شبکه و فناوری, مقالات

بهترین هایپروایزرها برای Home Lab در سال 2023

بهترین هایپروایزرها برای Home Lab در سال 2023

اگر قصد راه‌اندازی یک Home Lab (محیط مجازی آزمایشگاه خانگی) را دارید، یکی از مهم‌ترین اقدامات اولیه، انتخاب هایپروایزر مناسب، باتوجه به نیازهایتان است. در این مطلب از هنر توسعه و ارتباطات شایگان ما انواع هایپروایزر را از نظر ویژگی‌ها، مزایا و پشتیبانی سخت افزاری بررسی می‌کنیم تا بتوانید بهترین انتخاب را برای راه اندازی یک Home Lab ایده آل انجام دهید. در ادامه، ابتدا ما مفهوم هایپروایزر و کاربرد آن را بیان می‌کنیم؛ سپس سه نوع اصلی آن را متشکل از هایپروایزرهای منبع باز، هایپروایزرهای پولی و هایپروایزرهای دسکتاپ را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

بهترین هایپروایزرها برای Home Lab در سال 2023

هایپروایزر چیست؟

هایپروایزر (Hypervisor)، نوعی سیستم عامل مجازی سازی است که امکان ایجاد و مدیریت ماشین‌های مجازی را بر روی یک سرور فراهم می‌کند. با استفاده از ماشین مجازی، شما می‌توانید علاوه بر اجرا سیستم عامل‌های سنتی، از اپلیکیشن‌های مدرن مبتنی بر لینوکس نیز (با تمام ویژگی‌های مورد انتظارتان)، میزبانی کنید.

اگر می‌خواهید Home Lab خود را راه اندازی کنید، شما باید یک سیستم عامل واحد را روی سرور خانگی خود بارگذاری کنید تا بتوانید فناوری‌های مختلف را مورد آزمایش قرار دهید. بنابراین با یک مجموعه سخت افزاری، شما فقط می‌توانید تنها یک سیستم عامل را در یک زمان آزمایش کنید.

با نصب هایپروایزر بر روی سخت افزار، این مشکل حل می‌گردد و شما می‌توانید کارهای مختلفی را (اجرا سیستم عامل‌های مختلف با استفاده از ماشین مجازی) روی یک مجموعه سخت افزار، اجرا کنید.

هایپروایزر چیست؟

مقایسه هایپروایزر نوع 1 و نوع 2

اگر  قصد استفاده از پلتفرم‌های مجازی سازی را برای  Home Lab داشته باشید، احتمالا با دو اصطلاح هایپروایزر نوع 1 و هایپروایزر نوع 2 برخورد کرده‌اید. معنی این دو اصطلاح چیست و چه تفاوتی باهم دارند؟ در ادامه به مقایسه آن‌ها می‌پردازیم:

هایپروایزر نوع 1 چیست؟

هایپروایزر نوع 1، اغلب تحت عنوان هایپروایزر “bare-metal” شناخته می‌شود و به صورت مستقیم بر روی سخت افزار سیستم اجرا می‌گردد. این نوع، عملکرد و کارایی بالایی دارد؛ چراکه دسترسی مستقیمی به منابع سخت افزاری دارد. برخی از نمونه‌های هایپروایزر نوع 1 شامل موارد زیر است:

  • Microsoft Hyper-V
  • KVM
  • Xen Project
  • VMware ESXi

هایپروایزر نوع 1، معمولا در سرورهای سازمانی کاربرد دارد؛ زیرا می‌تواند با مدیرت حجم کاری سنگین، عملکرد بالایی را ارائه دهد. با این وجود این مدل برای Home Lab نیز مناسب است؛ مخصوصا اگر قصد دارید از ماشین‌های مجازی متعدد با منابع فشرده استفاده کنید.

هایپروایزر نوع 2 چیست؟

هایپروایزر نوع 2، نیز اغلب تحت عنوان هایپروایزر “hosted” شناخته می‌شود و بر روی یک سیستم عامل میزبان که سخت افزار را مدیریت می‌کند، اجرا می‌گردد. از نمونه‌های این هایپروایزر به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

  • VMware Workstation
  • Oracle VM VirtualBox
  • Parallels Desktop

استفاده و نصب هایپر وایزر نوع 2، نسبت به نوع 1 آسان‌تر است؛ چراکه مانند سایر برنامه‌های دیگر بر روی سیستم عامل میزبان اجرا می‌شود. برای مبتدیان و کسانی که Home Lab را در مقایس کوچک راه اندازی می‌کنند، هایپروایزر نوع 2 انتخاب مناسبی است.

