کابل شبکه, مقالات

تفاوت کابل های نگزنس و لگراند تقلبی و اورجینال

تفاوت کابل های نگزنس  و لگراند ایرانی و خارجی

 برند های نگزنس و لگراند جزء نام های مطرحی هستند که کابل های شبکه با کیفیت را با مشخصات مختلف تولید می کنند. از آنجایی که این روز ها عرضه محصولات تقلبی افزایش داشته، در این مطلب به بررسی تفاوت کابل های نگزنس  و لگراند تقلبی و اورجینال می پردازیم. اگر قصد خرید کابل شبکه را دارید، خواندن مقاله راهنمای خرید کابل شبکه می‌تواند به شما کمک کند.

کابل شبکه چیست؟

قبل از پرداختن به تفاوت کابل های نگزنس  و لگراند ایرانی و خارجی کمی در مورد کابل شبکه توضیحاتی ارائه می دهیم. به طور کلی، کابل شبکه نوعی سیم‌کشی کابلی است که در ارتباطات راه دور استفاده می‌ شود و داده‌ ها را از رایانه‌ های فردی به یک شبکه بزرگ‌تر هدایت می‌ کند. گاهی اوقات این کابل ها اکسترنال هستند و می توان از آنها برای انجام کار هایی مانند وصل کردن رایانه به مودم های اینترنتی یا پورت های اتصال به زمین استفاده کرد. آنها همچنین می توانند بخشی از یک زیرساخت بزرگتر باشند و در این موارد اغلب در دیوار ها به همراه چیز هایی دیگر به منظور دسترسی آماده به اینترنت و خدمات تلویزیون کابلی ساخته می شوند.

وقتی صحبت از مشخصات فنی می شود، انواع مختلفی وجود دارد، اما متداول ترین آن ها جفت تابیده، کواکسیال، اترنت و فیبر نوری است. همه قابل تعویض نیستند و هر کدام معمولاً برای یک هدف خاص مناسب هستند، بنابراین هر کسی که به دنبال خرید کابل یا نصب آن برای یک پروژه خاص است معمولاً عاقلانه است که قبل از سرمایه گذاری کمی تحقیق کند. شبکه‌ های کامپیوتری می‌ تواند چیزی شبیه به یک علم پیچیده باشد، اما وقتی صحبت از کابل‌کشی می‌ شود، هدف کاملاً واضح است. یعنی انتقال اطلاعات اطلاعات از مکانی به مکان دیگر از طریق یک سری از داده ها و بسته ها، اساساً بیت ها و بایت های اطلاعات رمزگذاری شده عددی که توسط یک کامپیوتر یا دستگاه به دیگری ارسال می شود، منتقل می شود.

برای خرید انواع کابل شبکه از فروشگاه شایگان کلیک کنید.

چرا از کابل شبکه استفاده می شود؟

به منظور ارتقای کارایی و سرعت، اکثر شبکه ‌ها داده‌ ها را به کوچک‌ترین قطعات آن – بیت ‌ها و بایت‌ ها – تقسیم می‌ کنند و سپس آن قطعات کوچک را به صورت جداگانه ارسال می‌ کنند. پس از رسیدن به مقصد، آنها دوباره مرتب می شوند. کابل مسیر ارتباطی را فراهم می کند، و اساساً به عنوان مسیر عبور آن قطعات عمل می کند.

کابل جفت تابیده بدون محافظ (UTP) در بسیاری از شبکه های اترنت خانگی و تجاری استفاده می شود. دارای چهار جفت سیم است که در داخل پوشش کابل قرار دارند. هر جفت به چندین پیچ اضافی پیچیده می شود تا از تداخل سایر دستگاه های موجود در شبکه جلوگیری شود. ساختار این نوع کابل ها قابلیت اطمینان آن را افزایش می دهد و به به حداقل رساندن خرابی های شبکه کمک می کند و به همین دلیل در شبکه هایی که تعداد زیادی کاربر یا رایانه های متصل زیادی وجود دارد رایج است.

کابل کواکسیال، یکی دیگر از انواع رایج کابل شبکه است. این یک هادی مسی در مرکز خود دارد و یک پوشش پلاستیکی به عنوان عایق بین هادی مرکزی و یک سپر فلزی عمل می کند. پوشش ممکن است نازک یا ضخیم باشد. پوشش ضخیم تر انعطاف پذیری کمتری دارد، اما ممکن است محافظت بیشتری را ایجاد کند.

کابل متقاطع اترنت نیاز به سوئیچ های شبکه یا روترها را از بین می برد. این کابل همچنین به رایانه ها اجازه می دهد تا با استفاده از آداپتور های شبکه خود، مانند کارت رابط شبکه (NIC) متصل شوند. افرادی که مایل به خرید کابل شبکه قابل حمل برای حمل وسایلی مانند رایانه های لپ تاپ به پورت های اینترنت خارجی یا جک هستند، معمولاً این نوع را انتخاب می کنند.

