آنتن وایرلس چیست؟ آموزش نصب و راه اندازی آنتن وایرلس؛ برای برقراری خطوط اینترنت، ارسال و دریافت سیگنال؛ از روشها و تجهیزات مختلفی استفاده میشود. یکی از این روشها بر مبنای ارسال و دریافت سیگنالهای رادیویی شکل گرفته است. برای برقراری خطوط اینترنت از طریق امواج رادیویی میتوان از تجهیزات بی سیم یا همان وایرلس استفاده کرد. آنتن اینترنت وایرلس رادیویی هم یکی از مهمترین تجهیزات برای برقراری خطوط اینترنت بی سیم است. این تجهیز سخت افزاری بی سیم سیگنالهای رادیویی را ارسال و دریافت میکند.
آنتن وایرلس (آنتن رادیویی) چیست؟
برای راهاندازی یک شبکه بی سیم مانند اینترنت یا شبکه تلفن همراه به استفاده از تجهیزات وایرلس نیاز است. تجهیزات وایرلس (بی سیم) بر مبنای ارسال و دریافت امواج رادیویی کار میکنند. آنتن وایرلس یکی از اصلیترین تجهیزات بی سیم برای راهاندازی شبکه وایرلس است. آنتن وایرلس وظیفه ارسال و دریافت سیگنالهای رادیویی و در نهایت انتشار آنها در محیط را بر عهده دارد. نوع انتشار امواج رادیویی دریافت شده توسط آنتن وایرلس به ساختار این تجهیز بستگی دارد. در یک شبکه وایرلس؛ دیتا به امواج و سیگنالهای رادیویی تبدیل میشود. دیتا به شکل امواج رادیویی ارسال شده و پس از دریافت مجدد به دیتا تبدیل خواهد شد. در حال حاضر انواع مختلفی از آنتن وایرلس رادویی تولید میشوند. هر یک از این آنتنها ویژگیهای مختص به خود را دارند. بنابراین برای انتخاب و خرید آنتن وایرلس رادیویی باید جوانب مختلف شبکه وایرلس را با مشخصات آنتنهای موجود مقایسه کنید.
کاربرد آنتن وایرلس
آنتن وایرلس یکی از مهمترین تجهیزات مخابراتی است که از آن برای ارسال و دریافت سیگنالهای رادیویی استفاده میشود. امروزه راهاندازی شبکههای بی سیم و استفاده از تجهیزات وایرلس در هر حوزهای کاربرد دارد. از جمله مهمترین زمینههای استفاده از آنتن وایرلس میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
۱- شبکه اینترنت وایرلس
با استفاده از آنتنهای رادیویی میتوانید یک شبکه اینترنت وایرلس (بی سیم) راهاندازی کنید. شبکههای وایرلس خانگی، عمومی و حتی مختص بیزنس از جمله مهمترین زمینههای استفاده از آنتن وایرلس برای راهاندازی شبکه بی سیم هستند.
۲- رادیو فرکانس
استفاده از آنتن وایرلس به راهاندازی شبکه اینترنت بی سیم محدود نیست. برای راهاندازی رادیو فرکانسها مانند رادیو، رادار، سامانههای مخابراتی و حتی تلویزیون هم از آنتنهای وایرلس استفاده میشود.
۳- ارتباطات موبایل
برای برقراری ارتباط بین دستگاههای بی سیم مانند موبایل و تبلت با شبکههای مخابراتی از آنتن وایرلس استفاده میشود. به این ترتیب یک ارتباط با کیفیت و بی سیم مخابراتی برقرار خواهد شد.
۴- مخابرات سلولار
از جمله دیگر کاربردهای آنتن وایرلس میتوانیم به مخابرات سلولار اشاره کنیم. از آنتن وایرلس رادیویی برای انتقال صدا و اطلاعات بین موبایلها و تجهیزات سلولار مخابراتی استفاده میشود.
معرفی انواع آنتن وایرلس
برای آشنایی با آنتنهای وایرلس ابتدا باید بدانید آنتن ایزوتروپیک چیست؟ تصور کنید برج بزرگی در جایی قرار گرفته است و امواج دایره ای را در همه جهات ساطع می کند. اگر واقعاً می توانستید امواج را ببینید، آنها یک کره کامل در اطراف برج تشکیل می دادند. این نوع آنتن را آنتن ایزوتروپیک می نامند و در دنیای واقعی وجود ندارد. تئوری است و به عنوان نقطه پایه برای اندازه گیری آنتن های واقعی استفاده می شود.
