زیر ساخت شبکه, مقالات

نحوه بک‌آپ گرفتن از NAS

نحوه بک‌آپ گرفتن از NAS

بک آپ گرفتن از NAS، کمی پیچیده‌تر از وصل کردن یک درایو خارجی و ذخیره اطلاعات است. اگر از NAS، برای ذخیره انواع داده‌های مهم خود استفاد می‌کنید، باید از ایمن بودن اطلاعات، اطمینان حاصل کنید. از این رو گرفتن نسخه بک‌آپ از NAS، برای حافظت از اطلاعات بسیار حائز اهمیت است.

به لطف قابلیت افزونگی (redundancy) در NAS، اطلاعات شما در برابر خرابی‌های درایو محافظت می‌شود. قابلیت افزونگی NAS، به وجود درایو‌های متعدد، به منظور ذخیره اطلاعات یکسان اشاره دارد.

به عنوان مثال، یک NAS، 3 ترابایتی، باید مجهز به دو درایو 3 ترابایتی باشد و هر کدام، وظیفه ذخیره اطلاعات را دارند. به این ترتیب، اگر یکی از درایوها دچار مشکل شود، سیستم به شما هشدار می‌دهد و شما می‌توانید با خیال راحت، داده‌های خود را حذف کنید.

 لازم به ذکر است که تمامی دستگاه‌ها دارای این تنظیمات نیستند؛ در این صورت باید به فکر تهیه چند درایو اضافی باشید. این کار نسبت به بک‌آپ گرفتن کل NAS بر روی یک حافظه خارجی، راه حل بسیار بهتری است.

با این وجود، اگر همچنان قصد دارید از داده‌های ضروری NAS، نسخه پشتیبان تهیه کنید، احتمالا بهترین انتخاب برای شما، استفاده از سرویس مبتنی بر فضای ابری است. در این مطلب از هنر توسعه و ارتباطات شایگان با ما همراه شوید تا هر آنچه که نیاز است درمورد نحوه بک‌آپ گرفتن از NAS بدانید را بررسی کنیم.

 قانون 3-2-1 در بک‌آپ گرفتن اطلاعات

کسانی که از NAS، استفاده می‌کنند، معمولا، قانون 3-2-1 را برای کپی گرفتن از اطلاعات، در سیستم خود اعمال می‌کنند. این قانون به شرح زیر است:

  • باید سه نسخه از داده‌ها در دسترس باشد.
  • داده‌ها باید در دو رسانه مجزا ذخیره شوند.
  • یکی از آن‌ها باید در خارج از شبکه و در جایی دیگر بایگانی شود.

   همانطور که گفتیم، NAS، با داشتن قابلیت افزونگی از دو درایو مجزا استفاده می‌کند؛ بنابراین 2 اصل اول این قانون رعایت می‌شود. به عبارت دیگر، شما سه نسخه از داده‌ها را در دو درایو و دستگاه مبدا دارید.

با این وجود برخی از افراد بر این باورند که داده‌های ذخیره شده بر روی RAID را نمی‌توان دو نسخه جداگانه در نظر گرفت. بنابراین، اگر می‌خواهید کاملا جوانب احتیاط را رعایت کنید، پیشنهاد می‌کنیم یک درایو خارجی بخرید و از فایل‌های خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.

بایگانی نسخه پشتیبان NAS در خارج از شبکه، معمولا سخت‌ترین بخش قانون 3-2-1 محسوب می‌شود و برای بسیاری از افراد به معنی استفاده از فضای ابری است.

نحوه بک آپ گرفتن از NAS در فضای ابری

اگر می‌خواهید از نسخه پشتیبان NAS در فضای ابری استفاده کنید، بهتر است برای صرفه جویی در هزینه‌های خود، اطلاعات را بر اساس اهمیت آن‌ها، الویت بندی کنید. سپس، مطمئن شوید که تنها از داده‌هایی که برای شما اهمیت بالایی دارند، بک‌آپ گرفته شود.

همچنین، می‌توان گفت که بهترین و مقرون به صرف‌ترین انتخاب برای بک آپ گرفتن از NAS در فضای ابری، ” Azure Archive” است. هزینه این سرویس ماهیانه، به ازای هر ترابایت 1 دلار است. تنها عیب آن، این است که شما به ندرت به داده‌های ذخیره شده در این سرویس می‌توانید دسترسی داشته باشید.

AWS Glacier“، یک سرویس مشابه دیگر در این زمینه است که حجم زیادی از فضای ذخیره سازی را با قیمت ارزان ارائه می‌کند. اما مانند Azure، دسترسی محدود به داده را به همراه دارد. علاوه بر آن برای دانلود فایل‌های خود باید هزینه پرداخت کنید.

Backblaze B2“، نیز با قیمت 5 دلار به ازای هر ترابایت، یک انتخاب گران‌تر در نظر گرفته می‌شود. این سرویس با داشتن دستورعمل‌های ساده، با TrueNAS نیز می‌تواند ادغام گردد. لازم به ذکر است که برای دانلود نسخه پشتیبان، به ازای هر ترابایت دانلود، باید 10 دلار بپردازید.

اهمیت بک آپ گرفتن از NAS

گرفتن نسخه بک‌آپ از NAS، ایده بسیار خوبی است؛ اما باید این کار را با هزینه منطقی و نگهداری آسان انجام دهید. استفاده از یک سیستم خودکار که با سرویس مبتنی بر فضای ابری پیوند می‌خورد، ساده‌ترین راه حل است. اما باید با توجه به شرایط خود بهترین و مقرون به صرفه‌ترین سرویس را انتخاب کنید.

اگر نمی‌خواهید از فضای ابری استفاده کنید، یک هارد اکسترنال که برای ذخیره سازی طولانی مدت داده مناسب است، تهیه کنید. همچنین، اگر سرعت دسترسی به داده‌ها برای شما حائز اهمیت است، SSD‌های قابل حمل، بهترین انتخاب برای شما محسوب می‌شود.

منبع: XDA

سوالات متداول

1.     قانون 3-2-1 در بک آپ گرفتن NAS چیست؟

قانون 3-2-1، به معنی داشتن سه نسخه کپی از اطلاعات در دو رسانه مجزا است که یکی از آن‌ها باید در خارج از شبکه بایگانی شود.

2.     نحوه بک آپ گرفتن از NAS به چه صورت است؟

NAS، با داشتن قابلیت افزونگی (redundancy) امنیت اطلاعات شما را تا حدی تضمین می‌کند. با این وجود بهتر است برای احتیاط بیشتر از داده‌های ضروری NAS، یک نسخه پشتیبان در فضای ابری تهیه کنید. همچنین می‌توانید از یک هارد اکسترنال مناسب برا ذخیره طولانی مدت اطلاعات نیز استفاده کنید. SSD‌های قابل حمل نیز، دسترسی سریع به اطلاعات را برای شما امکان پذیر می‌کنند.