زیر ساخت شبکه, فیبر نوری, مقالات

پچ پنل فیبر نوری چیست؟ مزایا و معایب پچ پنل فیبر

پچ پنل فیبر نوری چیست؟ مزایا و معایب پچ پنل فیبر

پچ پنل فیبر نوری چیست؟ چرا باید خرید پچ پنل فیبر نوری را در لیست خرید تجهیزات شبکه خود قرار دهیم؟ مزایا و معایب آن چیست؟ پچ پنل بدون شک یک جزء ضروری در سیستم های کابل کشی است چون راه حلی ساده؛ منظم و با مدیریت ساده کابل را ارائه می دهد. برای مثال، اگر می خواهید یک سیستم شبکه را که شامل چندین پورت دیواری است، را کابل شی کنید، پچ پنل ها نه تنها به شما اجازه می دهند تا عناصر کابل را خاتمه دهید، بلکه سیگنال را به مقصد نهایی متصل می کند. مهم نیست که زیر ساخت کسب و کار شما چقدر بزرگ یا کوچک است، پچ پنل بخش ضروری شبکه شما خواهد بود.

پچ پنل فیبر نوری چیست؟

پچ پنل در واقع مجموعه ای از پورت ها در یک پنل است که برای اتصال و مدیریت کابل های LAN ورودی و خروجی استفاده می شود. تصویر زیر یک پچ پنل 128 پورت فیبر نوری MTP to LC/UPC OM4 1U 40GB QSFP+ را نشان می دهد. هر پورت پچ پنل کابل های جامپر فیبر را به پورت دیگری که در جای دیگری از ساختمان شما قرار دارد متصل می کند. مدارها در یک شبکه سازمانی را می توان به راحتی با وصل و جدا کردن پچ کوردهای مربوطه دوباره مرتب کرد. علاوه بر این، پچ پنل یک مکان واحد را برای تمام جک های ورودی فراهم می کند و تا حد زیادی عیب یابی مشکلات را ساده می کند.

پچ پنل

پچ پنل ها معمولاً به رک های شبکه، چه در بالا یا پایین سوئیچ های شبکه متصل می شوند و 1U یا 1.75 اینچ فضا را اشغال می کنند. پچ کوردها پورت های پچ پنل را به پورت های سوئیچ شبکه متصل می کنند، که اتصالات پورت دائمی را به سوئیچ ایجاد می کند که در حین جابجایی، افزودن و تغییر (MAC) قطع نمی شود. بر اساس استانداردهای مختلف، پچ پنل ها انواع مختلفی دارند. به عنوان مثال، پچ پنل های 48 پورت، 24 پورت و 12 پورت (بر اساس تعداد پورت ها)، یا پچ پنل های خاصتر بر اساس کابل های Cat 5E، Cat 6، Cat 6A و Cat7 یا فیبر نوری وجود دارند.

پچ پنل فیبر نوری

مشخصات پچ پنل فیبر نوری

Fiber Patch Panel معمولاً به عنوان پنل رابط توصیف می شود که چندین کابل فیبر نوری و تجهیزات نوری را به هم متصل می کند. پچ پنل‌ها روی  رک های 19، 21 و 23 اینچی قابل نصب هستند و برخی به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که قابل نصب روی دیوار باشند.

از نظر فیزیکی، معمولاً یک محفظه فلزی است که پنل‌های آداپتور، سینی‌های اتصال فیبر و فضای ذخیره‌سازی فیبر اضافی را در خود جای می‌دهد. ساختار اصلی آن شامل مجموعه‌ای از پورت‌ها است که در آن هر پورت با پچ کورد دیگری که با تجهیزات نوری واقع در جای دیگری از ساختمان متصل است، متصل می‌شود. پنل آداپتور یک رابط برای هر دو پورت بیرونی و داخلی به محفظه فراهم می کند. پورت های داخلی ثابت هستند زیرا قرار نیست کابل‌ها در هیچ نقطه‌ای جدا شوند، در حالی که پورت های بیرونی برای پچ کوردهای فیبر هستند که می‌توان آن‌ها را در صورت لزوم وصل کرد و یا جدا کرد.

مزایای پچ پنل فیبری

یک پچ پنل فیبر به جز اینکه به عنوان یک اتصال دهنده عمل می کند، هیچ عملکرد دیگری را انجام نمی دهد اما دارای طیف وسیعی از مزایا است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

از کابل های استاندارد فیبر نوری استفاده کنید: از آنجایی که پچ پنل فیبری از کابل فیبر نوری برای ایجاد اتصال داخلی استفاده می کند، طراحان شبکه می توانند تغییرات و تعمیرات را بدون تأخیر و هزینه های اضافی مرتبط با کابل کشی سفارشی انجام دهند.