حال بیایید به آنتن های دنیای واقعی بپردازیم. انواع مختلفی از آنتن ها وجود دارند که امواج رادیویی را در جهت ها، شکل ها و در سطوح مختلف منتشر می کنند. به آنتن کروی ایزوتروپیک فکر کنید. اگر از طرفین فشرده شود، به شکل دیگری در می آید و امواج را در یک صفحه عمودی متمرکز می کند. اگر از بالا فشرده شود، مانند یک پنکیک صاف می شود و امواج را در یک صفحه افقی تابش می کند. بنابراین، دو نوع اصلی آنتن وجود دارد: جهت دار و چند جهته یا directional و omnidirectional.
آنتن دیش رادیویی جهت دار یا directional
آنتن دیش رادیویی جهت دار، که عمدتاً در شبکه های نقطه به نقطه استفاده می شود، امواج را در یک جهت متمرکز می کنند، مانند چراغ قوه که نور را در یک پرتو باریک متمرکز می کند.دیش های جهت دار عبارتند از بک فایر، یاگی، دیش، پنل و سکتور.
۱- آنتن Yagi (یاگی)
به خاطر مخترعان ژاپنی آن نامگذاری شده است. این آنتن در ابتدا برای استفاده رادیویی در نظر گرفته شده بود و اکنون اغلب در سیستم های بی سیم 802.11 استفاده می شود. آنتن Yagi جهت دار است. شبیه یک استخوان ماهی بلند با ستون فقرات مرکزی و میله ها یا دیسک های عمود بر هم در فواصل مشخص است. آنتن های Yagi gain برتر و جهت گیری بسیار عمودی را ارائه می دهند. هرچه Yagi طولانی تر باشد، تشعشعات آن متمرکز تر است. بسیاری از آنتن های Yagi در فضای باز با PVC پوشیده شده اند، بنابراین شما نمی توانید ساختار داخلی را ببینید.
آنتن های Yagi برای ایجاد پیوند های نقطه به نقطه در مناطق باریک طولانی (به عنوان مثال، اتصال به یک نقطه دور در دره) یا برای اتصال نقطه به نقطه بین ساختمان ها خوب هستند. آنها همچنین می توانند برای گسترش دامنه یک شبکه نقطه به چند نقطه استفاده شوند.
۲- Dish (دیش)
این آنتن ها شبیه یک کاسه یا “ظرف” مقعر دایره ای یا مستطیلی هستند. قسمت پشتی می تواند جامد یا طراحی شبکه ای داشته باشد. طرح های شبکه سهموی یا دیش برای استفاده در فضای باز بسیار عالی هستند زیرا باد مستقیماً از میان آنها می وزد. ماهیت مقعر طراحی این ظرف انرژی را به یک پرتو باریک متمرکز می کند که می تواند مسافت های طولانی، حتی تا چندین مایل را طی کند. این آنتن های سهموی را برای اتصالات شبکه نقطه به نقطه ایده آل می کند. از آنجایی که آنها یک پرتو باریک در هر دو سطح افقی و عمودی ایجاد می کنند، gain بسیار خوبی را ارائه می دهند و تداخل را به حداقل می رسانند، برای شبکه های نقطه به نقطه در فواصل طولانی ایده آل هستند.
۳- پنل یا پچ
این آنتن ها اغلب مربع یا مستطیل هستند و اغلب به دیوار وصل می شوند. آنها به گونه ای طراحی شده اند که به صورت افقی به جلو و به پهلو تابش کنند، اما در پشت آنها این قضیه اتفاق نمی افتد. گاهی اوقات آنها را آنتن های قاب عکسی می نامند.
آنتن های پنل برای کاربرد هایی که نقطه دسترسی در یک انتهای ساختمان است ایده آل هستند. آنها برای نفوذ به یک طبقه از یک ساختمان و برای خانه ها و ادارات کوچک و متوسط مناسب هستند. از آنجایی که ممکن است تابش عمودی زیادی نداشته باشند، ممکن است انتخاب خوبی برای کاربرد های چند طبقه نباشند.
از آنجایی که آنتن های پنل را می توان به راحتی پنهان کرد، وقتی زیبایی شناسی مهم است، انتخاب خوبی هستند.
