تفاوت NAS و DAS چیست؟
تفاوت NAS و DAS چیست؛ اگر شما هم دچار کمبود فضای ذخیره شده اید، احتمالا این سوال برایتان پیش آمده است. امروزه، تقریبا برای تمامی افراد، فضای ذخیره خواه روی لپتاب، تلفن هوشمند یا حتی USB، تبدیل به یک معضل مهم شده است.
DAS، مخفف عبارت Direct-attached storage میباشد و به عنوان فضای ذخیره سازی مستقیم عمل میکند؛ از این رو برای ذخیره کردن فایلها یا انتقال دادهها بین سیستمها کاربرد دارد. با توجه به اینکه DAS به صورت فیزیکی باید به رایانه شخصی متصل شود، امکان از دست رفتن دادهها یا آسیب به آنها وجود دارد؛ اینجاست که NAS یا ذخیره ساز تحت شبکه وارد عمل میشود!
NAS، مخفف عبارت network-attached storage است و میتواند به شبکه متصل شود. لازم به ذکر است که چندیدن دستگاه به طور همزمان میتوانند به این فضای ذخیره سازی دسترسی داشته باشند. در این مطلب از هنر توسعه و ارتباط شایگان با ما همراه شوید تا بررسی کنیم کدام یک برای شما انتخاب مناسبتری است.
ذخیره ساز مستقیم یا DAS چیست؟
DAS یا فضای ذخیره ساز مستقیم، همانطور که از نامش پیداست، به صورت مستقیم به دستگاه به میزبان متصل میشود. این اتصال به صورت یک اسلات روی مادربرد رایانه شخصی از قبیل M.2، SATA یا پورت USB است.
از آن جایی که DAS، معمولا از یک داریو تشکیل شدهاند، بسیار مقرون به صرفه هستند. بنابراین اگر فضای ذخیره دکستاپ PC شما پر شده است، به سادگی میتوانید با نصب درایو ثانویه، این مشکل را حل کنید؛ البته اگر مادربرد به شما این امکان را بدهد!
DAS، برای ذخیره دادهها بسیار عالی است؛ اما معایبی نیز دارد. این نوع ذخیره ساز، حتی ممکن است بدون دیسک و به شکل یک محفظه باشد که در آن هاردهای 3.5 اینچی یا SSDهای 2.5 نصب میشوند. این ویژگی، امکان پیکربندی ذخیره ساز را با ظرفیتهای بسیار بالاتر فراهم میکند؛ اما در هر صورت اتصال مستقیم بین DAS و PC مورد نیاز است. NAS این مشکل را با اتصال به شبکه حل کرده است!
ذخیره ساز تحت شبکه یا NAS چیست؟
NAS، نوعی ذخیره ساز است که به شبکه موجود متصل میشود. این مدل، در واقع به صورت سرورهای بدون دیسک هستند که توسط پردازنده تغذیه میشوند و از رم برای ذخیره سیستم عامل و دادهها استفاده میکنند.همچنین، NAS، اغلب با داشتن یک رابط جامع، پیکربندی و مدیریت همه جانبه را امکان پذیر میکند.
ذخیره ساز تحت شبکه از DAS گرانتر است؛ اما عملکرد، ظرفیت و قابلیتهای گستردهتری نیز ارائه میکند. در صورت استفاده از این نوع ذخیره ساز بهتر است که حتما با نحوه بک آپ گرفتن از NAS نیز آشنا باشید.
مقایسه NAS و DAS | کدام یک بهتر است؟
حال که با تفاوت NAS و DAS آشنا شدید، ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که کدام یک بهتر است. اگر میخواهید به صورت همزمان با چندین دستگاه آنلاین به فایلهای ذخیره شده دسترسی داشته باشید، NAS بهترین انتخاب است. همچنین، میتوانید با استفاده از سرویسهایی از قبیل سرور مدیا یا سیستم نظارتی، از مزایای بیشتری نیز برخوردار شوید. اگرچه، NAS از DAS بسیار گرانتر است، اما عملکرد و قابلیتهای بیشتری نیز ارائه میکند.
DAS، یک انتخاب مقرون به صرفه است که راه اندازی و نصب آسانتری دارد؛ اما دادههای شما در معرض ریسک آسیب دیدن یا از بین رفتن قرار میگیرد. اگر برای رایانه شخصی خود نیاز به یک فضای ذخیره دارید تا بتوانید با خیال راحت فایلهای خود را در آن بارگیری کنید، DAS انتخاب مناسبی محسوب میشود.
منبع:Android Police
سوالات متداول
1. تفاوت NAS و DAS چیست؟
DAS (Direct-attached storage) یا فضای ذخیره ساز مستقیم، معمولا با استفاده از کابل USB تنها به یک دستگاه متصل میشود؛ در حالی که NAS (network-attached storage) یا ذخیره ساز تحت شبکه، همزمان به چند دستگاه امکان دسترسی میدهد.
2. NAS بهتر است یا DAS؟
DAS، نوعی فضای ذخیره ساز است که به صورت مستقیم به رایانه شخصی شما متصل میشود و بسیار مقرون به صرفه است. همچنین، این مدل نصب و راه اندازی آسانی دارد؛ اما دادههای شما را در معرض ریسک قرار میدهد. اگر شما برای رایانه شخصی خود نیاز به یک فضای ذخیره دارید، DAS انتخاب مناسبی است. از طرفی، NAS، نوعی ذخیره ساز تحت شبکه است که امکان اتصال همزمان چندین دستگاه را فراهم میکند. این مدل قیمت بسیار بالایی دارد اما عملکرد بهتر و قابلیتهای گستردهتری نیز ارائه میکند.