زیر ساخت شبکه, مقالات

سرور چیست؟ آیا کسب و کار من نیاز به خرید سروردارد؟

سرور چیست؟ آیا کسب و کار من نیاز به خرید سروردارد؟

سرور چیست؟ امروزه اطلاعات زیادی به صورت صوتی، تصویری و متنی در دسترس است که تنها با یک کلیک دکمه می توانیم به آنها دسترسی پیدا کنیم. با این حال مکان های فیزیکی وجود دارند که تمام این اطلاعات در آنها ذخیره می شوند که به آنها سرور می گویند.

به عنوان مصال مقاله ای که در حال مطالعه آن هستید در جایی از سرور ذخیره می شود. تمام این داده های حجیم و عظیم در اینترنت در سرورها ذخیره می شوند. بنابراین به عنوان زیرساخت یا ستون فقرات اینترنت هم شناخته می شود. در این مقاله ما اطلاعاتی در مورد انواع انواع سرور، چرایی نیاز ما به آنها و نحوه عملکرد آنها را ارائه خواهیم داد.

سرور چیست؟

سرور برنامه یا سخت افزاری است که وظیفه آن پذیرش درخواست کلاینت و ارائه داده یا سرویسی در پاسخ به درخواست کلاینت از طریق شبکه LAN یا WAN است.

به عبارت ساده، کامپیوتری که درخواست هر کامپیوتر (کلاینت) دیگری را در یک شبکه ارائه می کند، سرور نامیده می شود. در خواست ممکن است از یک صفحه وب یا هر سرویس دیگری باشد.

مزیت سرورها

حال این سوال مهم مطرح می شود که سرور چه کاری انجام یم دهد و چرا به آن نیاز داریم؟ همانطور که می دانید تمام کامپیوترها به کمک یک شبکه غول پیکر به نام اینترنت به هم متصل هستند. بنابراین سرور یکی از کامپیوترهای این شبکه ایت که به تمامی کامپیوترهای دیگر خدمات ارائه می دهد. با اینترنت، همه ما به هم متصل هستیم. با این حال، ما هنوز به یک رسانه برای ارتباط با یکدیگر نیاز داریم و در اینجا نقش سرور پررنگ می شود.

به عنوان مثال – شما و دوستتان از اینترنت استفاده می کنید و می خواهید با دوستان خود ارتباط برقرار کنید. با این حال، شما نمی توانید بدون استفاده از هیچ وب سایت یا برنامه ای با دوست خود ارتباط برقرار کنید.

بنابراین، شما به یک برنامه کاربردی مانند WhatsApp نیاز دارید که به شما در برقراری ارتباط با دوست خود از طریق اینترنت کمک کند. WhatsApp پیام شما را می گیرد و برای دوست شما ارسال می کند. بنابراین سرور واتس اپ وظیفه دریافت پیام و رساندن آن به کاربر مورد نظر را بر عهده دارد.

بنابراین، بدون سرور، اینترنت هیچ فایده ای ندارد. درست است که از طریق اینترنت متصل هستید، اما برای تنظیم ارتباط به یک سرور نیاز دارید.

مزیت سرورها

سرورها چگونه کار می کنند؟

برای درک عملکرد یک سرور، ابتدا باید تعامل بین مرورگر و وب سرور را درک کنید.

همانطور که می دانید از مرورگرهای وب برای دسترسی به وب سایت های مختلف از طریق اینترنت استفاده می شود. اما به صورت داخلی، مرورگر وب چگونه کار می کند.

در مرورگر خود، آدرس وب یا URL سایتی را که می خواهید به آن دسترسی داشته باشید را تایپ کنید. ابتدا این درخواست به DNS (سیستم نام دامنه) می رسد. در DNS، URL به آدرس IP تبدیل می شود.

هر دستگاهی که به اینترنت متصل است یک آدرس IP خاص دارد. آدرس IP هویت دستگاه های موجود در اینترنت را تعریف می کند.

بنابراین، پس از دریافت این آدرس IP مرتبط با URL یا صفحه وب، درخواست به وب سرور مربوطه منتقل می شود.

وب سرور درخواستی را دریافت می کند و داده ها یا عناصر صفحه وب درخواستی را جمع آوری می کند.

بنابراین، در پاسخ به درخواست کلاینت، سرور شروع به ارسال صفحه وب درخواستی می کند.

در سمت کلاینت، مرورگر وب صفحه مورد نظر را دریافت کرده و به کاربر نشان می دهد.

بنابراین، این فرایند کلی در پشت صحنه تعامل کلاینت و سرور رخ می دهد.

هر ثانیه هزاران یا میلیون ها درخواست توسط سرورها واکشی می شوند. بنابراین، چگونه ممکن است که در کوتاه ترین زمان به همه این درخواست ها پاسخ دهد؟

همه اینها با کمک سخت افزار و نرم افزار قدرتمند ( توزیع لینوکس ) نصب شده بر روی سرورها امکان پذیر است.

