اخبار فناوری

هدف بهبود عمر باتری در نسخه جدید Wear OS گوگل

سیستم عامل Wear OS 4

سیستم عامل Wear OS 4، توسط گوگل در کنفرانس گوگل آی/او (Google I/O) معرفی شد. این اقدام گوگل در حالی صورت می‌گیرد که هنوز بسیاری از ساعت‌های هوشمند، بروزرسانی نسخه سوم Wear OS را دریافت نکرده‌اند. نسخه جدید Wear OS قرار است باتری ساعت هوشمند را بهتر مدیریت کند تا کاربران، قادر به استفاده طولانی‌تری از دستگاه خود باشند. همچنین در این نسخه، عملکرد سیستم عامل در زمینه پشتیبان‌گیری برای ذخیره اطلاعات روی سرورهای ابری و همچنین بازیابی اطلاعات، با بهبود قابل توجهی همراه بوده است. در ادامه، درباره مشخصات Wear OS 4 بیشتر صحبت خواهیم کرد.

عرضه نسخه بروز شده Wear OS برای استفاده از آن در ساعت هوشمند جدید گوگل

گوگل ترجیح داده تا برای بروزرسانی تمامی ساعت‌های هوشمند فعلی به Wear OS 3 منتظر نماند و سیستم عامل Wear OS 4 را زودتر از انتظار، معرفی کند. به نظر می‌رسد این اقدام گوگل، با عرضه نسخه جدید ساعت هوشمند ساخت این کمپانی یعنی پیکسل واچ (Pixel Watch) که به تازگی معرفی شده نیز در ارتباط باشد. در نتیجه، مشتریان می‌توانند هم‌زمان با تهیه یک ساعت هوشمند جدید، از بروزترین سیستم عامل ساخته شده توسط این کمپانی نیز استفاده کنند. حدود دو سال از معرفی Wear OS 3 که با همکاری سامسونگ طراحی شده بود، می‌گذرد. تقریباً‌ تا نیمه دوم سال 2022 میلادی طول کشید تا تعداد قابل توجهی از کاربران، بروزرسانی نسخه سوم را دریافت کنند و هنوز هم این بروزرسانی برای بسیاری از کاربران منتشر نشده است. با این وجود، گوگل ترجیح داده تا نسخه جدیدی را برای پلتفرم Wear OS عرضه کند.

سیستم عامل Wear OS 4 چه زمانی عرضه خواهد شد؟

کنفرانس گوگل آی/او به تازگی با میزبانی این کمپانی برگزار شده و در جریان آن، پیش‌نمایشی از Wear OS 4 در معرض دید توسعه‌دهندگان قرار گرفت. گوگل، نسخه اولیه Wear OS 4 را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار داد تا با ویژگی‌های جدید این سیستم عامل آشنا شده و به فکر متناسب‌سازی محصولات خود با این سیستم عامل جدید باشند. پشتیبانی از ویژگی‌های جدید، به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد تا امکانات جدید و کاربردی را در اپلیکیشن‌های خود، پیاده‌سازی کنند. البته نسخه کامل این سیستم عامل، زودتر از اواخر سال جاری میلادی در اختیار عموم کاربران قرار نخواهد گرفت. گوگل، در نسخه جدید این سیستم عامل، بهبودهایی را اعمال کرده که کاربران ساعت‌های هوشمند، مدت‌ها منتظر آن‌ بودند. در ادامه به این بهبودها و ویژگی‌ها اشاره خواهیم کرد.

بررسی امکانات جدید Wear OS 4

سیستم عامل Wear OS 4

سیستم عامل Wear OS 4 با تمرکز بر بهبود عمر باتری ساعت‌های هوشمند طراحی شده است. باتری ساعت‌های مجهز به سیستم عامل Wear OS، به سختی برای یک روز دوام می‌آورد و به همین علت، گوگل بهبودهایی را در این بخش اعمال کرده است.

همچنین دیگر نیازی نیست تا برای بازیابی اطلاعات خود از سرورهای ابری، ساعت خود را ریست فکتوری کنید! این دو مشکل، بزرگ‌ترین ایرادات سیستم عامل Wear OS 3 بودند که گوگل آن‌ها را در نسخه جدید رفع کرده است. قابلیت دیگری که به سیستم عامل Wear OS اضافه شده است، قابلیت Text to Speech یا همان تبدیل متن به گفتار است.