۴- Sector (سکتور)
سکتور. آنتن سکتور می تواند هر نوع آنتنی باشد که امواج رادیویی را در یک منطقه خاص هدایت می کند. آن ها اغلب آنتن های بزرگ، صفحه مسطح یا دیش های بیرونی هستند که در بالا نصب شده و به سمت پایین به سمت زمین متمایل می شوند. این آنتن ها اغلب در محیط های پردیس مانند برای پوشش مناطق وسیع استفاده می شوند.
۵- بک فایر (backfire)
این آنتن کوچک جهت دار شبیه یک قالب کیک با یک قوطی حلبی در وسط است. این دیش ها به گونه ای طراحی شده اند که جمع و جور باشد، اغلب قطر آن کمتر از 11 اینچ است، که آن را برای استفاده در فضای باز محبوب و کاربردی می کند. همچنین gain بسیار خوبی را ارائه می دهند و می توانند در هر دو سیستم نقطه به نقطه یا نقطه به چند نقطه استفاده شوند.
آنتن دیش رادیویی چند جهته یا omnidirectional
آنتن های همه جهته وسیع ترین پوشش ممکن را ارائه می دهند و عموماً در شبکه های نقطه به چند نقطه استفاده می شوند. دامنه آنها را می توان با همپوشانی دایره های پوشش از اکسس پوینت های چندگانه افزایش داد. بیشتر آنتن های همه جهته امواج را به شکل یک فن در یک صفحه افقی منتشر می کنند. به طور کلی، آنتن های همه جهته gain کمتری نسبت به آنتن های جهت دار دارند. نمونه هایی از آنتن های همه جهته عبارتند از: یکپارچه یا integrated، blade و ceiling.
۱- Integrated
این آنتن های مجتمع و یکپارچه آنتن هایی هستند که در دستگاه های شبکه بی سیم تعبیه شده اند. آنها ممکن است در آداپتور های سرویس گیرنده کارت رایانه شخصی یا در قاب یا بدنه لپ تاپ یا سایر دستگاه ها، مانند اکسس پوینت ها، تعبیه شده باشند. آنتن های یکپارچه اغلب دریافتی مشابه آنتن های خارجی ندارند و ممکن است سیگنال های ضعیف را دریافت نکنند. اکسس پوینت ها با آنتن های یکپارچه اغلب باید جابجا یا کج شوند تا بهترین دریافت را داشته باشند.
۲- Blade
این آنتن های کوچک و همه جهته اغلب در پاکت های بلند و نازک پلاستیکی قرار می گیرند. آنها اغلب برای دریافت سیگنال در نقاط کم سیگنال یا بدون سیگنال استفاده می شوند. معمولاً آنها را بر روی دیوار های اتاقک ها، نصب شده بر روی میز ها یا حتی آویزان بالای کابین ها برای گرفتن سیگنال ها خواهید دید. آنها اساساً یک تقویت کننده سیگنال ارزان قیمت هستند.
۳- Ceiling
گاهی اوقات به این ها آنتن های ceiling blister antenna نیز می گویند. آنها تا حدودی شبیه یک آلارم تشخیص دود به نظر می رسند و برای استفاده بدون مزاحمت در سقف ها، به ویژه سقف های دراپ طراحی شده اند. آنتن های سقفی اغلب دارای یک پیگتیل یا سیم کوچک برای اتصال آسان به اکسس پوینت ها هستند. آنها برای استفاده در محیط های شرکتی که در آن به پوشش وسیعی از نیاز است، عالی هستند.
نکات قبل از نصب و راه اندازی آنتن وایرلس رادیویی
نصب آنتن وایرلس رادیویی یک کار تخصصی است که انجام آن به تجربه و دانش کافی نیاز دارد. قبل از نصب آنتن وایرلس؛ باید یک سری نکات را بررسی کنید. بدون انجام این کار آنتن به درستی نصب نخواهد شد. از جمله مهمترین نکات در نصب آنتن وایرلس رادیویی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- قبل از اقدام به نصب آنتن وایرلس باید از مجاز بودن نصب این آنتن بر روی دکلهای مخابراتی مطلع شوید.
- انتخاب آنتن وایرلس مناسب که توان لازم برای پوشش منطقه مورد نظر شما را دارد، از اهمیت خاصی برخوردار است.
