گوگل ورک اسپیس (Google Workspace Individual)، مجموعهای از ابزارها را برای صاحبان مشاغل کوچک ارائه میدهد. اگر از گوگل و ابزارهایی که این شرکت ارائه میدهد استفاده کرده باشید، با برخی از این ابزارها مانند فضای ذخیرهسازی، قابلیت برقراری تماس صوتی و تصویری (Google Meet)، صفحه گسترده آنلاین (Google Sheets) و… آشنایی دارید.
شرکت گوگل، ترجیح داد تا از بین فضای کاری اشتراکی موجود با طرحهای Google one 2T و نسخههای تجاری آن، فضای کاری فردی خود را انتخاب و در 20 کشور دیگر نیز ارائه دهد. این سرویس، ابتدا در سال 2021 در 5 کشور راهاندازی شد و یک سال بعد به اروپا و آسیا گسترش یافت. گوگل ورک اسپیس اکنون و پس از افزودن 20 بازار جدید در 52 کشور در دسترس است.
تعریف Google Workspace و چگونگی عملکرد آن
گوگل ورک اسپیس (Google Workspace) که به نام اتوماسیون گوگل نیز شناخته میشود، شامل چند ابزار رایانش ابری (cloud computing)، بهرهوری (productivity) و سرویس همکاری (collaboration) است. سرویسهایی همچون جی میل (Gmail)، مخاطبین (Contacts)، تقویم (Calendar)، گوگل میت (Meet) و گوگل چت (Chat) از جمله سرویسهایی هستند که به کمک آنها میتوانید با دیگران ارتباط برقرار کنید یا سرویسی مثل گوگل درایو (Drive) که میتوانید اطلاعات مهم خود را در آن ذخیره نمایید. اغلب سرویسهای نام برده شده به صورت رایگان برای کلیه کاربران قابل دسترسی است و کاربران برای بهرهگیری از این خدمات فقط کافی است که یک حساب کاربردی برای خود ایجاد کنند.
بدون شک تا الان به طور مختصر با گوگل ورک اسپیس آشنا شدهاید، حال در ادامه میخواهیم بدانیم که چگونه کار میکند؟ در پاسخ باید گفت که این فضا یک پنل مدیریتی است، تمام اطلاعات کاربران در مراکز اطلاعات گوگل (Google data centers) ذخیره میشوند، دادههای موجود به منظور بکاپگیری سادهتر با سایر دادهها همگامسازی میشوند.
کاربردهای گوگل ورک اسپیس
اتوماسیون گوگل یا همان Google Workspace را میتوان به عنوان کاربردیترین سرویس گوگل دانست زیرا از سرویسهای آن در موارد گوناگون کاربرد دارد.
برقراری ارتباط
مهمترین کاربرد گوگل ورک اسپیس برقراری ارتباط با دیگران است. در واقع با استفاده از سرویسهایی همچون جی میل (Gmail) و گوگل چت (Chat) داشتن فاصله جغرافیایی دیگر معنایی ندارد و به راحتی میتوان با مردم سراسر دنیا ارتباط برقرار کرد.
برنامه ریزی
بدون شک یکی از معضلاتی که مدیران کسب و کارها با آن مواجه هستند این است که به تمام کارهای خود نمیرسند یا قرارهای کاری مهم خود را فراموش میکنند. ابزاری مثل تقویم (Calendar) به همین منظور ارائه شده است و کاربران میتوانند ساعت و تاریخ تمام رویدادهای مهم کاری یا شخصی خود را در آن ذخیره نمایند.
ذخیره سازی
عدم وجود فضای کافی برای ذخیره کردن اطلاعات و دیتای مهم از دیگر معضلاتی که افراد با آن دست و پنجه نرم میکنند. گوگل ورک اسپیس با ارائه فضای نامحدود و ابری برای ذخیرهسازی اطلاعات این مشکل را هم برطرف کرده است و کاربران میتوانند کلیه اطلاعات مهم خود را در این سرویس ذخیره نمایند.