گوگل به همکاری خود با سامسونگ برای بهبود Wear OS ادامه داده و این بار با کمک یکدیگر، قالب مخصوصی را برای واچ فیس‌ها (Watch Face) در نظر گرفته‌اند. طراحی این قالب، کار توسعه‌دهندگان را برای ساخت واچ فیس‌های جدید بسیار آسان خواهد کرد. همچنین واچ فیس‌هایی که در این قالب مشخص ساخته می‌شوند، مصرف باتری کمتری خواهند داشت.

حالا می توانید روی مچ خود به امکانات نرم افزاری بیشتری دسترسی داشته باشید!

سیستم عامل Wear OS 4

یکی دیگر از بهبودهایی که گوگل در نسخه جدید Wear OS اعمال کرده، در بخش سرویس‌ها و نرم‌افزارها بوده است. پشتیبانی از سرویس‌های فروشگاه نرم افزار گوگل (Play Store) با گسترش همراه بوده و می‌توانید به امکانات بیشتری روی ساعت خود دسترسی داشته باشید. پشتیبانی از جیمیل و تقویم، یکی از این موارد هستند و شما قادر خواهید بود تا از روی مچ خود به ایمیل‌ها پاسخ بدهید. همچنین می‌توانید قرارهای ملاقات خود را در تقویم ساعت مشاهده کرده و وضعیت آن‌ها را بروزرسانی کنید.

یکی دیگر از بهبودها، مربوط به اعمال تغییر در تنظیمات است. در سیستم عامل Wear OS 4، می‌توانید کنترل بهتری روی ساعت هوشمند خود داشته باشید. تغییر نور پس‌زمینه بسیار راحت‌تر شده و می‌توانید به اپلیکیشن‌های پراستفاده خود روی گوشی، از طریق ساعت دسترسی داشته باشید.

یکی از بهترین خبرها برای کاربران Wear OS، عرضه اولین نسخه پیام‌رسان محبوب واتساپ برای ساعت‌های هوشمند است. کاربران می‌توانند با استفاده از این برنامه، از طریق ساعت هوشمند خود به برقرای تماس یا ارسال پیام بپردازند. اپلیکیشن محبوب اسپاتیفای نیز، ویجت‌های جدیدی را برای بهبود تجربه گوش کردن به موسیقی و پادکست، عرضه خواهد کرد.

آینده سیستم عامل Wear OS 4 به چه صورت خواهد بود؟

سیستم عامل Wear OS 4

سال ۲۰۲۲ میلادی، یک نقطه عطف برای سیستم عامل Wear OS 3 بود. نه تنها در این سال، بالأخره ساعت هوشمند جدید این کمپانی یعنی پیکسل واچ عرضه شد، بلکه سامسونگ نیز سری جدید ساعت‌های هوشمند خود یعنی گلکسی واچ 5 را معرفی کرد. علاوه بر این‌ها، کمپانی مونت بلنک (Mont Blanc) نیز ساعت جدید Summit 3 را عرضه کرد و شرکت فسیل (Fossil) هم بروزرسانی سیستم عامل قدیمی Wear OS 2 را مدنظر قرار داد. کمپانی کوالکام نیز، تراشه جدید Snapdragon W5 Plus را برای ساعت‌های هوشمند عرضه کرد.

این که استقبال از Wear OS 4 به چه صورت خواهد بود، سؤالی است که در ماه‌های آینده به آن پاسخ داده خواهد شد. زمانی که Wear OS 3 عرضه شد، با بسیاری از ساعت‌های سامسونگ و نیز پردازنده Snapdragon Wear 4100 سازگار بود. هنوز واضح نیست که حداقل سخت‌افزار لازم برای پشتیبانی از سیستم عامل Wear OS 4، چه مشخصاتی دارد. همچنین شرکت‌هایی نظیر فسیل و مونت بلنک، منتظر بروزرسانی Wear OS 3 یا ارائه ویژگی‌هایی مانند پشتیبانی از دستیار صوتی در این سیستم عامل هستند.

تمامی این مسائل، آینده Wear OS 4 را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است و باید تا منتشر شدن جزئیات بیشتر از این سیستم عامل، منتظر هفته‌ها و ماه‌های پیش‌رو بمانیم. تنها چیزی که الان می‌دانیم، این است که در Wear OS جدید، خبری از مشکلات باتری و پشتیبان‌گیری نخواهد بود.

منبع: theverge.com