برخلاف سیستم های سنتی ما، از فناوری ذخیره‌سازی خاصی به نام RAID استفاده می‌کند. مزیت استفاده از RAID این است که خطر از دست رفتن اطلاعات را کاهش می دهد. در RAID، همان داده ها روی چندین دیسک ذخیره می شوند.

بنابراین، به هر حال اگر یک دیسک خراب شود یا کار نکند، گزینه دیگر بدون وقفه آماده جایگزینی است.

به همین دلیل است که از فناوری RAID استفاده می کند.

از آنجایی که هزاران درخواست باید توسط سرورها ارائه شود. بنابراین برای مدیریت این عملیات از رم بزرگ و CPU قدرتمند استفاده می شود.

سرورها چگونه کار می کنند؟

انواع سرور

در ادامه لیست دقیق انواع مختلف سرورهایی که امروزه استفاده می شوند، آورده شده است. هر کدام از این سرورها کار و خدمات خاص خود را ارائه می دهند:

سرور فایل: برای ذخیره، آپلود و دانلود یک فایل استفاده می شود.

سرور برنامه:  شبیه به وب سرور است و قادر به انجام تمام وظایفی است که یک وب سرور می تواند انجام دهد. با این حال، از آن برای مدیریت برنامه های کاربردی پیچیده، مانند  Java Web Application و همچنین دسترسی به پایگاه داده استفاده می شود.

سرور پایگاه داده: این یک سرور اختصاصی است که برای ذخیره، دسترسی و بازیابی پایگاه داده یک برنامه استفاده می شود.

وب سرور: مسئول رسیدگی به تمام درخواست های صفحه وب است که شما در مرورگر خود ارسال می کنید. به عنوان مثال اگر URL وب سایت را تایپ کنید، ابتدا درخواست به وب سرور می رسد و وب سرور با بازگرداندن این صفحه وب خاص به شما پاسخ می دهد.

سرور پروکسی: به بهبود حریم خصوصی و امنیت کمک می کند. این مانند یک فایروال بین کلاینت و اینترنت است. اگر از یک سرور پراکسی استفاده می کنید، ابتدا درخواست شما قبل از دسترسی به اینترنت از طریق این سرور عبور می کند و پاسخی که از سرور مقصد ارسال می شود قبل از رسیدن به شما به سرور پروکسی می رسد. بنابراین، به عنوان یک میانجی بین شما (کلاینت) و اینترنت عمل می کند.

سرور چاپ: این سرور مسئول رسیدگی به تمام کارهای مربوط به چاپ در یک شبکه است.

میل سرور یا سرور ایمیل: Email Server وظیفه مدیریت ارسال و دریافت ایمیل در شبکه (اینترنت) را بر عهده دارد.

سرور DNS: دی ان اس مخفف Domain Name System است و برای ذخیره تمام رکوردها در پایگاه داده نام دامنه و آدرس IP مربوط به آنها استفاده می شود.

نحوه تبدیل کامپیوتر به سرور

شما می توانید کامپیوتر خود را به یک سرور تبدیل کنید. هر دستگاهی که به سیستم های دیگر در شبکه سرویس ارائه می دهد سرور است.

بنابراین، اگر تلفن، لپ‌تاپ یا سیستم شما هر نوع خدماتی را به سیستم های دیگر در شبکه ارائه می‌کند، آنگاه یک سرور است.

معماری سرور هیچ تفاوتی با کامپیوتر شخصی شما ندارد. حتی دارای رم، پردازنده، فضای ذخیره سازی و سیستم عامل است. می توانید یک وب سرور در خانه خود بسازید و وب سایت خود را در آن هاست کنید. با این حال، چالش های زیادی نیز وجود دارد.

به عنوان مثال – اگر سیستم خود را به سرور تبدیل کرده اید، نمی توانید حتی برای یک ثانیه سیستم خود را خاموش کنید.

اتصال اینترنت شما همچنین باید 24 ساعته و به اندازه کافی سریع باشد تا تمام درخواست های وب سایت شما را دریافت کند و به آن پاسخ دهد.

شما همچنین به سخت افزار قدرتمندی نیاز دارید که تمام فرایندهای لازم را انجام دهد.

بنابراین، شما نیاز به تغییر در سخت افزار و همچنین نرم افزار کامپیوتر خود دارید تا آن را به یک سرور تجاری تبدیل کنید، که مطمئناً بسیار گران خواهد بود.

بنابراین، اگر به فکر ساخت یک وب سایت هستید، باید از سرور اختصاصی استفاده کنید .

از آنجایی که ظرفیت ذخیره سازی بالا، قابلیت پردازش و ویژگی های مختلف دیگری را فراهم می کند که برای مدیریت و مدیریت وب سایت شما در اینترنت ضروری است.

