راهنمای خرید تجهیزات شبکه, مقالات

انواع تلفن های تحت شبکه و تفاوت آن ها

انواع تلفن های تحت شبکه و تفاوت آن ها

انواع تلفن های تحت شبکه و تفاوت آن ها، تلفن‌های تحت شبکه از جمله ابزارهای ارتباطی هستند که امروزه در سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. این تجهیزات که به نام تلفن‌های آی‌پی یا ویپ نیز شناخته می‌شوند، به تلفن‌های آنالوگ شباهت دارند؛ البته با این تفاوت که از تکنولوژی منحصربه‌فردی بهره می‌برند. فناوری به کار برده شده در تلفن‌های تحت شبکه مانند تکنیکی است که برای انتقال اطلاعات روی شبکه استفاده می‌شود.

در عصر حاضر با توجه به پیشرفت تکنولوژی انواع مختلفی از تلفن‌های تحت شبکه موجود هستند که قابلیت‌ها و امکانات متنوعی را در دسترس کاربران قرار می‌دهند. در نوشتار پیش‌رو قصد داریم که انواع تلفن‌ های تحت شبکه و تفاوت آن‌ها را تشریح کنیم.

تلفن های‌ تحت شبکه چه کاربردی دارند؟

تلفن‌های تحت شبکه توسط شبکه داخلی یک شرکت یا شبکه‌های اینترنتی به سرورهای تلفن اتصال یافته و از این طریق به برگزاری جلسات کاری کمک می‌کنند. از طریق تلفن‌های ویپ کارمندان یک شرکت یا اداره می‌توانند توسط شماره تلفن داخلی با سایر کاربران در داخل یا خارج از مجموعه ارتباط داشته باشند.

انواع تلفن ‌های تحت شبکه امکانات متعددی همچون برقراری تماس‌های چند نفره، برگزاری کنفرانس‌ها، دریافت و ارسال پیام‌های صوتی، خواندن اطلاعات وب، مدیریت تماس‌ها و… را برای کاربران فراهم می‌آورند. استفاده از این تجهیزات با تکیه بر قابلیت‌های منحصربه‌فردی که ارائه می‌دهند، منجر به افزایش امنیت ارتباطات و کاهش هزینه‌های کسب و کارهای مختلف می‌شود.

با انواع مختلف تلفن‌ های تحت شبکه آشنا شوید

همان‌طور که گفته شد، هر یک از تلفن‌های آی‌پی ویژگی‌ها و قابلیت‌های خاصی را ارائه می‌دهند؛ از این‌رو  جهت کاربری‌های مختلف مناسب هستند. به‌عنوان مثال بعضی از این تجهیزات برای سطوح مدیریتی توصیه می‌شوند، در حالی‌که خریداری برخی دیگر برای امور اجرایی و کارشناسی گزینه مناسبی به شمار می‌روند.

آشنایی با انواع تلفن‌ های تحت شبکه و تفاوت آن‌ها باعث می‌شود که بتوانید با توجه به نیازهای مجموعه خود بهترین دستگاه‌ها و تجهیزات voip را خریداری  نمایید. به طور کلی انواع تلفن‌ های ویپ موجود در بازار به شرح ذیل هستند:

۱- تلفن تحت شبکه بی‌ سیم یا Wireless

تلفن تحت شبکه وایرلس یا بی‌سیم همان‌گونه که از اسم آن مشخص است، برای برقراری ارتباطات نیازی به کابل تلفن ندارد. این تجهیزات در واقع دارای یک دستگاه پایه هستند که به شبکه تلفن وصل می‌شوند. تلفن مورد نظر نیز به پایه وصل شده و انتقال داده‌ها از طریق اتصال به اینترنت انجام می‌گیرد.

تلفن‌های آی‌پی بی‌سیم توسط فناوری بلوتوث به دستگاه‌های هوشمند اتصال پیدا می‌کنند. چنانچه از تلفن ویپ وایرلس برای شرکت یا سازمان خود استفاده کنید، کارمندان می‌توانند بدون محدودیت زمانی و مکانی به شبکه تلفن مورد نظر وصل شده و از امکانات آن برخوردار شوند.

یکی از نقاط قوت تلفن تحت شبکه بی‌سیم امکان استفاده از آن در محیط‌هایی است که کابل تلفن وجود ندارد. همچنین اگر کسب و کار شما به گونه‌ای است که دائماً نیاز به جابجایی دارید، می‌توانید این نوع دستگاه را خریداری نمایید. تلفن آی‌پی بی‌سیم قابلیت‌های متعددی مانند رمزنگاری، ایمیل، انتقال تماس و… را ارائه می‌دهد. خود این دستگاه‌ها هم به دو دسته تلفن تحت شبکه DECT و Wi-Fi تقسیم می‌شوند که در ادامه به شرح هر دو مورد خواهیم پرداخت.

۲- تلفن تحت شبکه DECT

در این دستگاه‌ها جهت برقراری تماس‌های تلفنی از فناوری دکت استفاده می‌شود. با توجه به پیشرفته بودن این تکنولوژی تلفن تحت شبکه DECT هزینه ارتباطات را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.‌ میزان پوشش‌دهی وایرلس در این مدل تلفن‌های آی‌پی بسیار بالا است، لذا امکان برقراری تماس را در شرایط مختلف فراهم می‌کنند. برای مکان‌هایی که کارکنان نیاز دارند حین مکالمه حرکت داشته باشند، مانند فروشگاه‌ها و دفاتر تهیه تلفن ویپ DECT پیشنهاد می‌شود.

