سرور لینوکس سروری است که بر روی سیستم عامل متن باز لینوکس ساخته شده است. این نوع سرور به کسب و کارها گزینه ای کم هزینه برای ارائه محتوا، برنامه ها و خدمات به مشتریان خود را ارائه می دهد. لینوکس عمدتاً از طریق خط فرمان اداره می‌شود. از این رو، نیاز به دانشی در مورد اجرای عملیات از طریق یک ترمینال دارد. از آنجایی که اساساً مبتنی بر خط فرمان است، هنگام تعامل با سرور، انعطاف پذیری عالی را ارائه می دهد. علاوه بر این، اجازه می دهد تا تنظیمات را بدون راه اندازی مجدد سیستم تغییر دهید.

سرور لینوکس هیچ هزینه لایسنسی ندارد. مگر اینکه شما ادمین باشید که برای نصب و نگهداری سرور به کارکنان فنی باید هزینه پرداخت کنید، اما هیچ هزینه اضافی برای سیستم عامل سرور وجود ندارد. استفاده از نرم‌افزار متن باز قطعا مقرون به صرفه است، اما ضعف آن عدم پشتیبانی رسمی است. اگر با مشکلی مواجه شدید، می توانید از اعضای انجمن لینوکس کمک بگیرید.

مدیران سیستم با راه اندازی سرور لینوکس انعطاف پذیری و آزادی زیادی دارند. این نوع سرور دارای مدیریت از راه دور هستند که به مدیران این امکان را می دهد تا سیستم را در هر جایی بهینه کنند.

اجرای یک سرور لینوکس به شما این امکان را می دهد که از سایر نرم افزارهای متن باز به صورت یکپارچه استفاده و ادغام کنید. اگرچه اجرای برنامه های ویندوز در لینوکس امکان پذیر است، اما به نرم افزار اضافی یا حتی یک ماشین مجازی نیاز دارد. سرورهای لینوکس از پایگاه داده های MySQL و PostgreSQL و زبان های برنامه نویسی یونیکس (PHP، Perl، Python) پشتیبانی می کنند. بنابراین، اگر قصد استفاده از این ابزارها را دارید، لینوکس گزینه ارجح است.

چرا باید از سرور لینوکس استفاده کنیم؟

کارایی : سرورهای لینوکس عملکردی را ارائه می دهند که زیرساخت شما برای ارائه آن نیاز دارید.

امنیت: سرورهای لینوکس لایسنس های پیشرفته ای را ارائه می دهند که می توانند برای امنیت بهینه شوند.

ثبات: سرورهای لینوکس بر اساس فناوری متن باز ساخته شده اند که از قابلیت های اسنپ شات پشتیبانی می کند.

مقیاس پذیر: لینوکس با فناوری‌های ابری کار می‌کند تا به شما کمک کند کسب و کار خود را ساده تر توسعه دهید.

چرا کسب و کار شما به سرور لینوکس نیاز دارد؟

سازمان های فناوری اطلاعات تلاش می‌کنند تا با افزایش بهره‌وری و ارائه سریع‌تر خدمات، ارزش کسب  کار خود را بیشتر کنند. لینوکس خانواده‌ای از سیستم‌عامل‌های نرم‌افزار متن‌باز رایگان است که بر اساس هسته لینوکس ساخته شده‌اند. لینوکس که در ابتدا برای سیستم های شخصی مبتنی بر معماری x86 اینتل توسعه یافته بود، از آن زمان به پلتفرم های بیشتری نسبت به هر سیستم عامل دیگری منتقل شده است. به لطف تسلط سیستم عامل اندروید مبتنی بر هسته لینوکس بر روی گوشی های هوشمند، لینوکس بزرگترین پایگاه نصب شده را در بین تمام سیستم عامل های همه منظوره دارد. لینوکس همچنین سیستم عامل پیشرو در سرورها و سیستم هایی مانند سوپر کامپیوترها است و تنها سیستم عامل مورد استفاده در ابررایانه های TOP500 است.

بسیارس از سازمان ها سرورهای لینوکس را استفاده می کنند. این سرورها برای برآورده کردن نیازهای تجاری مانند مدیریت شبکه و سیستم، مدیریت پایگاه داده و خدمات وب طراحی شده اند. سرورهای لینوکس اغلب به دلیل ثبات، امنیت و انعطاف پذیری نسبت به سایر سیستم عامل های سرور انتخاب می شوند.

برای استفاده از این قابلیت، بسیاری از شرکت‌های سازمانی سرورهایی را با یک نوع پرقدرت از سیستم‌عامل منبع باز لینوکس استفاده کرده‌اند. اینها برای رسیدگی به سخت‌ترین نیازهای برنامه‌های تجاری مانند مدیریت شبکه و سیستم، مدیریت پایگاه داده و خدمات وب طراحی شده‌اند. سیستم عامل های سرور لینوکس پیشرو شامل CentOS ، Debian ، Ubuntu Server ، Slackware و Gentoo می باشد.