انعطاف پذیری و مقیاس پذیری: شبکه می تواند رشد کند و بر حسب تقاضا تغییر کند، بدون تجربه دردسرهای زیاد، هزینه کردن های بیس از اندازه و کار فشرده می توان تغییرات لازم را اعمال کرد.

کاهش ازدحام کابل: مدیریت بهتر کابل ها به معنای شلوغی کمتر، سردرگمی کمتر و زیرساخت کابل کشی سازماندهی شده و دارای برچسب بهتر است. همچنین می‌توانید کابل‌ها را در هر جهت – افقی یا عمودی، جلو یا عقب مدیریت کنید.

صرفه جویی در فضا: با مدیریت تراکم و سرعت پورت های مختلف در یک پچ پنل با چگالی بالا، در فضای با ارزش رک صرفه جویی می کنید و به کاهش هزینه های دیتاسنتر کمک می کنید. یک پچ پنل می تواند تا (168) پورت 10 گیگابایتی را مدیریت کند.

مقرون به صرفه بودن: تعمیر و نگهداری با چگالی بالا و آسان هزینه سرمایه گذاری اولیه پایینی را فراهم می کند. با استفاده از پچ پنل، تنها می‌توانید دستگاه‌هایی را که اکنون نیاز دارید خریداری کنید، در حالی که فضایی را برای توسعه آینده باقی می‌گذارید.

 سهولت نگهداری: مزیت استفاده از پچ پنل فیبر این است که امکان نظارت دستی، تست، سوئیچینگ، مسیریابی و سایر تعمیرات را به سرعت فراهم می آورد زیرا کابل های جلویی که به کابل های دائمی تر در پشت متصل می شوند پیکربندی شده اند و به گونه ای ایجاد شده اند که تغییرات را به سادگی انجام داد.

حفاظت از تجهیزات شبکه: استفاده از پچ پنل فیبر از تجهیزات شبکه شما از جمله کابل ها، آداپتورها، سرورها و سوئیچ ها در برابر سایش محافظت می کند. تمام اتصالات و کابل کشی در پنل انجام می شود.

پچ پنل فیبر نوری

معایب پچ پنل فیبر نوری

با وجود پچ پنل های فیبر نوری که برای فروش در بازار در دسترس هستند، کاربران شبکه برای انتخاب یک راه حل با ویژگی ها و ظرفیتی که نیازهای فعلی آنها را برآورده می کند و همچنین انعطاف پذیری و مقیاس پذیری منطبق با نیازهای آینده شان، دچار سردرگمی می شوند. همانطور که گفته شد پچ پنل ها را می توان بر اساس نوع کابل (مسی یا فیبر نوری) و یا بر اساس تعداد پورت به دسته های مختلفی تقسیم بندی کرد.

پچ پنل فیبر نوری یا مس؟

یک پچ پنل را می توان با کابل فیبر نوری یا کابل مسی متصل کرد. نقش اصلی یک پچ پنل فیبر هدایت سیگنال با سرعت مورد نیاز است. ثابت شده است که فیبر بسیار سریعتر از مس است و پچ پنل های فیبر نوری گران تر هستند.

از نظر ساختاری، پچ پنل های مسی دارای سبک رابط عایق-110 در یک طرف و پورت های ماژولار 8 پین در طرف دیگر هستند. بنابراین کابل هایی که وارد پنل می شوند به کانکتور عایقی ختم می شوند. در طرف مقابل کانکتور ماژولار 8 پین به پورتی متصل می شود که مربوط به سیم های انتهایی است. با پنل مسی هر جفت کابل دارای یک پورت مستقل هستند. تصویر زیر پچ پنل 48 پورت اترنت گیگابیت شیلد شده Cat6 Feed-Through 2U را نشان می دهد.

پچ پنل

پچ پنل های فیبر به دو پورت برای یک جفت کابل نیاز دارند. یک پورت به پایانه فرستنده سرویس می دهد و دیگری پایانه گیرنده را مدیریت می کند. در حالی که پچ پنل های فیبر تمایل دارند سریعتر از مس باشند، این نقش پچ پنل های مسی را کمرنگ نمی کند. اگر بیش از یک نوع کانکتور فیبر نوری در شبکه استفاده می شود، در نظر گرفتن پچ پنل های با آداپتور هیبریدی ضروری هستند. سپس از این آداپتورها می توان برای اتصال فیبرهای جداگانه به دستگاه های دیگر استفاده کرد. آداپتورهای روی یک پچ پنل فیبر نوری می توانند اشکال مختلفی داشته باشند.

جمع بندی

به طور خلاصه پچ پنل های فیبر نوری سازماندهی فیبرها در یک شبکه تجاری یا خانگی را ساده می کنند. علاوه بر این، کار با فیبرهای درون سینی پچ پنل فیبر نوری از فیبرها در برابر هر چیزی در محیط که می تواند به آنها آسیب وارد کند محافظت می کند.

منبع: fomsn