راهنمای خرید تجهیزات شبکه, مقالات

تفاوت اکسس پوینت با روتر چیست؟

تفاوت اکسس پوینت و روتر چیست؟

تفاوت اکسس پوینت و روتر موضوعی است که با گسترش ارتباطات و استفاده از دستگاه‌های مختلف شبکه، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. بسیاری از افراد، تفاوت این دو را نمی‌دانند و آن‌ها را با هم اشتباه می‌گیرند. هر دوی این دستگاه‌ها، نقش اتصال دستگاه‌های مختلف را در شبکه بازی می‌کنند. در این مطلب می‌خواهیم به تفاوت‌های اکسس پوینت و روتر بپردازیم. شناخت تفاوت این دو دستگاه، باعث درک بهتر شما از عملکرد آن‌ها شده و به گرفتن تصمیم درست در هنگام انتخاب یکی از آن‌ها منجر خواهد شد.

اکسس پوینت چیست؟

در ابتدای شناخت تفاوت اکسس پوینت و روتر، به تعریف اکسس پوینت و کاربرد آن اشاره می‌کنیم. با استفاده از اکسس پوینت (Access Point) می‌توان به یک شبکه باسیم، اتصالات بی‌سیم را اضافه کرده و از این راه، آن شبکه را گسترش داد. اکسس پوینت معمولاً به یک روتر یا سوییچ متصل می‌شود و وظیفه اصلی‌اش، رساندن سیگنال‌های بی‌سیم به دستگاه‌های تحت پوشش، است.

با استفاده از اکسس پوینت می‌توان پوشش شبکه را گسترش داده و امکان اتصال به اینترنت را با استفاده از ابزار باسیم یا بی‌سیم، فراهم کرد. از اکسس پوینت‌ها بیشتر در مکان‌های عمومی مثل هتل‌ها، فرودگاه‌ها و کافه‌ها استفاده می‌شود.

به کمک اکسس پوینت می‌توان امکان اتصال به اینترنت را برای مهمانان حاضر در این مکان‌ها، فراهم کرد تا بتوانند در منطقه تحت پوشش اکسس پوینت، به مرور وب، پیام‌رسانی و سایر کارهای مبتنی بر اینترنت بپردازند. در ادامه، روتر و کاربردهای آن را معرفی می‌کنیم تا متوجه فرق اکسس پوینت و روتر شوید.

اکسس پوینت چیست؟

روتر چیست؟

روتر (Router) یک دستگاه ایجاد شبکه است که دستگاه‌های موجود در یک شبکه را به هم متصل می‌کند. کنترل جریان ترافیک بین دستگاه‌های مختلف شبکه و مدیریت دسترسی آن‌ها به اینترنت، بر عهده روتر است. روتر، در لایه شبکه ایفای نقش می‌کند و ترافیک داده‌ها را بر اساس آی‌پی (IP) ارسال‌کننده و گیرنده، مدیریت می‌کند. روتر می‌تواند وظایف مختلفی مانند آدرس‌دهی، ایفای نقش به عنوان فایروال و Port Forwarding را در شبکه انجام دهد.

مهم‌ترین تفاوت اکسس پوینت و روتر، به کاربرد آن‌ها بر‌می‌گردد. از روتر، بیشتر برای متصل کردن دستگاه‌های موجود در شبکه خانگی به اینترنت، استفاده می‌شود. در واقع وظیفه تخصیص آی‌پی و مدیریت جریان ترافیک اینترنت بین دستگاه‌های مختلف یک شبکه خانگی، بر عهده روتر است. به عبارت دیگر روتر وظیفه مدیریت ترافیک ورودی و خروجی شبکه را بر عهده دارد.

روتر چیست؟

فرق اکسس پوینت و روتر: کدام دستگاه برای شبکه ما بهتر است؟

این که کدام دستگاه را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید، می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. اما شناخت کاربرد و تفاوت اکسس پوینت و روتر، می‌تواند به شما برای انتخاب هر یک از آن‌ها کمک کند.

از اکسس پوینت، بیشتر در مکان‌های عمومی نظیر هتل‌ها و سازمان‌های کوچک به منظور فراهم کردن دسترسی به اینترنت برای بازدیدکنندگان یا مهمانان، استفاده می‌شود. از طرف دیگر، از روترها در شبکه‌های خانگی و برای فراهم کردن اینترنت برای کاربران خانگی استفاده می‌شود.

اگر به دنبال اتصال بی‌سیم به اینترنت برای کاربران یک شبکه خانگی هستید، روتر بی‌سیم می‌تواند نیاز شما را به خوبی برطرف کند. اما اگر می‌خواهید محیط بزرگ‌تری را تحت پوشش اینترنت قرار دهید، یا نیاز به ایجاد یک شبکه اختصاصی برای اتصال دستگاه‌هایی نظیر دوربین‌های مداربسته نیاز دارید، اکسس پوینت می‌تواند انتخاب بهتری باشد.

سخن پایانی

امیدواریم تا اینجا متوجه تفاوت اکسس پوینت و روتر شده باشید. این دو دستگاه، برای اهداف مختلفی استفاده می‌شوند، ولی هردوی آن‌ها جزو مهم‌ترین دستگاه‌های یک شبکه خانگی یا سازمان هستند. وظیفه اکسس پوینت، گسترش پوشش شبکه و برقراری اتصال بی‌سیم است. از روتر نیز برای کنترل جریان ورودی و خروجی شبکه استفاده می‌شود. شناخت صحیح کاربرد هر یک از این دستگاه‌ها باعث انتخاب یک گزینه متناسب با عملکرد شبکه شما خواهد شد. همچنین از نظر مالی نیز، یک دستگاه مقرون‌به‌صرفه را انتخاب خواهید کرد. برای خرید روتر سیسکو و میتروتیک اصل با کیفیت بالا و مقرون‌به‌صرفه می‌توانید از طریق فروشگاه اینترنتی هنر توسعه و ارتباطات شایگان اقدام کنید.

منبع: thetechedvocate.org

سوالات متداول

۱. تفاوت اکسس پوینت و روتر چیست؟

از اکسس پوینت برای گسترش پوشش شبکه و برقراری اتصال بی‌سیم در جاهایی مانند هتل‌ها و فروشگاه‌ها استفاده می‌شود. در حالی که از روتر، بیشتر برای متصل کردن دستگاه‌های موجود در یک شبکه کوچک به اینترنت استفاده می‌شود.

۲. شباهت اکسس پوینت و روتر چیست؟

هر دوی این دستگاه‌ها، وظیفه اتصال دستگاه‌های مختلف موجود در یک شبکه به یکدیگر و همچنین اتصال آن‌ها به اینترنت را بر عهده دارند.