استفاده از خدمات امنیت شبکه از شبکه و داده های شما در برابر نفوذ و سایر تهدیدات امنیتی محافظت می کند. این یک اصطلاح گسترده و فراگیر است که راه‌حل‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و همچنین فرآیندها یا قوانین و پیکربندی‌های مربوط به استفاده از شبکه، دسترسی، و حفاظت کلی از تهدید را توصیف می‌کند.

امنیت شبکه شامل کنترل دسترسی، نرم افزار ویروس و آنتی ویروس، امنیت برنامه، تجزیه و تحلیل شبکه، انواع امنیت مرتبط با شبکه (نقطه پایانی، وب، بی سیم)، فایروال ها، رمزگذاری VPN و موارد دیگر است

امنیت شبکه چیست؟

امنیت شبکه شامل تمام مراحلی است که برای محافظت از یکپارچگی یک شبکه کامپیوتری و داده های درون آن انجام می شود. امنیت شبکه مهم است زیرا داده های حساس را از حملات سایبری ایمن نگه می دارد و اطمینان می دهد که شبکه قابل استفاده و قابل اعتماد است. استراتژی‌های امنیتی شبکه موفق از چندین راه‌حل امنیتی برای محافظت از کاربران و سازمان‌ها در برابر بدافزارها و حملات سایبری استفاده می‌کنند.

یک شبکه از دستگاه های به هم پیوسته مانند سیستم های کامپیوتری، سرورها و شبکه های بی سیم تشکیل شده است. بسیاری از این دستگاه ها در برابر مهاجمان بالقوه مستعد هستند. امنیت شبکه شامل استفاده از انواع نرم افزارها و ابزارهای سخت افزاری در شبکه یا به عنوان نرم افزار به عنوان سرویس است. امنیت اهمیت بیشتری پیدا می کند زیرا شبکه ها پیچیده تر می شوند و شرکت ها برای تجارت خود بیشتر به شبکه ها و داده ها متکی هستند. روش‌های امنیتی باید با ایجاد روش‌های حمله جدید در این شبکه‌های پیچیده‌تر، متحول شوند.

صرف نظر از روش خاص یا استراتژی امنیتی سازمانی، امنیت معمولاً به عنوان مسئولیت همه افراد در نظر گرفته می شود زیرا هر کاربر در شبکه نشان دهنده یک آسیب پذیری احتمالی در آن شبکه است.

چرا باید از خدمات امنیت شبکه استفاده کنم؟

امنیت شبکه بسیار مهم است زیرا از دسترسی مهاجمان سایبری به داده های ارزشمند و اطلاعات حساس جلوگیری می کند. هنگامی که هکرها به چنین داده هایی دست پیدا می کنند، می توانند مشکلات مختلفی از جمله سرقت هویت، دارایی های دزدیده شده و آسیب به شهرت را ایجاد کنند.

در زیر چهار مورد از مهم‌ترین دلایل اهمیت حفاظت از شبکه‌ها و داده‌های نگهداری شده در آنها آورده شده است:

ریسک های عملیاتی: سازمانی که امنیت شبکه کافی نداشته باشد در خطر اختلال در عملیات خود قرار می گیرد. کسب‌وکارها و شبکه‌های شخصی به دستگاه‌ها و نرم‌افزارهایی وابسته هستند که وقتی توسط ویروس‌ها، بدافزارها و حملات سایبری در معرض خطر قرار می‌گیرند، نمی‌توانند به طور موثر عمل کنند. کسب و کارها همچنین برای بیشتر ارتباطات داخلی و خارجی به شبکه ها متکی است.

 خطرات مالی: نقض داده ها می تواند هم برای افراد و هم برای مشاغل گران تمام شود. سازمان‌هایی که PII را مدیریت می‌کنند، مانند شماره‌های تامین اجتماعی و گذرواژه‌ها، باید آن را ایمن نگه دارند. قرار گرفتن در معرض خطر می تواند برای قربانیان هزینه جریمه، بازگرداندن و تعمیر دستگاه های آسیب دیده را داشته باشد. نقض داده ها و افشای آن نیز می تواند شهرت یک شرکت را از بین ببرد و آن را در معرض شکایت قضایی قرار دهد..