تفاوت کابل های نگزنس و لگراند ایرانی و خارجی

نگاهی به دنیای بی سیم

شبکه‌ های بی‌سیم و مبادلات داده‌ ها در بسیاری از نقاط جهان به طور فزاینده‌ای محبوب شده‌اند و باعث شده است که برخی ارتباط طولانی‌ مدت شبکه‌ های زمینی و کابل‌ های پشتیبانی‌ کننده از آن‌ها را زیر سوال ببرند. با این حال، توجه به این نکته مهم است که در حالی که رایانه های فردی ممکن است به سرور ها به صورت بی سیم متصل شوند، آن سرور ها هنوز زمین هستند. برای مثال، شبکه‌ های بی‌سیم خانگی همچنان به کابلی نیاز دارند که مودم را به منبع داده‌ های اینترنتی متصل کند. در مقیاس بزرگتر، همین امر برای مشاغل و شرکت ها صادق است. کابل‌ های آینده ممکن است شکل یا نوع کمی متفاوت داشته باشند، اما مطمئناً همچنان بخش مهمی از چشم‌انداز ارتباطات از راه دور خواهند بود.

کابل نگزنس تقلبی و اورجینال

شرکت فرانسوی نگزنس در زمینه تولید انواع تجهیزات شبکه از جمله کابل فعالیت می کند. کیفیت فوق العاده کابل های این شرکت باعث شده تا در موارد مهمی مثل زیر ساخت های IT و مخابراتی از این مدل کابل هم استفاده می شود. کابل های شبکه نگزنس در مدل هایی مثل Cat5e، Cat6 و Cat7 قابل تهیه می باشند و در اغلب موارد تست فلوک را پاس کردند.

نگزنس در تولید کابل‌ های شبکه خود از روکش ‌های با کیفیت و مقاومی استفاده کرده است به همین دلیل دارای کمترین اثر در مقابل جذب نویز و اختلالات الکترومغناطیسی هستند. در حقیقت استفاده از کابل شبکه نگزنس به شرطی که اصلی و باکیفیت باشد، باعث افزایش کارایی و بهبود عملکرد شبکه می‌ شود.

شاید کابل های شبکه اصلی و تقلبی نگزنس در ظاهر با هم تفاوت زیادی نداشته باشند، اما عملکرد و کارایی هر کدام با هم متفاوت است. گفتنی است که کابل شبکه اصلی دارای مغزی از جنس آلومینیوم می‌ باشند و روکش آن‌ها مسی است. به این کابل‌ها CCA می‌ گویند. توجه به این نکته ضروری است که سرعت و پهنای باند کابل CCA نسبت به نوع اصلی بسیار کمتر است و دریافت نویز بیشتری دارند. جهت تشخیص کابل CCA از اصل می‌ توان روی مغزی و هادی کابل به طور مستقیم حرارت وارد کرد. مس در اثر حرارت تغییر رنگ می دهد و سیاه می‌ شود. باید بدانید که رسانای آلومینیومی در اثر حرارت مستقیم از بین می‌ رود.

کابل لگراند تقلبی و اورجینال

شرکت لگراند فرانسوی هم مثل نگزنس، یکی از معتبر ترین شرکت هایی است که تجهیزات شبکه را با بالاترین کیفیت ارائه می دهد.

برای خرید کابل شبکه لگراند اصل بهتر است اطلاعاتی از کابل داشته باشید. کابل ها زوج سیم های به هم تابیده هستند که به رنگ های مختلفی مثل سبز و سفید و …. موجود هستند. طبق استاندارد بین المللی حداکثر 90 متر کابل، توانایی انتقال داده دارد، پس طول کابل را هم هنگام خرید کابل لگراند اورجینال در نظر بگیرید.

در کابل شبکه زوج سیم ها کامل به هم تابیده هستند و در نهایت هر 4 زوج سیم نیز با یکدیگر به دور هم پیچیده شده اند. تابیدن سیم ها به دور هم کیفیت کابل را افزایش می دهد.

مقاومت کابل لگراند به صورت تقریبی 100 اهم است و این نوع کابل در سه حالت UTP, FTP و SFTP تولید شده است.

کابل لگراند اورجینال به صورت PVC و LSZH در بازار عرضه می شود.

چرا کابل شبکه نگزنس و لگراند اورجینال بخریم؟ 

کابل ها ستون فقرات اکثر فناوری های مدرن هستند. از کابل‌ های اترنت ساده که رایانه‌ های اداری را آنلاین نگه می‌ دارند تا کابل‌ های برق سنگین که تجهیزات بیمارستانی را اجرا می‌ کنند، کابل‌ ها با هر جنبه‌ای از فناوری درگیر هستند. حتی دستگاه‌ های بی‌سیم مانند تلفن‌ های همراه و تبلت‌ ها تنها با اتصال به دستگاه‌ های دیگری مانند مودم و روتر که خودشان از کابل استفاده می‌ کنند، کار می‌ کنند.