کدام نوع هایپر وایزر برای Home Lab انتخاب بهتری است؟

انتخاب بین هایپروایزر نوع 1 و نوع 2، برای Home Lab، تا حد زیادی به منابع و نیازهای شما بستگی دارد. اگر در هوم لب خود از سخت افزارهای اختصاصی استفاده می‌کنید و به کارایی بالا نیاز دارید یا قصد اجرا ماشین‌های مجازی زیادی را دارید، هایپر وایزر نوع 1 از قبیل VMware’s ESXi و KVM بهترین انتخاب برای شما است.

از طرف دیگر، اگر مبتدی هستید یا قصد دارید هوم لب را بر روی رایانه شخصیتان اجرا کنید، هایپروایزر نوع 2 از قبیل VMware Workstation و Oracle VM VirtualBox انتخاب مناسب تری برای شما است.

هایپروایزرهای منبع باز

در این بخش به معرفی بهترین هایپروایزرهای منبع باز که برای Home Lab، مناسب هستند، می‌پردازیم:

 Xen Project

1.     Xen Project

Xen Project، یک هایپروایزر منبع باز از نوع 1 است که برای Home Lab انتخابی عالی محسوب می‌شود. این مدل سبک از انواع سیستم عامل‌ها پشتیبانی می‌کند. همچنین، Xen شما را قادر می‌سازد که چند سیستم عامل را به طور همزمان اجرا کنید.

Xen Project، توسط لینوکس پشتیبانی می‌شود و دارای پشتیبانی قوی، و Xen Orchestra و رابط کاربری وب است. لازم به ذکر است که دانلود آن به صورت باینری برای لینوکس، رایگان است. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به سایت رسمی Xen Project مراجعه کنید.

Proxmox VE

2.     Proxmox VE

Proxmox VE، یک هایپروایزر قدرتمند منبع باز نوع 1 محسوب می‌شود. قدرت این مدل به دلیل توانایی بالا آن در مدیریت ماشین‌های مجازی و کانتینرهای لینوکس است که که انعطاف پذیری را برای پلتفرم‌های مختلف ارائه می‌دهد. Proxmox VE از محبوبیت بالایی برخوردار است و در اکثر هوم لب‌ها استفاده می‌شود.

این هایپروایزر، از خوشه‌بندی، مجازی‌سازی تودرتو، و مهاجرت لایو پشتیبانی می‌کند و انتقال یکپارچه بین سخت افزارهای مختلف را در هوم لب امکان پذیر می‌کند. همچنین Proxmox VE دارای پشتیبانی رایگان نا محدود Proxmox Backup است.

3.     XCP-ng

XCP-ng براساس Xen Project ساخته شده است و یک پلتفرم مجازی سازی نوع 1 با امکانات کامل و رایگان است. این هایپروایزر با کارایی و سازگاری بالا، یک انتخاب عالی برای هوم لب هایی است که سیستم عامل‌های مختلفی در آن اجرا می‌شوند. با استفاده از ابزارهای XCP-ng، به راحتی می‌توانید ماشین‌های مجازی را ایجاد و مدیریت کنید.

KVM Hypervisor

4.     KVM Hypervisor

KVM، یک هایپروایزر نوع 1 مبتنی بر لینوکس است. این مدل مانند سایر موارد ذکر شده، مدیریت همزمان چندین سیستم عامل را برای هوم لب شما امکان پذیر می‌کند. شما می‌توانید در کنار سیستم عامل‌های مختلف Debian Linux را نصب کنید و از امکانات وسیعی بهره ببرید.

به منظور راه اندازی Home Lab، شما ابتدا باید سرور Ubuntu را به صورت رایگان دانلود کنید و سپس KVM را در این سرور نصب کنید.  KVM، بهترین انتخاب برای مدیریت هوم لب است. برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت اصلی KVM مراجعه کنید.

هایپروایزرهای سازمانی پولی

در این بخش به معرفی هایپروایزرهای پولی که مناسب محیط‌های سازمانی هستند می‌پردازیم:

VMware ESXi (VMware vSphere)

1.     VMware ESXi (VMware vSphere)

VMware ESXi، در میان هایپروایزرهای پولی پیشگام است. این هایپروایزر به طور خاص در سطح سازمانی طراحی شده است؛ اما شما می‌توانید آن را برای Home Lab، به اندازه مورد نیاز خود مقیاس بندی کنید.

طیف گسترده‌ای از ویژگی‌ها، عملکرد بالا و پشتیبانی سخت افزاری گسترده این مدل را به یک انتخاب عالی تبدیل می‌کند. VMware ESXi در واقع بخشی از مجموعه vSphere VMware است که ابزارهای مدیریتی زیادی را برای ماشین‌های مجازی ارائه می‌کنند. این ابزارها شامل رابط کاربری وب HTML5 و vSphere Client است.