 مشکلات نظارتی: بسیاری از دولت‌ها از کسب‌وکارها می‌خواهند که مقررات امنیت داده‌ها را که جنبه‌های امنیت شبکه را پوشش می‌دهد، رعایت کنند. به عنوان مثال، سازمان‌های پزشکی در ایالات متحده ملزم به رعایت مقررات قانون مسئولیت‌پذیری بیمه سلامت ( HIPAA ) هستند و سازمان‌هایی در اتحادیه اروپا که با داده‌های شهروندان سروکار دارند باید از مقررات حفاظت از داده‌های عمومی ( GDPR ) پیروی کنند.  نقض این مقررات می تواند منجر به جریمه نقدی، ممنوعیت و احتمال زندان شود.

امنیت شبکه به قدری مهم است که چندین سازمان بر ایجاد و به اشتراک گذاری استراتژی هایی در مورد چگونگی سازگاری با تهدیدات مدرن تمرکز می کنند.

امنیت شبکه چگونه کار می کند؟

امنیت شبکه با استفاده از ترکیبی از ابزارهای سخت افزاری و نرم افزاری اعمال می شود. هدف اصلی امنیت شبکه جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به داخل یا بین بخش‌های شبکه است.

یک مقام یا تیم امنیتی استراتژی ها و سیاست هایی را تعیین می کند که شبکه سازمان را ایمن نگه می دارد و به آن کمک می کند تا با استانداردها و مقررات امنیتی مطابقت داشته باشد. همه افراد در شبکه باید از این سیاست های امنیتی پیروی کنند.

انواع نرم افزارها و ابزارهای امنیت شبکه

انتخاب سیاست ها و ابزارهای امنیتی از شبکه ای به شبکه دیگر متفاوت است و در طول زمان تغییر می کند. امنیت قوی اغلب شامل استفاده از چندین رویکرد است که به عنوان امنیت لایه‌ای یا دفاع عمیق شناخته می‌شود تا حداکثر کنترل‌های امنیتی را به سازمان‌ها بدهد. در زیر برخی از انواع ابزارها و نرم افزارهای امنیتی شبکه که معمولاً مورد استفاده قرار می گیرند، آورده شده است:

کنترل دسترسی: این روش دسترسی به برنامه ها و سیستم های شبکه را برای گروه خاصی از کاربران و دستگاه ها محدود می کند. این سیستم‌ها دسترسی به کاربران و دستگاه‌هایی را که قبلاً تحریم نشده‌اند، ممنوع می‌کنند.

آنتی ویروس و ضد بدافزار: آنتی ویروس و ضد بدافزار نرم افزارهایی هستند که برای شناسایی، حذف یا جلوگیری از آلوده کردن سیستم و در نتیجه شبکه، ویروس ها و بدافزارها مانند اسب های تروجان، باج افزارها و جاسوس افزارها طراحی شده اند.

امنیت: برنامه نظارت و محافظت از برنامه‌هایی که سازمان‌ها برای اجرای کسب‌وکار خود استفاده می‌کنند بسیار مهم است. تهدیدات بدافزار مدرن اغلب کد منبع بازی را هدف قرار می دهند که سازمان ها از آنها برای ساختن نرم افزار و برنامه های کاربردی استفاده می کنند.

 تجزیه و تحلیل رفتاری: این روش رفتار شبکه را تجزیه و تحلیل می کند و به طور خودکار سازمان ها را از فعالیت های غیرعادی شناسایی و هشدار می دهد.

 امنیت ابری: ارائه دهندگان ابر اغلب ابزارهای امنیتی ابری افزودنی را می فروشند که قابلیت های امنیتی را در فضای ابری خود فراهم می کند. ارائه دهنده ابر امنیت زیرساخت کلی خود را مدیریت می کند و ابزارهایی را به کاربر ارائه می دهد تا از نمونه های خود در زیرساخت کلی ابر محافظت کند. به عنوان مثال، خدمات وب آمازون گروه های امنیتی را فراهم می کند که ترافیک ورودی و خروجی مرتبط با یک برنامه یا منبع را کنترل می کنند.

