تفاوت تلفن های dect و wi-fi چیست؟ dect چیست؟ wifi 6 چیست؟ این قبیل از سوالات معمولا در ذهن افرادی که قصد خرید لوازم ارتباطی برای کسبوکار خود را دارند شکل میگیرد. زیرا در حال حاضر به دلیل پیشرفت تکنولوژی انواع مختلفی از تلفن در بازار موجود است. در واقع باید گفت که در گذشته تلفنها ابعاد بزرگی داشتند و برقراری ارتباط از طریق خط تلفن صورت میگرفت. همچنین در تلفنهای قدیمی کاربر هنگام مکالمه باید در یک مکان ثابت قرار میگرفت. زیرا تلفنهای قدیمی فقط با سیم بودند. اما در حال حاضر به دلیل پیشرفت تکنولوژی برای برقرار کردن ارتباط بین دو دستگاه از فناوریهای جدیدی استفاده میشود و به دلیل بیسیم بودن امکان جابجایی حین مکالمه وجود دارد.
تلفنهای dect و wifi 6 دو نمونه از جدیدترین نسل تلفن هستند که در این مطلب از سایت هنر توسعه و ارتباطات شایگان قصد داریم ابتدا آنها را معرفی کنیم و سپس تفاوت تلفن های dect و wi-fi را بررسی نماییم.
تلفن dect چیست؟
پیش از هر تعریفی بهتر است بگوییم که واژه dect چیست؟ واژه dect مخفف عبارت Digital Enhanced Cordless Telecommunications است که به فارسی “ارتباطات بیسیم پیشرفته دیجیتالی” معنا میشود. با این تفاسیر به تلفنهایی که از استانداردهای ارتباطی دیجیتالی پشتیبانی میکنند، تلفن dect گفته میشود. در نتیجه تلفنهای بیسیمی که اکثر ما حداقل یک بار از آن استفاده کردهایم، نوعی تلفن dect است.
معمولا در تلفنهای dect یک پایه مرکزی وجود دارد که وظیفه تامین نیروی تلفن و فراهم کردن فرکانس موردنیاز برای برقراری تماس، را بر عهده دارد. معمولا
دستگاه پایه از طریق یک کابل شبکه به شبکه شهری یا مرکز تلفن وصل میشود. سپس از طریق فرستادن امواج رادیویی به گوشی تلفن، ارتباط صوتی برقرار میشود.
تلفن wi-fi 6 چیست؟
تلفن wi-fi نوع دیگری از تلفن است که برای برقراری ارتباطهای داخلی و خارجی در یک سازمان مورد استفاده قرار میگیرد. در این نوع از تلفنها برقراری تماس از طریق اتصال بیسیم به اینترنت صورت میگیرد. معمولا در تلفنهای wifi مدار داخلی به کار برده میشود تا این مدارها سیگنالهای رادیویی که تلفن نیاز دارد را دریافت و پخش نمایند.
با استفاده از تلفن VoIP بی سیم، کاربر کاملاً متحرک است و می تواند تا زمانی که در محدوده وای فای هات اسپات باشد، تلفن را به مکان های مختلف انتقال دهد.
تفاوت تلفن بی سیم DECT و Wi-Fi
معمولا بیشترین کاربرد تلفنهای بیسیم در مشاغل صنعتی، سازمانها و انبارهای بزرگ است زیرا کارکنان این مشاغل دائم در رفتوآمد هستند. همچنین لازم است که در حین رفتن به بخشهای مختلف با افرادی که داخل یا خارج محل موردنظر هستند، ارتباط تلفنی برقرار کنند. تلفنهای بیسیم dect و wifi از جمله تلفنهایی هستند که به دلیل بیسیم بودن در سازمانها و مراکز صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند.
همانطور که در قسمتهای قبلی بیان کردیم در تلفنهای dect ارتباط به وسیله یک دستگاه پایه صورت میگیرد اما در تلفنهای wifi برقراری ارتباط از طریق اکسسپوینتهای شبکه انجام میشود. از آنجایی که بسیاری از افراد، هنگام خرید این دو سیستم را با یکدیگر اشتباه میگیرند، در این قسمت قصد داریم تا تفاوتهای عمده آنها را بررسی نماییم.
فناوری به کار رفته
اولین تفاوت عندهای که بین این دو تلفن وجود دارد، فناوری به کار رفته در آنها است. همانطور که از نام تلفنهای wifi مشخص است، این تلفنها از شبکه wifi برای برقرار شدن مکالمه صوتی استفاده میکنند. اما در تلفنهای dect از شبکههای وای فای استفاده نمیشود و دستگاه پایه وظیفه ارسال سیگنالها را بر عهده دارد.
محدوده برقراری ارتباط
مهمترین تفاوت تلفن های dect و wi-fi محدوده برقراری ارتباط در آنها است که در ادامه هر یک را جداگانه بیان کردیم:
در تلفنهای wifi برقراری تماس تنها در محدودهای که آنتندهی Access Point ها امکانپذیر است. به بیان دیگر چنانچه تلفن خارج از محدوده AP باشد، برقراری تماس و مکالمه به هیچ وجه ممکن نیست. اما در تلفنهای dect برقراری ارتباط از طریق یک دستگاه تقویت کننده صورت میگیرد و برای برقراری تماس به شبکه نیازی نیست.