با توجه به اینکه کابل ها بسیار حیاتی هستند، مهم است که هنگام خرید به صرفه فکر کنید. با این حال، هنگامی که قیمت‌ ها خیلی پایین می‌ آیند، باید یک علامت خطر را در نظر بگیرید. کابل های شبکه اورجینال نگزنس و لگراند، قیمت مقطوعی دارند که ارزان هم نیست! در مورد کابل ها، این می تواند به معنای کابل های تقلبی باشد که با استاندارد های صنعتی مطابقت ندارند. کابل‌ های نگزنس و لگراند ایرانی و فیک ناایمن هستند و می‌ توانند به خودشان، تجهیزاتی که به آن‌ها متصل هستند و افرادی که به اندازه کافی برای کار با آن‌ها مرتبط هستند، آسیب برسانند. در حال حاضر برخی از افراد تنها از نام و برند لگراند و نگزنس استفاده می کنند و کابل هایی را به نام کابل لگراند یا نگزنس اورجینال به فروش می رسانند.

تفاوت کابل های نگزنس و لگراند ایرانی و خارجی

شناسایی کابل های تقلبی لگراند و نگزنس

به عبارت ساده، کابل تقلبی هر کابلی است که استاندارد های صنعتی را رعایت نمی کند. این اغلب به معنای استفاده از مواد زیر هم سطح برای ساخت کابل است. بسیاری از کابل‌ های تقلبی لگراند و نگزنس نیز برای فریب دادن مشتریان با گواهینامه ‌های نادرست، قدمی فراتر گذاشته‌اند.

چند کلاهبرداری کابلی تقلبی رایج وجود دارد که باید مراقب آنها باشید. در درجه اول کابل هایی است که با استفاده از مواد ضعیف ساخته شده اند. یکی از رایج ترین آنها آلومینیوم با روکش مس (CCA) است. اکثر کابل ها از خطوط مسی خالص استفاده می کنند، به استثنای برخی از کابل های کواکسی که از فولاد با روکش مسی استفاده می کنند. CCA دیگر یک استاندارد صنعتی در نظر گرفته نمی شود، اما کاملاً منسوخ نیست.

یکی دیگر از کلاهبرداری های رایج جعل برچسب های گواهینامه است. بسیاری از کابل ها بر اساس استاندارد های تعیین شده توسط تاسیسات مورد تایید فدرال آزمایش می شوند. کابل های ساخته شده با این استاندارد ها دارای علائم گواهینامه خواهند بود. مکان‌ هایی که کابل‌ های تقلبی لگراند و نگزنس در ایران می‌ سازند، با یک یا دو تغییر جزئی، علائم تقریباً یکسانی روی کابل‌ های خود می‌ گذارند. از آنجایی که این علائم 100٪ یکسان نیستند، پوشش گواهینامه یکسانی را ارائه نمی دهند. جستجوی علامت گواهی و اطمینان از اینکه دقیقاً یکسان است، راه خوبی برای تأیید مشروع بودن کابل است.

خطرات کابل های شبکه تقلبی لگراند و نگزنس

تعدادی از خطرات وجود دارد که توسط کابل های تقلبی ایجاد می شود. همه اینها مسائلی هستند که کابل های تنظیم شده به طور خاص برای اجتناب از آنها طراحی شده اند. مشکلات ایجاد شده توسط کابل های تقلبی می تواند از ناراحتی های جزئی تا به خطر انداختن جان افراد باشد.

مشکلات عملکرد یکی از اولین مشکلاتی است که کاربران احتمالا متوجه آن می شوند. کابل های ساخته شده از مواد ضعیف نمی توانند سیگنال الکتریکی را به خوبی منتقل کنند. مواد عایق مورد استفاده آنها برای حفظ سیگنال و یا مسدود کردن تداخل خارجی به خوبی کار نمی کند.

روکش های کابل ساخته شده از مواد نامرغوب بیشتر احتمال دارد آسیب ببینند و فلز داخل آن نمایان شود. این می تواند منجر به برق گرفتگی فردی شود که کابل را کنترل می کند. خطوط در معرض انتقال برق می تواند آتش سوزی ایجاد کند.

حتی اگر پوشش دست نخورده باقی بماند، کابل‌ هایی که از فلزات درست ساخته نشده‌اند می‌ توانند بیش از حد گرم شوند و آتش بگیرند. و از آنجایی که روکش های کابل نیز احتمالاً از مواد نامناسب ساخته شده اند، احتمالاً مقاومت در برابر آتش را در کابل های تأیید شده ندارند. کابل‌ های قابل اشتعال که از کف، دیوار ها و سقف‌ ها عبور می‌ کنند، می‌ توانند مسیری آسان برای انتشار آتش در سرتاسر ساختمان ایجاد کنند.