- برای نصب آنتن باید جهت قرارگیری درست آن را نیز مشخص کنید.
- برای نگهداری اصولی از آنتن وایرلس و تعمیر به موقع آن باید برنامهریزی کنید.
- خرید، نصب و نگهداری از آنتن وایرلس رادیویی نیازمند صرف هزینههای مالی است. قبل از اقدام به نصب آنتن باید هزینههای مالی لازم را تامین کنید.
- برای انتخاب بهترین آنتن وایرلس و نصب اصولی آن باید مشاوره دریافت کنید. برای انجام این کار میتوانید با کارشناسان شایگان تماس حاصل فرمایید.
انتخاب آنتن وایرلس رادیویی، بررسی محیط نصب، نحوه نصب و راهاندازی آنتن یک کار حساس است. برای دریافت خدمات مربوط به خرید تا راهاندازی آنتن وایرلس رادیویی میتوانید از کارشناسان مجموعه هنر توسعه و ارتباطات شایگان اطلاعات لازم را کسب کنید. مجموعه شایگان تمام خدمات لازم برای نصب آنتن وایرلس را ارائه میدهد. همچنین امکان خرید آنتن وایرلس، رادیو وایرلس و سایر تجهیزات لازم با بهترین قیمت نیز از مجموعه شایگان امکانپذیر است.
نصب آنتن اینترنت وایرلس رادیویی در ۵ مرحله
نصب و راه اندازی آنتن وایرلس رادیویی یک کار کاملا تخصصی است. بنابراین نصب چنین آنتنهایی به دانش و تجربه بالا نیاز دارد. بر همین اساس در ادامه مطلب نحوه نصب آنتن اینترنت وایرلس رادیویی را در ۵ مرحله توضیح خواهیم داد.
مرحله اول؛ نصب آنتن (رادیو)
همانطور که گفتیم برای برقراری خطوط اینترنت بی سیم به نصب آنتنهای وایرلس نیاز است. آنتن وایرلس یک تجهیز سخت افزاری بی سیم است که باید در جای مناسب نصب شود. این آنتن باید بر روی یک لوله یا دکل با ارتفاع ۱ تا ۶ متر در پشت بام محل مورد نظر قرار بگیرد. آنتن اینترنت وایرلس باید به صورت محکم بر روی آنتن نصب شده و از لغزش و جابهجایی آن جلوگیری شود.
مرحله دوم؛ تیون کردن آنتن
پس از نصب آنتن اینترنت وایرلس رادیویی نوبت به تیون کردن یا تیونینگ رادیو میرسد. برای انجام این کار متخصص مربوطه دو رادیو را درست در نقطه مقابل هم قرار میدهد. یکی از این رادیوها در سمت مشترک و دیگری در جهت دکل ارائه دهنده اینترنت قرار میگیرد. این کار باید با بیشترین میزان دقت انجام شود تا بهترین سیگنالهای اینترنت دریافت شوند.
مرحله سوم؛ کابل کشی
برای استفاده از آنتن اینترنت وایرلس رادیویی، ارسال و دریافت سیگنال باید کابل LAN مناسب را هم انتخاب کنید. کابل LAN باید از سمت رادیو به محل مورد نظر مشترک کشیده شود. در این مرحله میتوانید خط اینترنت را به صورت مستقیم از کابل LAN دریافت کنید، یا اینکه کابل را به اکسس پوینت و سایر مودمهای دارای پورت LAN متصل نمایید. با انجام این کار خط اینترنت به صورت Wifi قابل دریافت است.
مرحله چهارم؛ کانفیگ رادیو و انتخاب فرکانس
برای کانفیگ کردن رادیو؛ متخصص مربوطه از طریق نرم افزار WinBox به روتر میکروتیک وارد شده و تنظیمات لازم را انجام میدهد. پس از کانفیگ کردن نوبت به انتخاب فرکانس میرسد. با انتخاب فرکانس مناسب میتوانید پهنای باند بیشتر و بالاتری دریافت کنید.
مرحله پنجم؛ تحویل اینترنت به مشترک
بعد از نصب آنتن اینترنت وایرلس رادیویی، کابلکشی، کانفیگ کردن و انجام سایر تنظیمات مربوطه؛ اینترنت به مشترک تحویل داده میشود. برای انجام این کار از طریق سایتهای معتبری مانند ovh.net یا speedtest.net در حضور مشترک تست سرعت اینترنت انجام خواهد شد.
