راهنمای خرید تجهیزات شبکه, مقالات

8 اشتباهی که هنگام خرید روتر وای فای نباید انجام دهید

خرید بهترین مودم Wi-Fi

اشتباهاتی که هنگام خرید مودم وای فای باید از آن ها اجتناب کنید

خرید مودم Wi-Fi، می‌تواند مانند خرید یک گوشی هوشمند جدید، کامپیوتر، یا سایر دستگاه‌های پیچیده، چالش‌برانگیز باشد. اما بسیاری از افراد تخصص کافی راجع‌به سخت‌افزارها و دیگر ویژگی‌های مودم‌های وای‌فای ندارند. از این رو، آشنایی با نحوه انتخاب صحیح مودم Wi-Fi، شما را به چیزی که به‌دنبال آن هستید، نزدیک‌تر می‌کند. در ادامه، به بیان مطالبی درباره اشتباهاتی که بسیاری از افراد هنگام خرید مودم Wi-Fi انجام می‌دهند، می‌پردازیم.

یافتن بهترین توسعه‌دهنده‌های Wi-Fi

مسائلی مانند پوشش‌دهی ضعیف، قطع شدن اتصالات و سایر مشکلات اتصال، همه نشانه‌هایی هستند که نشان می‌دهند شما به خرید مودم Wi-Fi بهتر نیاز دارید. ممکن است با خرید سرویس بهتر و برطرف کردن یک یا چند مورد از مشکلات، تا حدی نیاز خود را برطرف کنید، اما در نهایت، به این نتیجه خواهید رسید که باید وای‌فای خود را از شرکت‌ها و مجموعه‌های معتبر خریداری کنید.

خرید یک مودم قدیمی بجای یک مودم جدید

یکی از مهمترین اشتباهاتی که هنگام خرید مودم از سوی افراد سر می‌زند، خرید یه مودم قدیمی بجای مودم‌های جدید است. معمولاً فروشندگان طرح‌های قدیمی که چندین سال پیش به بازار عرضه شده‌اند را به مشتریان خود عرضه می‌کنند. به‌طور معمول، هر 3 الی 5 سال باید مودم‌ها خود را تعویض کنید. زیرا، علاوه‌بر اینکه عمر مفید این دستگاه‌ها تمام می‌شود، تکنولوژی و نسل آن‌ها نیز عوض می‌شود. در حال حاضر، بهترین مودمی که می‌توانید خریداری کنید، باید حداقل از شبکه 4.5G پشتیبانی کند.

خرید مودم با توان پاسخگویی بیش از نیازهای شما

به‌طور معمول، خرید یک مودم که سرویس‌دهی بیش از نیازهای شما داشته باشد، یک اشتباه بسیار بزرگ است. اکثر مردم از مودم‌های خود برای مدت طولانی نگه استفاده می‌کنند. در این بین، تعداد کمی از آن‌ها یک مودم مدرن و قدرتمند خریداری می‌کنند که پس از مدتی، متوجه هزینه‌های اضافی که بابت خرید و سرویس آن می‌پردازند، می‌شوند. اگر از مودم برای کارهای روزمره استفاده می‌کنید و تعداد افرادی‌که به مودم متصل می‌شوند، کم است، بهترین گزینه خرید مودم Wi-Fi ساده و مقرون‌به‌صرفه است. اما، در صورتی‌که یک گیمر حرفه‌ای هستید و نیاز به اینترنت قدرتمندی دارید، بهتر است روی یک مودم با قابلیت‌های ویژه سرمایه‌گذاری کنید.

عدم توجه به اندازه خانه

در نظر نگرفتن محدوده آنتن‌دهی وای‌فای یکی از بزرگترین مشکلاتی است که افراد آن را نادیده می‌گیرند. اغلب اوقات این موضوع به یک دردسر بزرگ برای افراد تبدیل می‌شود. به همین دلیل، بهتر است از مودم‌هایی استفاده کنید که سیگنال‌دهی بهتری را در محدوده خانه داشته باشند. البته خرید مودم Wi-Fi با سیگنال‌دهی بیشتر، نیاز به هزینه بالاتری نیز خواهد داشت.

نادیده گرفتن نیازهای خانه هوشمند

هنگام برنام‌ ریزی یک مودم جدید، فکر خود را محدود به دستگاه‌هایی مانند لپ‌تاپ یا گوشی موبایل نکنید. در حال حاضر، خانه‌های هوشمند دارای تلویزیون، تلفن، دوربین‌های مداربسته و حتی گجت‌های هوشمند هستند که نیاز به اینترنت دارند. در این صورت شما نیاز به پهنای باند بیشتری نسبت‌به حالت عادی دارید. خرید مودم فیبر نوری می‌تواند همه نیازهای شما از این بابت را برطرف کند.

