کند. با این حال، تمام اتصالات داده از سرور به سرویس گیرنده FTP آغاز می شود. حالت اکتیو در غیاب فایروال ها عمل می کند یا به فایروال هایی نیاز دارد که پروتکل FTP را درک کنند تا پورت ها را بین کلاینت ها و سرورها به طور خودکار باز کنند. این حالت به عنوان حالت فعال شناخته می شود زیرا کلاینت به صورت پویا یک پورت را باز می کند و در حالی که سرور به طور فعال به آن متصل می شود  وگوش می دهد.

حالت پسیو: هر دو اتصال داده و کنترل از کلاینت FTP به سرور FTP در این حالت آغاز می شوند. همچنین به عنوان حالت ” Firewall-Friendly” شناخته می شود زیرا در محیطی با فایروال های لازم کار می کند. این حالت به عنوان غیرفعال می شود زیرا سرور یک پورت را باز می کند و به صورت غیرفعال گوش می دهد و به مشتریان اجازه می دهد به آن متصل شوند. حالت غیرفعال برای انتقال فایل‌ها توصیه می‌شود زیرا اتصالات در این حالت امن‌تر و قابل اعتمادتر هستند، زیرا اتصالات داده از کلاینت FTP به سرور FTP راه‌اندازی می‌شوند. ثانیاً، هیچ اتصال ورودی که از اینترنت به مشتریان فردی باز می گردد مجاز نیست. بر خلاف حالت فعال که نیاز به پیکربندی فایروال های متعدد دارد، حالت غیرفعال فقط به پیکربندی فایروال سرور نیاز دارد.

FTP در مقابل ذخیره سازی ابری

FTP و Cloud هر دو راه هایی برای به اشتراک گذاری فایل ها و داده ها هستند. در حالی که FTP امکان انتقال فایل‌ها را بین دستگاه‌ها از طریق یک شبکه فراهم می‌کند، ابر دسترسی به داده‌های ذخیره‌شده و مجموعه‌ای از خدمات، از جمله محاسبات، شبکه و موارد دیگر میزبانی شده در اینترنت را از طریق یک مرورگر وب یا یک کلاینت دسکتاپ تسهیل می‌کند. برخی از تفاوت های کلیدی بین FTP و ذخیره سازی ابری عبارتند از:

 دسترس‌پذیری: دسترسی به فایل‌ها و پوشه‌ها در یک راه‌اندازی FTP نیاز به استفاده از یک سرویس گیرنده FTP و تنظیم مجوزهای لازم برای دسترسی به سرور دارد. دسترسی به داده های ذخیره شده در یک ابر اغلب فقط به یک مرورگر وب یا یک برنامه بدون نیاز به نام کاربری و رمز عبور نیاز دارد. با این حال، اگرچه الزامی نیست، اما همچنان می‌توانید داده‌ها را در فضای ابری پشت حفاظت رمز عبور ذخیره کنید.

  امنیت: امنیت یک نگرانی برای سازمان هایی است که از FTP استفاده می کنند. نمونه‌هایی از آسیب‌پذیری‌های فایروال وجود دارد، زیرا اتصال FTP به باز کردن پورت‌های اضافی برای دسترسی کافی نیاز دارد. سازمان‌هایی که می‌خواهند فایل‌ها را با دیگران به اشتراک بگذارند، ممکن است مجبور شوند دسترسی به زیرساخت‌های خود را گسترش دهند و خطر امنیتی را برای سرور فیزیکی افزایش دهند.

 علاوه بر این، عدم قابلیت ردیابی خلأهای بیشتری ایجاد می کند، زیرا هیچ وسیله ای برای بررسی اینکه چه کسی به چه اطلاعاتی دسترسی داشته است وجود ندارد. در نهایت، سازمان ها ممکن است به یک متخصص فناوری اطلاعات نیاز داشته باشند تا به طور دوره ای از اسنپ شات های سرور در مکان دیگری نسخه پشتیبان تهیه کند. از طرف دیگر، سرویس‌های ابری با کنترل‌های امنیتی پویا جلوتر رفته‌اند تا خطرات و آسیب‌پذیری‌های امنیت سایبری را به حداقل برسانند.