اگر می‌خواهید از این هایپروایزر در هوم لب خود استفاده کنید، می‌توانید VMUG Advantage را تهیه کنید که مقرون به صرفه‌ترین اشتراک است. این اشتراک با هزینه 199 دلار در سال به شما امکان دسترسی کامل به  VMware را می‌دهد.

 Hyper-V

2.     Hyper-V

اگر در اکوسیستم مایکروسافت سرمایه گذاری می‌کنید، Hyper-V یک انتخاب عالی برای شما است؛ چراکه این مدل یک هایپروایزر نوع 1 مبتنی بر سرور ویندوز است.

Hyper-V از چندین سیستم عامل پشتیبانی می‌کند و آن را به یک انتخاب همه کاره برای Home Lab شما تبدیل می‌کند. هزینه این هایپروایزر با توجه به ویژگی‌های گسترده آن مانند اشتراک گذاری فایل، پیکربندی رابط شبکه و استقرار آسان VM، قابل توجیه است. Hyper-V Server 2019، آخرین سرور رایگان Hyper-V است.

3.     Nutanix AHV

AHV مخفف عبارت Acropolis Hypervisor است و بخشی از پلتفرم Nutanix Acropolis (سرویس محاسبات ابری در سطح سازمانی) می‌باشد.

Nutanix AHV، یک هایپر وایزر نوع 1 مبتنی بر KVM است که مجازی سازی با کارایی بالا را امکان پذیر می‌کند. این هایپروایزر به طور خاص به منظور ساده سازی عملیات مرکز داده طراحی شده است و قابلیت‌های مجازی سازی و مدیریت ذخیره سازی را در غالب یک بسته نرم افزاری ارائه می‌کند.

درواقع، یکی از ویژگی‌های مهم AHV، سادگی است. این هایپروایزر به خوبی با پلتفرم Nutanix ادغام می‌شود و راه اندازی و مدیریت ماشین‌های مجازی را برای شما ساده می‌کند. همچنین رابط بصری این هایپروایزر به شما در ایجاد، مدیریت و حذف ماشین‌های مجازی کمک می‌کند.

از طرفی، در بحث پشتیبانی سخت افزاری نیز AHV یک انتخاب عالی محسوب می‌شود. همچنین، این هایپروایزر قابلیت‌های دیگری از قبیل مهاجرت لایو، زمان بندی پویا و در دسترس بودن را برای اطمینان از عملکرد روان Home Lab ارائه می‌کند.

این پلتفرم بر اساس تکنولوژی باز ساخته شده است؛ به این ترتیب Nutanix AHV بسیار انعطاف پذیر است و پلتفرم‌ها و نرم افزارهای مختلف به صورت یک پارچه ادغام می‌شود.

هایپروایزرهای دسکتاپ

در این بخش، به بهترین هایپروایزرهای دسکتاپ اشاره می‌کنیم:

Oracle VirtualBox

1.     Oracle VirtualBox

Oracle VM VirtualBox، یک انتخاب محبوب در میان هایپروایزرهای دکستاپ نوع 2 است. این مدل علاوه بر اینکه به صورت منبع باز است، نصب آسانی نیز دارد. این پلتفرم عالی امکان مدیریت ماشین‌های مجازی با سیستم عامل‌های مختلف از جمله ویندوز، لینوکس و … را برای شما فراهم می‌کند. ویژگی‌های گسترده در کنار سادگی، این هایپروایزر را به انتخابی عالی برای مبتدیانی که قصد راه اندازی Home Lab  را دارند تبدیل کرده است.

برای نصب VirtualBox شما تنها به یک لپتاپ با CPU، حافظه و فضای اصلی دیسک نیاز دارید و سپس می‌توانید به صورت رایگان و به سرعت اولین ماشین مجازی خود را ایجاد و مدیریت کنید.

به خاطر داشته باشید که VirtualBox یک Hypervisor نوع 2 است؛ بنابراین، عملکرد آن قطعا به خوبی یک هایپروایزر نوع 1 مانند کلاینت Hyper-V نخواهد بود.

VMware Workstation

2.     VMware Workstation

VMware Workstation، یکی دیگر از محصولات VMware است. این نرم افزار مجازی سازی نوع 2، برای استفاده در دکستاپ طراحی شده است. این هایپروایزر از طیف گسترده‌ای از سیستم عامل‌ها پشتیبانی می‌کند و دارای ابزارهای متنوعی برای مدیریت و اجرای ماشین‌های مجازی است.

