امروزه به علت پیشرفت تکنولوژی و گستردگی  شبکه و اینترنت معمولاً اکثر افراد از شبکه‌های کامپیوتری و اینترنتی استفاده می‌نمایند. استفاده از اینترنت و شبکه نیازمند یک‌سری تجهیزات و ابزار است. از این تجهیزات شبکه می‌توانیم به تجهیزات اکتیو، تجهیزات پسیو، انواع مودم، انواع متعلقات تجهیزات شبکه اکتیو و یا پسیو، انواع کابل و غیره اشاره نمایم. هر کدام از این تجهیزات دارای عملکرد و وظیفه منحصربه‌فردی هستند و همه آن‌ها برای یک شبکه بسیار حائز اهمیت و مهم هستند.

 همچنین نصب، راه‌اندازی و تنظیم تجهیزات شبکه باهم متفاوت هستند و نیاز به دانش و مهارت کافی دارند پس بهتراست برای تنظیم تجهیزات و لوازم جانبی آن‌ها از افراد متخصص و یا دفترچه راهنمای آن‌ها کمک بگیرید. ما در این بخش از هنر توسعه و ارتباطات شایگان نصب، راه‌اندازی و تنظیم برخی از تجهیزات شبکه را بررسی می‌نمایم.

راه‌اندازی و تنظیم تجهیزات شبکه

پیش‌تر ذکر نمودیم که نوع، شکل، عملکرد و کاربرد انواع تجهیزات شبکه باهم تفاوت بسیار زیاد و قابل توجه‌ای دارند. این تفاوت در انواع تجهیزات سبب تفاوت در نحوه نصب، راه‌اندازی و تنظیم تجهیزات مختلف شبکه گردید است. پس برای تنظیم هریک از تجهیزات، نیاز به مهارت و دانش مخصوص به آن است.

نصب و راه‌اندازی تجهیزات پسیو

در نصب تجهیزات شبکه، تنظیم و راه‌اندازی پسیو از مهم‌ترین قسمت‌های تنظیم تجهیزات بشمار می‌آید و تمام امور سخت‌افزاری و تنظیم تجهیزات پسیو شبکه در این قسمت انجام می‌گردد. از این امور تنظیم تجهیزات شبکه می‌توانیم به موارد زیر اشاره نمایم.

  1. طراحی نمودن شبکه
  2. طراحی نمودن نقشه شبکه
  3. کابل‌ کشی برق
  4. نصب نمودن تابلو برق و usp
  5. نصب نودها و پریزها و غیره
  6. کابل‌کشی تلفن و نصب و تنظیم سانترال
  7. راه‌اندازی، نصب و تنظیم دوربین‌های مداربسته زیر نظر شبکه
  8. نصب سنسورها و تجهیزات هوشمندسازی به جهت کنترل شبکه
  9. نصب انواع سانسورها و تجهیزات به جهت اعلام و اطفای حریق
  10. نصب و تنظیم تجهیزات شبکه مانند سوئیچ، روتر و غیره
  11. طراحی و استاندارد نمودن اتاق سرور
  12. نصب، راه‌اندازی و تنظیم سیستم‌های امنیتی
  13. نصب و راه‌اندازی مانیتورینگ شبکه
  14. جابه‌جا نمودن شرکت‌های کامپیوتری
  15. تهیه نقشه و گزارش کامل از شبکه‌های راه‌اندازی شده

خدمات تنظیم تجهیزات اکتیو شبکه

نصب و راه‌اندازی تجهیزات اکتیو شبکه یکی دیگر از زیرمجموعه‌های نصب و تنظیم تجهیزات شبکه هستند. فعالیت‌های نرم‌افزاری و فعالیت‌های پیکربندی تجهیزات شبکه در قسمت تنظیم و راه‌اندازی تجهیزات اکتیو صورت می‌گیرد. مجموعه کارهای که در این قسمت انجام می‌گیرد تأثیر مستقیمی بر تولید سیگنال، انتقال دیتا و داده‌ها دارد. از این امور می‌توانیم به موارد زیر اشاره نمایم.

  1. مدیریت ترافیک و پهنای باند
  2. مجازی‌سازی دسکتاپ
  3. راه‌اندازی ویندوز سرور
  4. راه‌اندازی سرویس‌ها و نرم‌افزارهای اتوماسیون اداری
  5. راه‌اندازی سیستم مقابله با ویروس‌های کامپیوتری
  6. راه‌اندازی نرم‌افزارهای کاربردی و مهم تحت شبکه
  7. تنظیم امنیت سیستم‌های شبکه
  8. تنظیم و نصب انواع نرم‌افزارهای پشتیبان‌گیری به‌صورت کاملاً خودکار
  9. نصب و تنظیم سرویس‌های مجازی‌سازی سرور و کلاینت‌ها
  10. نصب، راه‌اندازی، تنظیم و عیب‌یابی سیستم‌عامل‌های ویندوز
  11. نصب، راه‌اندازی و تنظیم تمام تجهیزات شبکه مانند مودم، اکسس‌پوینت، سوئیچ و غیره
  12. راه‌اندازی و تنظیم سیستم‌عامل‌های مجازی تحت بستر سرور مجازی خارج از وی سنتر و کلاستر

هزینه نصب و تنظیم تجهیزات شبکه

باتوجه‌به کاربردها و عملکردهای متفاوت تجهیزات شبکه، نصب و راه‌اندازی آن‌ها نیز باهم تفاوت‌های دارند. برای داشتن یک شبکه کامپیوتری بدون نقص باید نصب تجهیزات آن به روش صحیحی صورت گیرد، در غیر این صورت سبب ایجاد مشکلاتی جدی و جبران‌ناپذیری خواهد گردید. پس باتوجه‌به مسائل گفته شده، باید بدانید که هزینه تنظیم تجهیزات باتوجه‌به نوع تجهیزات و روش نصب آن‌ها تعیین می‌گردد.

به همین دلیل نرخ و قیمت تعیین شده توسط مراکز برای نصب، راه‌اندازی و تنظیم تجهیزات شبکه می‌تواند اختلافات زیادی داشته باشد. خدمات پشتیبانی هنر توسعه و ارتباطات شایگان برای آسان‌شدن نصب و تنظیم، نگهداری از تجهیزات، تعمیر آن‌ها و خدمات برای نیازهای گوناگون طراحی گردیده‌اند. ازآنجایی‌که نصب، راه‌اندازی، تنظیم و پشتیبان‌گیری تجهیزات شبکه یکی از مهم‌ترین و اصولی‌ترین قسمت‌های چرخه حیات تجهیزات شبکه محسوب می‌شوند بهتر است کار را به کاردان بسپارید. سپردن این امر به متخصصان، باعث افزایش طول عمر و کیفیت محصول می‌گردد.