شبکه و فناوری

ارسال پیام‌های از پیش نوشته شده به کمک رزبری پای

Raspberry Pi

رزبری پای یک بورد به شدت تطبیق‌پذیر است و جای تعجبی ندارد که بتوانیم آن را به یک رابط بین انسان و کامپیوتر نیز تبدیل کنیم. در واقع می‌توان به راحتی، این وسیله را تبدیل به یک پل ارتباطی بین دستگاه‌های مختلف کرد. یکی از کاربران این دستگاه، توانسته این دستگاه را تبدیل به یک رابط بین انسان و کامپیوتر کند و ایده جذاب خود را نیز در سایت ردیت (Reddit) با کاربران اینترنت به اشتراک گذاشته است. ایده او به این صورت بوده است که با استفاده از دو بورد Raspberry Pi، بتوان یک رابط بین انسان و کامپیوتر را ساخت. این رابط، می‌تواند نقش یک کیبورد را برای کاربری که پشت دستگاه متصل به آن نشسته است، بازی کند. برای خواندن جزئیات این ایده،‌ با ما همراه باشید.

رزبری پای چیست؟

قبل از پرداختن به این ایده جذاب، بهتر است ابتدا با این دستگاه منحصربه‌فرد آشنا شوید. به زبان ساده، این دستگاه یک کامپیوتر کوچک است که قطعات آن بر روی یک بورد که ابعادی به اندازه یک کارت اعتباری دارد، سوار شده‌اند. این کامپیوتر، حتی به یک سیستم‌عامل نیز مجهز است. سیستم عامل رزبری پای، Raspbian نام دارد که توزیعی از سیستم‌عامل معروف لینوکس است. مدل‌های مختلفی از این کامپیوتر کوچک وجود دارند که هر کدام از آن‌ها مشخصات خاص خود را دارند.

این کامپیوتر کوچک، هدیه‌ای به افراد خلاق دنیای فناوری است که می‌توانند آن را طبق نیاز خود شخصی‌سازی کرده و ایده‌های جذاب خود را پیاده‌سازی کنند.

این ایده از کجا شکل گرفت؟

 Raspberry Pi

شکل‌گیری این ایده، به حل یک مشکل برمی‌گردد. کاربری که این ایده به ذهنش خطور کرده، به صورت منظم به دانشجویان برای تقویت مهارت نوشتن، کمک می‌کند. او این کار را با ارسال بازخورد به دانشجویان، انجام می‌دهد. این کاربر متوجه شد که دانشجویان، به صورت مکرر در نوشته‌های خود از عبارت‌های پرتکرار انگلیسی استفاده می‌کنند.

 ایده او کمک می‌کند تا دانشجویان، به جای تایپ چندباره عبارت‌های پرتکرار در آیپد خود، با استفاده از یک بورد رزبری پای پیکو (Raspberry Pi Pico) پیام‌های از پیش نوشته شده را در لحظه ارسال کنند، انگار که این عبارت‌ها در همان لحظه با استفاده از یک کیبورد USB تایپ شده‌اند. البته با این تفاوت که واقعاً احتیاجی به تایپ این عبارت‌ها نیست.

برای پیاده سازی این ایده، چه مراحلی طی شده است؟

برای این پیاده‌سازی این ایده با استفاده از رزبری پای، ابتدا کتابخانه‌ای از بازخوردها ایجاد شده است که می‌توان آن‌ها با استفاده از میان‌بر، بازیابی کرد. زمانی که نیاز است تا یک عبارت خاص ارسال شود، ابتدا با استفاده از میان‌بر، متن بازیابی و کپی می‌شود. این متن با استفاده از یک بورد پای زیرو (Pie Zero)، تجزیه شده و به بورد پیکو که نقش یک رابط بین انسان و کامپیوتر را بازی می‌کند، منتقل شود.

برق موردنیاز برای بورد Zero، توسط کابل یواس‌بی تایپ سی (Type C) که به یک آیپد منتقل است، تأمین مي‌شود. بورد پیکو را می‌توان به هر دستگاهی که از کیبوردهای یو‌اس‌بی پشتیبانی می‌کند، متصل کرد، یعنی از گوشی‌های هوشمند گرفته تا تبلت‌ها و لپتاپ‌ها. عبارت مورد نظر را می‌توان به راحتی در این دستگاه‌ها تایپ کرد، درست انگار که همان موقع با یک کیبورد، آن عبارت را تایپ کرده باشید.

برنامه‌نویسی برای اجرای این ایده، با استفاده از CircuitPython انجام شده است. این زبان، شاخه‌ای از میکروپایتون است که برای کار با میکروکنتلرها کاربرد دارد. هنوز کد منبع این ایده، به صورت عمومی منتشر نشده است.

سخن پایانی

اگر می‌خواهید پروژه‌ای شبیه به این پروژه را توسط خودتان و با استفاده از رزبری پای انجام دهید، سری به صفحه‌ای که شرح انجام پروژه در آن آمده است، درسایت Reddit بزنید و نحوه عملکرد این ایده را خودتان مشاهده کنید.

منبع: tomshardware.com

سؤالات متداول

۱. رزبری پای چیست؟

کامپیوتری در ابعاد یک کارت بانکی و با قابلیت بالای شخصی‌سازی است که می‌توان به کمک آن، پروژه‌های آموزشی و شخصی زیادی را اجرا کرد.

۲. رزبری پای چه کاربردهایی دارد؟

از رزبری پای می‌توان برای یادگیری بهتر نحوه عملکرد سخت‌افزار و نرم‌افزار، یا برای پیاده‌سازی ایده‌های جذاب مهندسی کامپیوتر استفاده کرد.