کیفیت ارتباط
در تلفنهای wifi کیفیت صدا و مکالمه به عواملی همچون ترافیک و کیفیت شبکه داخلی بستگی دارد در صورتی که در تلفنهای dect چنینمسئلهای وجود ندارد. به عبارتی باید گفت که سیگنالهایی که تلفن dect از دستگاه پایه دریافت میکند، ثابت است و کیفیت آن تغییری نمیکند.
هزینه نصب و راه اندازی
قیمت نصب و راه اندازی از دیگر فاکتورهایی به شمار میرود که باعث تفاوت این دو نوع تلفن شده است. معمولا هزینه نصب و راه اندازی تلفنهای wifi کمتر از تلفنهای dect میشود. چون قیمت گوشیهای تلفن wifi ارزاتتر از کوشیهای تلفن dect است. همچنین برای راهاندازی تلفنهای wifi نیازی به تهیه سخت افزار های پیچیده نیست. بلکه از طریق اتصال تلفن به شبکههای بیسیم محل موردنظر میتوان تلفن را راه اندازی کرد. اما برای نصب و راه اندازی تلفنهای dect باید یک Base Station تهیه کرد.
ادغام کردن با موبایل
معمولا در صورتی که تلفنهای wifi از VoIP پشتیبانی کنند، امکان ادغام کردن آن با گوشی موبایل وجود دارد. یعنی گوشی تلفن همراه میتواند به عنوان یک گوشی ثانویه عمل کند. در صورتی که چنین قابلیتی برای گوشیهای بیسیم dect وجود ندارد.
سهولت راه اندازی
از دیگر تفاوتهای این دو تلفن میتوان به میزان سختی راه اندازی آنها ایجاد کرد. در واقع چنانچه محل موردنظر شبکه بیسیم یا همان وای وای داشته باشد، راه اندازی تلفن وای فای در کمترین زمان ممکن امکان پذیر است. در صورتی که برای راه انداختن تلفنهای dect نیاز به خریدن سخت افزار و سیم کشی دارد.
امنیت تماس
معمولا در تلفنهای دکت پروتکلهای امنیتی مانند احراز هویت، رمزگذاری و شناسایی به کار برده شده است. به همین دلیل میتوان گفت که امنیت تلفن dect بسیار بیشتر از تلفن wifi است.
کیفیت صدا
کیفیت صدا در تملسهای صوتی اهمیت ویژهای دارد و از آنجایی که نوع ارتباط در هر دو نوع تلفن صوتی است. باید گفت که تلفن dect و wifi از نظر کیفیت صدا نیز با یکدیگر تفاوت دارند. معمولا کیفیت صدای در تلفنهای wifi بهتر از تلفن دکت است. البته این نکته را هم باید گفت که کیفیت صدا در این نوع تلفن در صورتی بالا است که سرعت و کیفیت اینترنت روتر و اکسس پوینت بالا باشد. اما در تلفنهای DECT کیفیت صدا تقریبا معمولی است و اما از آنجایی فرکانسهای آن تغییری نمیکند، کیفیت صدا نیز ثابت است.
دامنه آنتن دهی
دامنه آنتن دهی هز دیگر تفاوتهای این دو نوع تلفن محسوب میشود. معمولا تلفنهای دکت تا فاصله چند صد متری از دستگاه پایه، کار میکنند. اما تلفنهای وای فای چنانچه در محدوده شبکه وای فای نباشند، دیگر کار نمیکنند.
آنتن دهی در برابر موانع
معمولا امواج بیسیم به دلیل استفاده از فرکانسهای بالا هنگام برخورد با موانع مختلف میشوند. به همین دلیل هنگامی که بین فرستنده شبکههای وای فای و دستگاهی که از این شبکههتی استفاده میکند، مانعی وجود داشته باشد، دستگاه موردنظر به درستی کار نمیکند. اما از آنجایی که دستگاههای دارای فناوری dect هز فرکانس کمتری استفاده میکنند، هنگام برخورد با موانع مشکلی ایجاد نمیشود. در نتیجه میتوان گفت عملکرد تلفنهای dect در مکانهایی که موانع مانند دیوار بتنی و ستون وجود دارد، بهتر از تلفنهای wifi است.
کلام آخر
در این مطلب تفاوت تلفن های dect و wi-fi را بررسی کردیم زیرا انتخاب فناوری به کار رفته در تلفن یکی از بزرگترین چالشهایی است که کسب و کارها هنگام راه اندازی نوع وسیله ارتباطی با آن مواجه میشوند. البته باید گفت که انتخاب نوع تلفن به وسعت محل مورد نظر، تعداد تلفنهای مورد نیاز و… بستگی دارد. در همین راستا به کسب و کارهایی که در انتخاب نوع تردید دارند، توصیه میکنیم که از کارشناسان مجموعه هنر و توسعه شایگان کمک بگیرند.