تفاوت کابل شبکه CAT5 و CAT6. با انتخاب و استفاده از یک کابل شبکه استاندارد و مناسب میتوان کارآیی شبکه خود را چندبرابر کرد و کابل کشی شبکه و در نتیجه سرعت را بهبود بخشید. کابلهای شبکه انواع مختلفی دارند که از رایجترین آنها میتوان به CAT5 و CAT6 اشاره کرد. اما کاربرد هر یک از این کابلها چیست و چه تفاوتهایی با هم دارند؟ در این مقاله قصد داریم به مقایسه کابل شبکه CAT5 باCAT6 بپردازیم تا در هنگام خرید کابل شبکه، بهترین انتخاب را بسته به نیاز خود داشته باشیم.
تفاوت کابل شبکه CAT5 و CAT6
کابل شبکه CAT5 در سال 1999 معرفی شد، سپس در سال 2001 به نسخه “e” ارتقا یافت. این نسخه توانایی انتقال سرعت اترنت را بهصورت گیگابیتی دارد. این کابل شبکه که با اینترنت، تلفن و ویدئو استفاده میشود، رایجترین کابل اترنت بوده و از نظر طولی نیز، ارزانترین کابل است. در مقایسه کابل شبکه CAT5 با CAT6 باید گفت که کابل CAT5 توانایی انتقال دادههای جامد (solid data) را دارد و با استفاده از آن کاربر خطاهای کمتری را تجربه میکند. بهعنوانمثال هنگام استفاده از این کابل شبکه پارامتر تلفات بازگشتی یا return loss به حداقل مقدار خود میرسد. تلفات بازگشتی، مقداری از قدرت سیگنالی است که به دلیل ناپیوستگی خط انتقال، منعکس میشود یا به منبع بازمیگردد. هنگام خرید و فروش تجهیزات شبکه حتماً به این پارامتر دقت نمایید.
کابل شبکه cat6 مدتی بعد به بازار عرضه شد و قادر به انتقال اتصال 10 گیگابیتی در یک فاصله محدود بود. در مقایسه کابل شبکه CAT6 با CAT5 باید گفت که CAT6 عمدتاً برای اطمینان از ثبات، عدم قطعی و سرعت بالا در تنظیمات شبکه استفاده میشود، در حالی که CAT5e برای کابلکشیهای طولانیتر کاربرد دارد. اگرچه تفاوت کابل شبکه CAT6 با CAT5 خیلی چشمگیر نیست اما، CAT6 در نهایت در ارائه اینترنت پرسرعت، عملکرد بهتری دارد.
اگر کابل اترنت شما نیز دائماً قطع میشود، مقاله چگونه مشکل قطعی کابل اترنت را برطرف کنیم؟ را مطالعه نمایید.
از کابل شبکه CAT5 استفاده کنیم یا CAT6؟
CAT5e و CAT6 با یکدیگر سازگار هستند، بنابراین میتوانید از هر دو در یک شبکه برای انتقال اتصالات گیگابیتی بین مناطق مختلف استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر سوئیچی دارید که یک اتصال 10 گیگ را خروجی میدهد، اما به سرعت 10 گیگ برای جابهجایی دیتا در رایانههای شخصی نیاز ندارید، میتوانید به سادگی CAT5 را از یکی از خروجیهای LAN جدا کنید. از نظر ظاهری نیز این دو کابل شبکه بسیار مشابه هم هستند.
در طول 100 متر، هر دو کابل CAT5 و CAT5e توانایی برقراری اتصال گیگابیتی را دارند. در طولهای بیشتر از این سیگنال ضعیفتر میشود. به همین دلیل است که از سوئیچهای شبکه و موارد مشابه استفاده میشود.
CAT6 توانایی ارائه اتصالات 10 گیگابیتی را در 55 متر را دارد. اما با استفاده از کابل شبکه CAT6A این مسافت به بیش از 100 متر میرسد و در نهایت منجر به سرعت اینترنت بهتر میشود. در راهنمای خرید کابل شبکه این مورد با جزئیات توضیح داده شده است.
آیا فرق بین کابل شبکه CAT5 و CAT6 چشمگیر است؟
همه چیز به نیاز شما از کابل شبکه بستگی دارد. آیا بودجه و تجهیزات لازم برای خرید کابل CAT6A و برقراری اتصال ده گیگابیتی را دارید؟ پیشنهاد ما به شما خرید کابل CAT6A است. آیا فقط به کابلی نیاز دارید که در فواصل مشخص و محدودی از آن استفاده نمایید؟ اگر جواب شما بله است بهتر است از کابل CAT6 استفاده کنید و هزینههای خود را کاهش دهید. در راهنمای خرید اینترنتی کابل شبکه اترنت تمام این موارد ذکر شده کافی است مقاله پیوستشده را مطالعه فرمایید.
CAT5 در مقابل CAT6
کابل شبکه از نسل CAT5e به بعد توانایی برقراری یک اتصال 1 گیگابیت بر ثانیه بدون قطعی را فراهم نموده و این سرعت برای انتقالهای اینترنتی و اینترانتی مناسب است. زمانی لازم است از اتصالات 10 گیگابیتی استفاده کنید که لازم باشد فایلهای حجیم را انتقال دهید. در این صورت بهتر است از کابل شبکه CAT6 یا CAT6A استفاده نمایید.
اگر استفاده خانگی از کابل شبکه دارید و میخواهید که پلی استیشن یا رایانه شخصی را به روتر، مودم یا آداپتور پاور لاین وصل کنید، میتوانید طولانیترین کابل CAT5e را خریداری کنید.
منبع: pcguide.com
بله این کابلهای شبکه قابل معاوضه هستند. اما اگر همراه باهم استفاده شوند نمیتوانید از حداکثر سرعت کابل شبکه CAT6 استفاده نمایید. اگر از CAT6 برای برقراری اتصال به یک سوئیچ و سپس به یک دستگاه CAT5 استفاده کنید، فقط قادر به برقراری اتصال 1 گیگابیتی خواهد بود. در راهنمای خرید اینترنتی کابل شبکه اترنت به این نکته اشاره شده است.
کابلهای CAT6 با سرعت 10 گیگابیت بیش از 55 متر عرضه میشوند. در مقایسه کابل شبکه CAT6 با CAT5 باید گفت که هر دو کابل میتوانند در فاصلههای بیشتر از 100 متر سرعتی معادل 1 گیگابیت ارائه دهند، اما کابل شبکه CAT6A در فواصل بیشتر از 100 متر قادر به اتصال 10 گیگابیتی است.