برگزاری جلسات کاری
تا همین چند سال پیش برای برگزاری یک جلسه مهم کاری در سازمانها، تمام مدیران و کسانی که حضور آنها در جلسه الزامی بود باید به صورت حضوری در جلسه حاضر میشدند و در برخی موارد عدم حضور یک شخص باعث کنسل شدن جلسه میشد. اما پس از ارائه سرویس گوگل میت (Meet) افرادی که به صورت حضوری امکان حاضر شدن در جلسات را ندارند، از طریق این ابزار میتوانند در جلسات حضور پیدا کنند. در واقع با این ابزار میتوان از هر مکانی به جلسات مهم کاری دسترسی داشت.
تولید محتوا
گوگل داکس (Google Docs) از دیگر ابزارهای بسیار کاربردی Google Workspace است که از طریق آن میتوان محتوای متنی تولید کرد. خدمات و امکانات این سرویس، باعث شده تا به یک رقیب سرسخت برای مایکروسافت آفیس تبدیل شود.
مزایا گوگل ورک اسپیس
- در هر مکان و زمانی میتوان به اطلاعات دست پیدا کرد.
- یک فضای کاملا امن است و امنیت اطلاعات در آن حفظ میشود.
- یک فضای نامحدود برای ذخیره اطلاعات است.
- با بهرهگیری از سرویسهای آن میتوان با افرادی که در دورترین نقاط کشور هستند، ارتباط برقرار کرد.
- هزینه خدمات آن مقرونبهصرفه است.
- به راحتی میتوان کارهای مهم خود را مدیریت کرد.
بیشتر بخوانید: بهترین روش استفاده از گوگل لنز (Google Lens) در گوشی اندروید
چه امکاناتی در گوگل ورک اسپیس ارائه میشود؟
در این طرح و با استفاده از جیمیل، فضای ذخیرهسازی یک ترابایتی با ویژگیهای بیشتری مانند Google Calendar و Google Meet در دسترس خواهد بود و کاربران ایالات متحده، 9.99 دلار در ماه برای این امکانات، هزینه پرداخت میکنند.
امکانات ایمیل مارکتینگ
امکاناتی که در ایمیل مارکتینگ ارائه میشود، شامل قابلیت ارسال همزمان به چند نفر، لیست مخاطبین با قابلیت شخصیسازی، لایهبندیهای قابل تنظیم برای خبرنامهها و… میشود.
قابلیت کنترل و مدیریت مشتریان
یکی دیگر از ویژگیهایی که به صاحبان کسب و کارها ارائه میشود، قابلیت صفبندی کردن سیستم رزرو و صفحه فرود (Landing Page) مشتریان است که با Google Calendar یکپارچه شده است.
میزبانی از تماسها
امکان میزبانی برای برقراری تماسهای گروهی که حداکثر 24 ساعت طول میکشند وجود دارد و دارای قابلیتهایی نظیر حذف نویز، اتاقهای مجزا (همانند ادوبی کانکت) و برگزاری نظرسنجی است.
پشتیبانی از پخش زنده یوتیوب
آخرین ویژگی ارائه شده، از پخش زنده یوتیوب پشتیبانی میکند و این قابلیت را در اختیار کاربران میگذارد تا آن در فضای اشتراکی گوگل ذخیره کنند.
- برای خرید تلفنهای ویپ سیسکو از فروشگاه اینترنتی هنر و توسعه ارتباطات شایگان، روی لینک آبی کلیک کنید.
آیا Google Workspace در ایران کار می کند؟
برای دسترسی به خدمات Google Workspace یا همان اتوماسیون گوگل فقط کافی است که از طریق یک آدرس ایمیل حرفهای برای خود یک حساب کاربری ایجاد کرد. کاربران ایرانی تا زمانی که به اینترنت بین المللی دسترسی داشته باشند و این سرویس فیلتر نشده باشد، میتوانند از خدمات اتوماسیون گوگل بهره ببرند. در واقع در صورتی نت ملی باشد یا فیلتر بر روی آنها اعمال شود، کاربران ایرانی نمیتوانند از سرویسهای گوگل ورک اسپیس استفاده کنند.
منبع: 9to5google و templafy