 پیشگیری از از دست دادن دادها:  این ابزارها داده های در حال استفاده، در حال حرکت و در حالت استراحت را برای شناسایی و جلوگیری از نقض داده ها نظارت می کنند. DLP اغلب مهم‌ترین و در معرض خطرترین داده‌ها را طبقه‌بندی می‌کند و کارکنان را در بهترین شیوه‌ها برای محافظت از آن داده‌ها آموزش می‌دهد. به عنوان مثال، ارسال نکردن فایل‌های مهم به‌عنوان پیوست در ایمیل‌ها یکی از بهترین روش‌ها است.

 امنیت ایمیل: ایمیل یکی از آسیب پذیرترین نقاط شبکه است. کارمندان با کلیک بر روی لینک های ایمیلی که مخفیانه نرم افزارهای مخرب را دانلود می کنند، قربانی حملات فیشینگ و بدافزار می شوند. ایمیل همچنین یک روش ناامن برای ارسال فایل ها و داده های حساس است که کارمندان ناخواسته درگیر آن می شوند.

فایروال: نرم افزار یا سیستم عامل ترافیک ورودی و خروجی را برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به شبکه بررسی می کند. فایروال ها یکی از پرکاربردترین ابزارهای امنیتی هستند. آنها در چندین منطقه در شبکه قرار دارند. فایروال های نسل بعدی محافظت بیشتری در برابر حملات لایه برنامه و دفاع پیشرفته بدافزار با بازرسی بسته های درون خطی ارائه می دهند.

سیستم تشخیص نفوذ : تلاش‌های دسترسی غیرمجاز را شناسایی می‌کند و آنها را به‌عنوان بالقوه خطرناک علامت‌گذاری می‌کند، اما آنها را حذف نمی‌کند. IDS و سیستم پیشگیری از نفوذ (IPS) اغلب در ترکیب با فایروال استفاده می شوند.

سیستم پیشگیری از نفوذ: IPS ها برای جلوگیری از نفوذ با شناسایی و مسدود کردن تلاش‌های غیرمجاز برای دسترسی به شبکه طراحی شده‌اند.

 امنیت دستگاه موبایل: برنامه های کاربردی تجاری برای گوشی های هوشمند و سایر دستگاه های تلفن همراه این دستگاه ها را به بخش مهمی از امنیت شبکه تبدیل کرده است. نظارت و کنترل اینکه کدام دستگاه‌های تلفن همراه به شبکه دسترسی دارند و کارهایی که پس از اتصال به شبکه انجام می‌دهند برای امنیت شبکه مدرن بسیار مهم است.

 احراز هویت چند عاملی (MFA): MFA یک راه حل امنیتی شبکه با کاربرد آسان و به طور فزاینده ای محبوب است که برای تأیید هویت کاربر به دو یا چند عامل نیاز دارد. نمونه‌ای از آن Google Authenticator است، برنامه‌ای که کدهای امنیتی منحصربه‌فردی تولید می‌کند که کاربر در کنار رمز عبور خود وارد می‌کند تا هویت خود را تأیید کند.

 تقسیم بندی شبکه: سازمان‌هایی با شبکه‌های بزرگ و ترافیک شبکه اغلب از تقسیم‌بندی شبکه برای تقسیم کردن شبکه به بخش‌های کوچک‌تر و مدیریت آسان‌تر استفاده می‌کنند. این رویکرد به سازمان ها کنترل بیشتر و دید بیشتری نسبت به جریان ترافیک می دهد. امنیت شبکه صنعتی زیرمجموعه ای از تقسیم بندی شبکه است که باعث افزایش دید در سیستم های کنترل صنعتی ( ICS ) می شود.  ICSها به دلیل افزایش ادغام با ابر بیشتر در معرض خطر تهدیدات سایبری هستند.

 سندباکس: این رویکرد به سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا با باز کردن یک فایل در یک محیط ایزوله قبل از دسترسی به شبکه، بدافزار را اسکن کنند. پس از باز شدن در جعبه ایمنی ، یک سازمان می تواند مشاهده کند که آیا فایل به روشی مخرب عمل می کند یا نشانه هایی از بدافزار را نشان می دهد.