توجه به برخی امکانات و ویژگی‌های جانبی

برای خرید یک مودم که بتواند نیازهای شما را برآورده کند، بهترین کار توجه به ویژگی‌ها و امکانات جانبی آن است. داشتن پلتفرم برای کنترل مودم، گارانتی، قابلیت کنترل از راه دور، محدود کردن اینترنت برای فرزندان و… از جمله ویژگی‌هایی است که باید پیش از خرید به آن‌ها توجه کنید.

خرید مودم Wi-Fi

استفاده از مودم و روتر جداگانه یا مودم/روتر ترکیبی؟

انتخاب مودم و روتر جداگانه یا مودم/روتر ترکیبی به سلیقه و بودجه افراد بستگی دارد. استفاده از مودم/روتر ترکیبی نیاز به هزینه و فضا کمتری نسبت‌به مودم و روتر جداگانه دارد. اما، از سوی دیگر، مودم و روتر جداگانه این قابلیت را به افراد می‌دهد تا بتوانند تنها با تعویض روتر خود، به سرویس‌ها و پهنای باند بیشتری دسترسی پیدا کنند.

عدم توجه به استانداردهای مودم

یکی از مهمترین تفاوت‌هایی که در بین مودم‌ها وجود دارد، استانداردی است که از آن پشتیبانی می‌کنند. این استانداردها، بیان‌کننده سرعت و قابلیت‌هایی است که یک مودم می‌تواند به کاربران خود ارائه دهد. لذا، اگر می‌خواهید از مودمی با سرعت و کیفیت بالا استفاده کنید، بهتر است پیش از خرید به استانداردهای آن توجه کنید.

قابلیت جابجایی و حمل

مودم‌ها در انواع مختلفی مانند مودم‌های ADSL خانگی، مودم‌های جیبی و مودم‌های TD-LTE به بازار عرضه می‌شوند. این مودم‌ها تفاوت‌های زیادی در هزینه، نوع سرویس‌دهی، قابلیت جابجایی، سرعت و… دارند. در هنگام خرید مودم Wi-Fi انتخاب هر کدام از این موارد بسته‌به سلیقه و هزینه‌ای که دارید، می‌تواند تغییر کند.

دقت در انتخاب ISP

انتخاب یک شرکت ارائه‌دهنده اینترنت یا همان ISP، که بتواند سرویس‌دهی، پهنای باند، پشتیبانی و سایر امکانات مدنظر شما را با بهترین حالت ممکن ارائه دهد، بسیار اهمیت دارد. سازگاری با انواع سرویس‌ها مانند 3G، 4G، DSL و…، امنیت شبکه، گارانتی و… از جمله مواردی هستند که باید هنگام خرید به آن‌ها توجه کنید.

تعداد پورت‌های مودم

تعداد پورت‌های LAN که یک مودم به کاربر ارائه می‌دهد نیز از مواردی است که باید برای خرید مودم Wi-Fi به آن توجه کنید. زیرا، در صورتی‌که قصد اتصال چندین کامپیوتر را از طریق کابل LAN به مودم داشته باشید، همه آن‌ها باید توسط مودم پشتیبانی شوند. تعداد درگاه‌های مودم از 2 تا 5 عدد متغیر است و به نوع آن بستگی دارد.

تعداد باندهای مودم

احتمالاً اصطلاح تک‌بانده و دوبانده را هنگام خرید مودم Wi-Fi شنیده باشید. مودم‌های تک‌بانده تا فرکانس 2.4GH و مودم‌های دوبانده تا فرکانس 5GH را پشتیبانی می‌کنند. در مودم‌های تک‌بانده شاهد برد بیشتر هستیم. اما، در مقابل مودم‌های دوبانده سرعت‌به مراتب بالاتری دارند. لذا، با توجه به اولویتی که در خرید مودم دارید، می‌توانید یکی از انواع تک‌بانده و دوبانده را خریداری کنید.

توجه به نسخه‌های مختلف مودم

گاهی اوقات، شرکت‌های سازنده مودم، یکی از محصولات خود را در نسخه‌های مختلف با ویژگی‌های و فناوری‌های متفاوت، اما با ظاهر یکسان تولید می‌کنند. از این رو، پیش از انتخاب یک مودم، نسخه‌های مختلف و ویژگی‌های متفاوت آن‌ها را بررسی کنید تا در خرید خود دچار اشتباه نشوید.

جمع‌بندی

اگر قصد خرید مودم مخابراتی را دارید، بهتر است پیش از هرگونه اقدامی، اطلاعات کلی راجع‌به انواع مودم، قابلیت‌ها، بروز بودن و سایر ویژگی‌های آن بدست بیاورید. در غیر این صورت، نمی‌توانید خرید مودم Wi-Fi را مطابق با نیازهای خود خریداری کنید و در استفاده از آن با مشکل مواجه خواهید شد.

منبع: howtogeek