۳- تلفن تحت شبکه Wi-Fi

یکی از پرکاربردترین انواع تلفن های تحت شبکه مدل‌هایی هستند که با استفاده از تکنولوژی Wi-Fi عمل می‌کنند. در فضاهایی که سیگنال‌های شبکه همراه کیفیت لازم را ندارند، معمولا این نوع تلفن ویپ به کار می‌رود. تلفن تحت شبکه Wi-Fi از قابلیت‌های مختلفی همچون برقراری تماس، ارسال و دریافت پیامک و… بهره می‌برد، بنابراین در محیط‌های مسکونی و تجاری راه‌اندازی می‌شود.

۴- تلفن تحت شبکه با سیم

یکی دیگر از انواع تلفن‌ های تحت شبکه مدل‌های باسیم هستند که توسط کابل فیبر نوری یا کابل مسی با شبکه مورد نظر ارتباط می‌گیرند. از آنجا که این تجهیزات از سیم استفاده می‌کنند، لذا جابجایی آن‌ها هنگام مکالمه امکان‌پذیر نیست.

با توجه به این‌که تلفن ویپ باسیم به خط تلفن ثابت مجهز است، برای شرکت‌هایی توصیه می‌شود که نیاز به ارتباط امن و در عین حال پایدار دارد. بنابراین در فضاهایی مانند محیط‌های آموزشی، خانگی و کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یکی از مزیت‌های تلفن‌ آی‌پی باسیم در مقایسه با انواع دیگر این است که در شرایط اضطراری همچون قطع برق نیز قابلیت استفاده دارد. علاوه‌برآن ایجاد ارتباطات امن در کنار کیفیت صدای بی‌نظیر از دیگر ویژگی‌های دستگاه هستند.

۵- تلفن تحت شبکه کنفرانسی یا Conference IP Phone

این دسته از تلفن‌های تحت شبکه جهت برگزاری جلسات کاری و کنفرانس‌ها کاربرد دارند. امروزه به لطف تلفن آی‌پی کنفرانسی مدیران و کارمندان شرکت‌ها می‌توانند به جای برگزاری جلسات حضوری برقراری ارتباط با همکاران خود را از راه دور انجام دهند و از این طریق در هزینه‌های جاری خود صرفه‌جویی نمایند.

۶- تلفن تحت شبکه USB

یکی دیگر از انواع تلفن های آی‌ پی مدل‌های USB هستند که برای برقراری ارتباط به پورت یواس‌بی مجهز شده‌اند. به این صورت که درگاه USB این تجهیزات به کامپیوتر اتصال می‌یابد. سپس از طریق نرم‌افزارهای مخصوص با قابلیت شخصی‌سازی بالا امکان برقراری تماس‌های تصویری یا صوتی فراهم می‌شود‌.

تلفن‌های تحت شبکه USB معمولا در محیط‌هایی کاربرد دارند که رایانه نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. لذا این دستگاه‌ها برای مراکز تماس و دفاتر خریداری می‌شوند تا ضمن ایجاد یک ارتباط پایدار، هزینه‌ها را نیز کاهش دهند.

۷- تلفن تحت شبکه نرم افزاری یا Soft Phone

از جمله انواع تلفن های تحت شبکه که در مراکز تماس، شرکت‌ها و سایر محیط‌ها استفاده می‌شود، دستگاه‌  Soft Phone است. این مدل توسط نرم‌افزار نصب شده روی رایانه ارتباط صوتی یا تصویری پایداری را ایجاد می‌کند.

از طریق تلفن تحت شبکه نرم‌افزاری می‌توانید بدون نیاز به تلفن دستی و تنها با در اختیار داشتن میکروفون با طرف مقابل مکالمه داشته باشید‌. ساختار خاص Soft Phone موجب شده که به وفور در مراکز تماس و سازمان‌های مختلف مورد استفاده قرار گیرد.

تفاوت بین انواع تلفن های تحت شبکه چیست؟

ممکن است از خود بپرسید که انواع تلفن های تحت شبکه قابلیت‌های متعددی نظیر ایمیل، تماس صوتی و تصویری، پیامک و مواردی از این قبیل را ارائه می‌دهند؛ پس تفاوت بین آن‌ها چیست؟ جالب است بدانید که تفاوت اصلی بین مدل‌های مختلف تلفن ویپ در نحوه اتصال این دستگاه‌ها به شبکه است.

به طور کلی تلفن‌های تحت شبکه USB و باسیم ارتباطات پایدارتری را ایجاد می‌کنند. در حالی‌که تلفن‌های آی‌پی وای‌فای و دکت پوشش‌دهی بهتری در مقایسه با دستگاه‌هایی که از کابل استفاده می‌کنند؛ دارند. از این‌رو بهتر است در محیط‌های باز که کاربران نیاز به حرکت و جابه‌جایی دارند، به کار برده شوند.

مروری بر آنچه خواندید

هر کدام از انواع تلفن های تحت شبکه قابلیت‌های متنوعی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند، بنابراین باید دستگاه را با توجه به نوع شبکه و امکاناتی که نیاز دارید، برگزینید. تلفن‌های ساده‌تر با نرخ ارزان‌تری به فروش می‌رسند. از این‌رو اگر بیزینس کوچکی دارید، بهتر است که برای صرفه‌جویی در هزینه‌های خود این مدل‌ها را خریداری کنید. اما اگر کسب و کار شما به گونه‌ای است که به برقراری ویدئو کنفرانس نیاز دارید، می‌توانید تلفن‌های ویپ گران‌تر را تهیه نمایید.