ویژگی ها و مزایای سرور Linux

اول، کنترل‌های امنیتی داخلی و قابلیت مدیریت مقیاس‌پذیر از طریق رابط‌هایی که برای مدیران لینوکس و ویندوز آشنا هستند، شما را قادر می‌سازد تا به جای واکنش به آسیب‌پذیری‌های امنیتی و اشتباهات پرهزینه پیکربندی مدیریت، بر رشد کسب‌وکار تمرکز کنید. سرور لینوکسی که انتخاب می‌کنید باید فناوری‌ها و گواهی‌های امنیتی را ارائه کند و پیشرفت‌هایی را برای مبارزه با نفوذها، محافظت از داده‌های شما و رعایت مقررات برای پروژه منبع باز یا یک فروشنده خاص سیستم عامل حفظ کند.

ارائه منابع با امنیت: با استفاده از ویژگی‌های کنترل یکپارچه مانند مدیریت هویت متمرکز و لینوکس تقویت‌شده با امنیت (SELinux)، کنترل‌های دسترسی (MAC)  و مجوزهای مشترک با معیارهای مشترک و FIPS 140-2 و غیره  منابع با امنیت ارائه می شوند.

انطباق با مقررات و اصلاح پیکربندی امنیتی را در سراسر سیستم و درون کانتینرها با اسکن ایمیج مانند OpenSCAP ، آسیب‌پذیری‌ها و خطوط پایه امنیتی پیکربندی را بررسی می‌کند. علاوه بر این، باید اصلاح پیکربندی را در کل محیط ترکیبی شما متمرکز و مقیاس پذیر کند.

به‌روزرسانی‌های امنیتی مستمر در صورت امکان، تمام مشکلات حیاتی را تا روز کاری بعدی اصلاح و ارائه می‌کند.

سرور لینوکس به عنوان پایه مرکز داده ترکیبی شما باید قابلیت مدیریت پلتفرم و ادغام انعطاف پذیر با مدیریت قدیمی و زیرساخت اتوماسیون را فراهم کند. این باعث صرفه جویی در وقت کارکنان فناوری اطلاعات و کاهش زمان توقف برنامه ریزی نشده می شود.

تفاوت سرور لینوکس با سرور ویندوز

   

سرور لینوکس


سرور ویندوز
معماری حول هسته لینوکس متمرکز شده است بر اساس معماری ویندوز NT
هزینه رایگان و متن باز متعلق به مایکروسافت، شامل هزینه لایسنس برای هر کاربر است
امنیت در برابر بدافزارها و تهدیدات سایبری بسیار ایمن است بیشتر مستعد تلاش های هک و تهدیدات سایبری هستند
پشتیبانی پشتیبانی از انجمنی بزرگ که می تواند به سوالات متداول پاسخ دهد جامعه و پشتیبانی طولانی مدت مشتری، همراه با اسناد عالی
حالت عملیات خط فرمان رابط کاربر گرافیکی
تجربه ی کاربر به یک مدیر لینوکس نسبتا با تجربه نیاز دارد برای کاربران مبتدی مناسب است
پشتیبانی از پایگاه داده MySQL، PostgreSQL Microsoft SQL، Microsoft Access
پشتیبانی از اسکریپت پایتون، پی‌اچ‌پی، پرل و سایر زبان‌های یونیکس ASP و ASP.NET

قیمت سرور Linux

لینوکس یک سیستم‌عامل سبک وزن است که به منابع سخت‌افزاری کمتری برای مدیریت حجم کار بیشتری نیاز دارد، به این معنی که معمولاً هزینه زیرساخت بالایی ندارد. همانطور که در بالا ذکر شد، هیچ لایسنسی برای توزیع های لینوکس وجود ندارد، به جز Red Had و SUSE (پلتفرم های مورد استفاده برای شرکت های سطح سازمانی). هزینه مهمی که باید در نظر گرفت داشتن یک مدیر داخلی است که با تنظیمات لینوکس و هر گونه مشکل احتمالی برخورد کند.

سرور لینوکس در مقال سرور ویندوز کدام یک را باید انتخاب کنید

هنگام تصمیم گیری بین سرور لینوکس و سرور ویندوز، سه جنبه مهم را در نظر داشته باشید:

  • هزینه
  • تجربه مدیر
  • حالت استفاده شما

اگر به دنبال راه حل مقرون به صرفه تری هستید، بدون شک لینوکس گزینه بهتری است زیرا هیچ هزینه اضافی برای اجرای سیستم عامل وجود ندارد.

از طرف دیگر، اگر مدیر سرور هیچ تجربه ای در مدیریت و نگهداری سرور از طریق خط فرمان ندارد، بهتر است لایسنس سرور ویندوز را پرداخت کنید. نه تنها باید زمان کمتری را برای نظارت و پیکربندی سرور صرف کنید، بلکه به پشتیبانی رسمی مایکروسافت نیز دسترسی خواهید داشت.

در نهایت، آنچه را که می خواهید روی سرور اجرا کنید را در نظر بگیرید. از آنجایی که لینوکس از PHP و MySQL پشتیبانی می کند، نصب وردپرس در سرور لینوکس آسان تر است. همچنین دسترسی آسان‌تری به HTTP، Apache و سایر ابزارهای ساخت سایت، محیط‌های جاوا اسکریپت و NodeJS و زبان‌های برنامه‌نویسی Perl و Python را ارائه می‌دهد.

با این حال، اگر قصد دارید صفحات وب را با استفاده از فریم ورک مایکروسافت، مانند فریم ورک های  ASP یا .NET توسعه دهید، استفاده از آنها در سرور ویندوز بسیار ساده‌تر است. همین امر در مورد برنامه هایی مانند Microsoft SQL، SharePoint و Microsoft Access صدق می کند.