سوالاتی که موقع خرید کابل‌های اصل لگراند و نگزنس باید از خود بپرسیم

خیلی از افراد فرآیند خرید کابل شبکه را جدی نمی‌گیرند و از اولین فروشگاهی که در مسیرشان قرار داشته باشد کابل شبکه مورد نیاز خود را تهیه می‌کنند. امروزه سودجویان زیادی در بازار هستند که بازار خرید کابل‌های تقلبی لگراند و نگزنس را تحت سلطه خود درآورده‎‌اند. مشتریان نیز برای صرفه‌جویی در هزینه‌های خود سراغ کابل‌های ارزان‌قیمت می‌روند. قیمت کم کابل‌های شبکه خود نشانه‌ای از تقلبی بودن است. کابل‌های تقلبی لگراند و نگزنس منجر به کندی شبکه و اختلال در انتقال ویدئو، صدا و داده‌های مختلف می‌شود.

برای تشخیص اصل بودن کابل‌های شبکه این دو کمپانی باید هنگام خرید و فروش تجهیزات پسیو شبکه سوالات زیر را از خود بپرسیم.

آیا مس موجود در کابل‌های لگراند و نگزنس با ماده دیگری جایگزین شده است؟

کابل‌های اترنت Cat5e، Cat6 یا Cat6a اصل با استفاده از مس صدردرصد جامد ساخته شده‌اند. برخی از سودجویان کابل‌های آلومینیومی و فولادی با روکش مسی ارزان تولید می‌کنند و می‌فروشند. اگر هسته کابل‌های شبکه فولادی یا آلومینیومی باشند، مطمئنا سیگنال‌های ضعیف و میرایی (attenuation) بالایی را تجربه خواهید کرد. ناگفته نماند که کابل‌های تقلبی بر کارآیی و سرعت شبکه شما نیز تأثیر منفی می‌گذارند. بنابراین، مطمئن  شوید که داخل کابل‌های لگراند و نگزنس از مس ساخته شده باشد.

آیا کابل‌های شبکه از پلاستیک بازیافتی ساخته شده‌اند؟

کانکتورهای RJ 45 که از تست کیفیت رد می‌شوند با پلاستیک‌های بازیافتی ترکیب می‌شوند و از آن‌ها برای ساخت کابل‌های شبکه تقلبی استفاده می‌شود. اگر چه انجام این کار غیرقانونی نیست، اما استفاده از پلاستیک‌های بازیافتی احتمال آتش‌سوزی کابل‌ها را زیاد می‌کند. بنابراین، اگر کانکتوری که استفاده می‌کنید دارای پلاستیک زرد رنگ است، احتمالا سودجویان آن را با استفاده از پلاستیک باکیفیت پایین ساخته‌اند.

آیا جنس ژاکت از کیفیت پایینی برخوردار است؟

تولیدکنندگانی که کابل‌های لگراند و نگزنس تقلبی می‌سازند، از مواد بی‌کیفیت برای ژاکت کابل‌های شبکه استفاده می‌کنند که نسوز نیستند.

اگر نمی‌خواهید در دام خرید کابل های تقلبی بیفتید، باید با یک شرکت معتبر و استاندارد که محصولات قانونی را به فروش می‌رساند، تماس بگیرید. همچنین، شرکت‌های مختلفی مثل فروشگاه هنر و توسعه ارتباطات شایگان وجود دارند که کابل‌های اترنت لگراند و نگزنس را به صورت آنلاین می‌فروشند. می‌توانید قیمت‌ها را مقایسه کنید، نظرات مشتریان را بخوانید و سفارش دهید.

منابع: easytechjunkie و showmecables و sfcable

کابل شبکه تقلبی چیست؟

تولیدکنندگان کابل‌های تقلبی محصولاتی با کیفیت پایین تولید می‌کنند، آنها را با نام یک شرکت قانونی و معتبر مثل لگراند برچسب‌گذاری می‌کنند و در جعبه بسته بندی می‌کنند. این امر باعث می شود تولیدکنندگان قانونی نتوانند با آنها رقابت کنند و ورشکست شوند.

برای تشخیص اصل بودن کابل شبکه به چه فاکتورهایی توجه کنیم؟

جنس ژاکت، قیمت کابل، بسته‌بندی کابل، هسته کابل آلومونیومی به جای مسی و جعلی بودن لیبل‌های گواهینامه از اصلی‌ترین فاکتورهایی است که برای تشخیص اصل از تقلبی بودن کابل‌های شبکه باید در نظر داشته باشیم.