همچنین، VMware Workstation، از مجازی سازی تو در تو پشتیبانی می‌کند. این قابلیت به شما این امکان را می‌دهد که یک هایپروایزر را داخل یک ماشین مجازی اجرا کنید. به عبارت دیگر، مجازی سازی تو در تو به معنای اجرای یک هایپروایزر در داخل یک هایپروایزر دیگر است. این ویژگی منحصر به فرد در Home Lab برای تست سایر هایپروایزرها بسیار مفید است. لازم به ذکر است که این محصول به صورت رایگان در دسترس نیست. در مجموع VMware Workstation ویژگی‌های پیشرفته و عملکرد عالی را برای هوم لب شما ارائه می‌دهد.

3.     Client Hyper-V

  Client Hyper-V مایکروسافت در واقع نسخه کوتاه شده Hyper-V مبتنی بر سرور ویندوز است. این هایپروایزر نوع 1 است که هنگام نصب کامپوننت Hyper-V، سیستم عامل مادر را به عنوان سیستم عامل مدیریتی معرفی می‌کند. با این وجود که این هایپروایزر نسخه کوتاه شده است، اما در ارائه عملکردهای اصلی بسیار قوی عمل می‌کند. در هوم لب خود با استفاده از این هایپروایزر می‌توانید ماشین‌های مجازی را ایجاد و مدیریت کنید. اگر دارای مجوز “pro” کلاینت ویندوز باشید، می‌توانید Client Hyper-V را نصب کنید.

4.     Parallels

Parallels Desktop، یک انتخاب عالی برای کاربران MacOS است. این هایپروایزر دکستاپ رابط کاربری آسان، عملکرد بالا  و پشتیبانی عالی برای سیستم عامل‌های مختلف را ارائه می‌دهد. کاربران MacOS با استفاده از Parallels می‌توانند به آسانی سیستم عامل‌های دیگر مانند ویندوز و لینوکس را اجرا کنند و هوم لب خود را راه اندازی کنند.

در یک نگاه

انتخاب بهترین هایپروایزر برایHome Lab ، ممکن است ابتدا سخت به نظر رسد، اما با درک درستی از نیازهایتان و تعیین بودجه می‌توانید مناسب‌ترین انتخاب را انجام دهید. هایپروایزرهای منبع باز از قبیل Xen، Proxmox VE، XCP-ng و KVM علاوه بر مقرون به صرفه بودن برای شما آزادی و دسترسی به جامعه کاربری بزرگی را نیز فراهم می‌کند.

هایپروایزرهای پولی مانند VMware’s ESXi و Microsoft Hyper-V، مجموعه‌ای از ویژگی‌های عالی را در کنار پشتیبانی حرفه‌ای ارائه می‌دهند و انتخاب مناسبی برای تنطیمات پیچیده Home Lab هستند.

VMware vSphere یک انتخاب بسیار ارزشمند محسوب می‌شود؛ زیرا اشتراک VMUG Advantage در کنار مقرون به صرفه بودن ویژگی‌های عالی را نیز ارائه می‌کند.

از سوی دیگر، با استفاده از هایپروایزرهای دسکتاپ مانند VirtualBox، VMware Workstation، Client Hyper-V و Parallels می‌توانید به سادگی و به راحتی ماشین‌های مجازی را بر روی سخت افزارهای موجود اجرا کنید.

در مجموع هر هایپروایز مزایا و معایب مخصوص به خود را دارد و انتخاب بهترین هایپروایزر برای Home Lab را باید بر اساس نیازهای خاص خود  انجام دهید. کارشناسان ما در هنر توسعه و ارتباطات شایگان به شما در این انتخاب کمک خواهند کرد.

 به خاطر داشته باشید که هدف یک Home Lab یادگیری و آزمایش است؛ بنابراین در آزمایش نرم افزارهای جدید و هایپروایزرهای مختلف تردید نکنید. شما می‌توانید با استفاده از قابلیت مجازی سازی تودرتو هایپروایزرهای مختلف را امتحان کنید.  

منبع: VIRTUALIZATIONHOWTO.COM

سوالات متداول

1.کدام هایپروایزر بهترین انتخاب برای مبتدیان است؟

Oracle VM VirtualBox، اغلب انتخاب مناسبی برای مبتدیان است. رابط کاربر پسند، سهولت در راه اندازی ماشین‌های مجازی، آن را به یک انتخاب عالی برای مبتدیانی که قصد دارند Home Lab خود را راه اندازی کنند تبدیل می‌کند.

2.آیا می‌توان چندین هایپروایزر را در یک Home Lab اجرا کرد؟

بله، امکان اجرا چندین هایپروایزر با استفاده از قابلیت مجازی سازی تو در تو وجود دارد. استفاده از این قابلیت به نوع هایپروایزر و پشتیبانی سخت افزاری CPU شما نیز بستگی دارد.