بهترین آنتن وایرلس چه ویژگیهایی دارد؟
همانطور که گفتیم امروزه انواع مختلفی از آنتن وایرلس رادیویی تولید میشوند. هر یک از این آنتنها ویژگیهای مختص به خود را دارند. تمام آنتنهای وایرلس تولید شده هم مناسب کار مورد نظر شما نیستند. بنابراین باید با ویژگیهای بهترین آنتن وایرلس آشنا باشید تا یک تجهیز مناسب را برای نصب و راه اندازی آنتن وایرلس انتخاب کنید. از جمله مهمترین ویژگیهای آنتن وایرلس خوب میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- آنتن وایرلس خوب دامنه گستردهای از محیط را تحت پوشش قرار میدهد.
- در شرایط جوی نامناسب امواج رادیویی را به درستی و با سرعت بالا ارسال میکند.
- تابش مستقیم نور آفتاب بر عملکرد آنتن وایرلس خوب تاثیر منفی ندارد.
- از طول عمر مفید بالایی برخوردار است.
- از تکنیکهای کنترل نویز و فشار باد محیط برای انتقال درست امواج استفاده میکند.
- قابلیت کار در فرکانس ۵ گیگا هرتز را دارد.
- عرض پرتو مناسب (Beamwidth) دارد.
- آنتن وایرلس خوب از معماری Dual Polarization برخوردار است.
- مجهز به قابلیت کاهش تاثیر تابش دهنده دستگاههای مجاور است.
برای انتخاب و خرید آنتن وایرلس رادیویی خوب باید اطلاعات کافی در این زمینه کسب کنید. برای انجام این کار میتوانید از کارشناسان شایگان مشاوره دریافت نمایید.
آنتن (دیش)های Wilink (وایلینک)
آنتن (دیش) Wilink (وایلینک) یکی از با کیفیت ترین دیش های رایج در حال استفاده در ایران می باشد. که نسبت به قیمت دارای کیفیت قابل قبولی میباشد. طی پروژه های متعدد به این نتیجه رسیده ایم که میتوانیم با استفاده از این نوع آنتن به پهنای باند بهتری در شرایط مشابه برسیم.
در زیر میتوانید لیست قیمت این محصولات را ببینید. برای همکاران محترم بین 8 تا 10 درصد تخفیف با توجه به تعداد خرید ، در نظر گرفته شده است.
چرا دیشهای وایلینک؟
سری جدید این دیش نبسبت به سری های قبلی تفاوتهایی پیدا کرده است و در طراحی و تولید ارتقا خوبی داشته است. مثلا میتوان به ارتقا پارامترهای مکانیکی نظیر ابعاد کوچکتر ، وزن کم تر ، سهولت در نصب و راه اندازی و تنظیم آنتن و همچنین استحکام لوازم و قطعات به همراه بهبود پارامترهای الکترومغناطیسی اشاره کرد
• پارامتر های الکترومغناطیسی بهینه شده ، شامل تغییر بازه فرکانسی 4.7 الی 6.4 گیگاهرتز (بازه فرکانسی قبلی: 4.8 الی 6.1 گیگاهرتز )
• راندمان بالای 72% در بخش باند فرکانسی (راندمان قبلی: بصورت میانگین 64%). افزایش راندمان آنتن با حفظ اندازه رفلکتور (دیش) به معنی افزایش بهره آنتن میابشد. متقابلا میتوان برای بهره ثابت آنتن، از رفلکتور کوچکتری استفاده کرد.
• افزایش تنوع بهره آنتن های عرضه شده از 24dBi تا 35dBi
• ارتقا امکانات مکانیکی پایه ها بالاخص در آنتن های بزرگتر و همچنین ارائه دیش های سوراخ دار برای کاهش بار باد بر روی آنتن.
به منظور نصب و راه اندازی لینک رادیویی و همچنین تعویض دیش میتوانید از پرسنل شرکت ما استفاده کنید. همچنین در خصوص خرید متعلقات جانبی وایرلس، تجهیزات رادیویی یا خرید دیش های کنبوتونگ ( Kenbotong ) ، دیش میکروتیک ( Mikrotik ) ، دیش دلتا لینک ( Deltalink ) ، دیش های گین ( Hi gain ) ، دیش فاز ( Phase ) نیز میتوانید روی ما حساب کنید.