با این حال، اگر بخواهید، می توانید یک سرور محلی در خانه خود ایجاد کنید که در آن می توانید تصاویر، ویدیوها یا آهنگ ها را ذخیره کنید و می توانید از هر دستگاهی در خانه خود (مانند گوشی و تبلت) به این داده ها دسترسی داشته باشید.

آیا کسب و کار من نیاز به خرید سرور دارد؟

حالا که می دانید سرور چیست؟ چگونه مطمئن می شوید که کسب و کار کوچک شما به آن نیاز دارد؟ در ادامه به برخی از رایج ترین علائمی که نشان می دهد باید برای خرید سرور سرمایه گذاری کنید خواهیم پرداخت:

کسب و کار شما در حال رشد است

وقتی کمتر از 10 کارمند دارید، مدیریت کامپیوتر و فناوری اطلاعات بسیار ساده است. زمانی که به به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری نیاز دارید، یا در حال تغییر به یک راه‌حل جدید آنتی ویروس هستید، می‌توانید به سادگی آن را محقق کنید. اشتراک گذاری فایل ها؛ همان چیزی است که به سادگی با هارد اکسترنال امکان پذیر است.

با این حال، هنگامی که تعداد تیم شما به 10، 15 یا 20 نفر رسید، به زودی متوجه خواهید شد، این کار بسیار سخت می شود. احتمالاً قبلاً متوجه شده اید که تیم شما در حال حاضر با اشتراک گذاری فایل ها یا پیگیری به روز رسانی های نرم افزار دچار مشکل شده است. یک سرور می تواند این فرایندها را ساده تر کند.

آیا کسب و کار من نیاز به خرید سرور دارد؟

تیم شما باید به همان داده ها دسترسی داشته باشد

حتی کسب و کارهای کوچک نیز به یک مکان مرکزی ذخیره سازی داده نیاز دارند. فناوری اطلاعات به سازماندهی بیشتر کارها کمک می کند و به اعضای تیم شما اجازه می دهد در صورت نیاز، به داده های مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.

برای کسب و کارهای کوچک، این ممکن است به معنای انتخاب فضای ذخیره سازی ابری برای دسترسی انعطاف پذیر و آسان به داده های شما باشد. با این حال، هنگامی که تعداد کارمندان بیشتری دارید سروری با کنترل کننده دامنه ممکن است منطقی تر باشد.

کنترل کننده دامنه یک سیستم سرور است که به درخواست های احراز هویت پاسخ می دهد و فرایند مدیریت مجوزهای کاربر برای کسب و کار شما را ساده می کند. می تواند نرم افزار Windows Server، Active Directory و خدمات فایل و چاپ را اجرا کند. اینها همه چیزهایی هستند که به شما امکان می دهند چندین دستگاه را بسیار ساده تر مدیریت کنید.

شما می خواهید مدیریت امنیت شبکه را متمرکز کنید

امنیت شبکه را متمرکز کنید. زمانی که از 5 یا 6 کارمند استفاده می کنید نصب نرم افزار امنیتی برای هر دستگاه شبکه ممکن است مشکل ساز نباشد. با این حال، هنگامی که تعداد کارمندان افزایش پیدا می کند به یک کار زمان بر تبدیل می شود.

یک سرور به شما این امکان را می دهد که به روز رسانی های امنیتی سطح شبکه را از طریق یک دستگاه واحد پیاده سازی کنید. از طریق این دستگاه می توانید برای پیدا کردن ویروس ها اسکن ها را انجام دهید، فیلترهای هرزنامه را مدیریت کنید و برنامه ها را در سراسر شبکه نصب کنید.  این امر مدیریت امنیت شبکه را حتی زمانی که اعضای بیشتری در تیم خود دارید، بسیار کم‌تر می‌کند.

 می خواهید پشتیبان گیری را خودکار کنید

آیا تیم شما به طور معمول از سیستم های دسکتاپ و لپ تاپ های خود نسخه پشتیبان تهیه می کند؟ آنها به احتمال زیاد این کار را به اندازه کافی انجام نمی دهند. اگر تا به حال با سیستم خود کار کرده اید و فراموش کرده اید که دکمه ذخیره را فشار دهید، می دانید که وقتی ذهن شما مشغول است چقدر راحت می توانید کاری را فراموش کنید.

متأسفانه، عواقب از دست دادن داده ها و خرابی ناشی از تلاش برای بازیابی آن می تواند به طور جدی بر کسب و کار شما تأثیر بگذارد.

یک Server اختصاصی می تواند این فرایند را برای شما خودکار کند. می‌توانید پشتیبان‌گیری‌ها را برای همه سیستم هایتان به‌طور خودکار انجام دهید و برای اقدامات بیشتر، از سرور نسخه پشتیبان تهیه کنید.  این می تواند به طور قابل توجهی زمان خرابی را کاهش دهد و تأثیر از دست دادن داده ها را کاهش دهد

منابع: thecoderpedia و itsasap