 اطلاعات امنیتی و مدیریت رویداد (SIEM): این تکنیک مدیریت امنیت داده‌ها را از برنامه‌ها و سخت‌افزار شبکه ثبت می‌کند و رفتارهای مشکوک را نظارت می‌کند. هنگامی که یک ناهنجاری شناسایی می شود، سیستم SIEM به سازمان هشدار می دهد و اقدامات مناسب دیگری را انجام می دهد.

محیط نرم افزاری تعریف شده (SDP): SDP یک روش امنیتی است که در بالای شبکه ای که از آن محافظت می کند قرار می گیرد و آن را از مهاجمان و کاربران غیرمجاز پنهان می کند. از معیارهای هویت برای محدود کردن دسترسی به منابع استفاده می کند و یک مرز مجازی در اطراف منابع شبکه تشکیل می دهد.

 شبکه خصوصی مجازی (VPN): VPN اتصال را از نقطه پایانی به شبکه یک سازمان ایمن می کند. از پروتکل های تونل زنی برای رمزگذاری اطلاعاتی استفاده می کند که از طریق شبکه ای با امنیت کمتر ارسال می شوند. VPN های دسترسی از راه دور به کارکنان اجازه می دهند از راه دور به شبکه شرکت خود دسترسی داشته باشند.

امنیت وب: این روش استفاده از وب کارمندان را در شبکه و دستگاه‌های سازمان، از جمله مسدود کردن برخی تهدیدات و وب‌سایت‌ها، کنترل می‌کند، در حالی که از یکپارچگی خود وب‌سایت‌های سازمان نیز محافظت می‌کند.

 امنیت بی سیم: شبکه‌های بی‌سیم یکی از پرخطرترین بخش‌های یک شبکه هستند و نیاز به حفاظت و نظارت دقیق دارند. پیروی از بهترین شیوه‌های امنیت بی‌سیم ، مانند تقسیم‌بندی کاربران Wi-Fi بر اساس شناسه‌های مجموعه خدمات، یا SSID، و استفاده از احراز هویت 802.1X بسیار مهم است. ابزارهای نظارت و ممیزی خوب نیز برای اطمینان از امنیت شبکه بی سیم مورد نیاز است.

 امنیت حجم کار: هنگامی که سازمان‌ها حجم کار را بین چندین دستگاه در محیط‌های ابری و ترکیبی متعادل می‌کنند، سطوح حمله احتمالی را افزایش می‌دهند. اقدامات امنیتی بار کاری و متعادل کننده های بار ایمن برای محافظت از داده های موجود در این بارهای کاری بسیار مهم هستند.

 دسترسی به شبکه بدون اعتماد: مشابه کنترل دسترسی به شبکه، دسترسی به شبکه بدون اعتماد تنها به کاربر اجازه می دهد تا بتواند کار خود را انجام دهد. تمام مجوزهای دیگر را مسدود می کند.

مزایای استفاده از خدمات امنیت شبکه

مزایای اصلی استفاده از خدمات امنیت شبکه عبارتند از:

 عملکرد: امنیت شبکه، عملکرد بالای مداوم شبکه‌هایی را که کسب‌وکارها و کاربران فردی به آن تکیه می‌کنند، تضمین می‌کند.

حریم خصوصی و امنیت: بسیاری از سازمان‌ها داده‌های کاربر را مدیریت می‌کنند و باید از محرمانه بودن، یکپارچگی و در دسترس بودن داده‌ها در شبکه‌ای که به عنوان سه‌گانه سیا شناخته می‌شود، اطمینان حاصل کنند. امنیت شبکه از نقض‌های امنیتی که می‌تواند PII و سایر اطلاعات حساس را افشا کند، به اعتبار یک کسب‌وکار آسیب رسانده و منجر به زیان‌های مالی شود، جلوگیری می‌کند.

 حمایت از مالکیت معنوی: مالکیت معنوی کلید توانایی بسیاری از شرکت ها برای رقابت است. دسترسی ایمن به مالکیت معنوی مرتبط با محصولات، خدمات و استراتژی های تجاری به سازمان ها کمک می کند تا مزیت رقابتی خود را حفظ کنند.

 انطباق: رعایت مقررات امنیت داده و حفظ حریم خصوصی، مانند HIPAA و GDPR، از نظر قانونی در بسیاری از کشورها الزامی است. شبکه های امن بخش کلیدی پایبندی به این دستورات هستند.