خرید روتر بی سیم نباید بدون بررسی دقیق ویژگیهای محصول و نیازهای کاربران انجام شود. روتر یکی از مهمترین تجهیزات شبکه در خانهها و ساختمانهاست و باید نکات خاصی را هنگام خرید آنها مدنظر قرار داد. اگر قصد خرید یک روتر بی سیم را داشته باشید، با گزینههای متعددی در بازار روبرو خواهید شد. شرکتهای زیادی وجود دارند که به تولید روتر بی سیم با ویژگیهای مختلف مشغول هستند و تعدد گزینههای خرید، انتخاب بهترین روتر را برای شما سخت خواهد کرد. در این مطلب قصد داریم به ۹ نکته طلایی اشاره کنیم که با در نظر گرفتن آنها، فرآیند انتخاب روتر بی سیم برایتان بسیار آسان خواهد شد. با در نظر گرفتن نکات خرید روتر بی سیم، یک روتر بی سیم مطمئن، مقرون به صرفه و عالی را انتخاب خواهید کرد.
۱. انتخاب روتر بی سیم مجهز به بروزترین پروتکل های وای فای
سعی کنید روتر انتخابی شما، از آخرین پروتکلهای وای فای پشتیبانی کند. خرید یک روتر مجهز به آخرین نسخه وای فای، عملکرد آن را تا چندین سال برای شما تضمین خواهد کرد و نیازی نخواهد بود تا به این زودی برای نوسازی تجهیزات شبکه، روتر خود را با یک مدل جدید جایگزین کنید. در حال حاضر، آخرین استاندارد وای فای، استاندارد Wi-Fi 6E است، اما تا آخر سال جاری میلادی، نسخه هفتم وای فای نیز عرضه خواهد شد. بهتر است از خرید روترهایی که از پروتکل Wi-Fi 5 یا پایینتر پشتیبانی میکنند، خودداری کنید. چنین روترهایی، سرعت، امنیت و کارآیی نسخههای جدیدتر را در اختیار شما قرار نخواهند داد.
۲. قبل از خرید روتر درباره عملکرد آن تحقیق کنید و فقط به اطلاعات نوشته شده روی جعبه اکتفا نکنید
هنگام خرید روتر، با جستجو در اینترنت یا خواندن مشخصات روی جعبه، به مشخصات روتر پی خواهید برد. اما توجه کنید که این مشخصات، همگی روی کاغذ نوشته شدهاند و ممکن است هنگام استفاده از روتر، با عملکرد متفاوتی مواجه شوید. روترها معمولاً در عمل، نصف یا یک سوم توان تئوری خود را به نمایش میگذارند. مواردی مانند حداکثر سرعت انتقال دادهها، به فاکتورهای زیادی وابسته هستند و نمیتوانید تنها به اعداد نوشته شده روی کاتالوگ یا جعبه بسنده کنید. سعی کنید نقد و بررسی روترها را در سایتهای معتبر بخوانید و سپس اقدام به خرید کنید.
۳. در نظر گرفتن تعداد آنتن ها هنگام خرید روتری بی سیم
آنتنها، دادهها را از روتر به دستگاههای دیگر مانند کامپیوترها، تلفنهای همراه و سایر دستگاههای گیرنده ارسال میکنند. نحوه طراحی آنتنها و تعداد آنها، عاملی کلیدی در عملکرد صحیح آنها محسوب میشود. هر روتر بی سیم، معمولاً بین ۴ تا ۱۶ عدد آنتن دارد. بعضی از روترها نیز، دارای آنتنهای داخلی هستند. بهتر است روترهایی را انتخاب کنید دارای آنتنهای خارجی با قابلیت تنظیم و چرخش باشند. بعضی از روترها، دارای آنتنهای قابل تعویض هستند. خرید روتر بی سیم با آنتنهای قابل تعویض، این امکان را میدهد تا در آینده بتوانید آنها را در صورت نیاز با آنتنهای قویتر جایگزین کنید.
۴. چراغ های چشمک زن آزاردهنده را فراموش نکنید!
این نکته ممکن است از نظر بسیاری از خریداران روتر پنهان بماند. حتماً روتر را قبل ار خرید روشن کنید و چراغهای چشمکزن آن را بررسی کنید. وجود چراغ چشمکزن روی مودم و روتر، ایده بدی نیست و میتواند بسیار کاربردی باشد. به کمک چراغ چشمکزن، میتوانید از روشن یا خاموش بودن دستگاه یا وضعیت اتصال، اطمینان حاصل کنید. اما در بسیاری از روترهای امروزی، از چراغهای چشمکزن، بیش از اندازه استفاده میشود و این مسئله ممکن است در تاریکی بسیار آزاردهنده باشد. بهتر است روتری را خریداری کنید که بتوان چراغهای LED آن را روشن یا خاموش کرد تا در صورت آزاردهنده بودن چراغها، بتوانید آنها را خاموش کنید.
بیشتر بخوانید: 12 کاری که بعد از خرید روتر جدید خود باید انجام دهید
۵. انجام تنظیمات روتر از طریق مرورگر یا اپلیکیشن را مدنظر قرار دهید
انجام پیکربندی روتر بی سیم، از طریق نصب اپلیکیشن روی تلفن همراه یا تبلت، و نیز از طریق مرورگر را مدنظر قرار دهید. اگر اتصال به روتر و انجام تنظیمات آن تنها از طریق مرورگر قابل انجام باشد، در گوشیها و تبلتها که دارای نمایشگر کوچک هستند، با دشواری قادر به انجام تنظیمات خواهید بود. بنابراین اگر بیشتر از تلفن همراه یا تبلت استفاده میکنید، بهتر است روتری را خریداری کنید که از نصب اپلیکیشن روی دستگاههای همراه، پشتیبانی کند.
۶. از پروتکل های امنیتی غافل نشوید
هنگام خرید روتر بی سیم حتماً به پروتکلهای امنیتی که روتر ارائه میدهد، توجه کنید. خوشخبتانه، روترهای امروزی امکانات بسیار خوبی را در زمینه امنیت ارائه میدهند و میتوان با استفاده از آنها، امنیت اتصال کاربران منزل یا سازمان خود را تضمین کنید. بعضی از کمپانیهای سازنده روتر، نرمافزارهای امنیتی پیشرفتهای را در روتر خود پیادهسازی کردهاند که مانع نفوذ هکرها یا بازدید وبسایتهای مشکوک توسط کاربران میشود.
۷. به پهنای باند کانال های روتر توجه کنید
روتری که خریداری میکنید، باید از باندهای فرکانسی مورد نیاز و قابلیت تنظیم کانالها پشتیبانی کند. روترهای امروزی قابلیتهایی نظیر Beamforming را ارائه میکنند که به کمک آن، سیگنال ارسالی به سمت دستگاه مقصد، قویتر از سیگنال ارسالی به سایر نقاط خواهد بود. همچنین باید بتوان کانال ارسال امواج را تنظیم کرد تا از تداخل کانال با روترهای همسایه جلوگیری شود. علاوه بر اینها، بهتر است کانالهای روتر، از پهنای ۱۶۰ مگاهرتزی پشتیبانی کنند تا انجام کارهایی مانند بازی آنلاین، برای کاربران سادهتر باشد و بتوانند تبادل اطلاعات را با تأخیر کمتری تجربه کنند.
برای مشاهده محصولات شبکه کلیک کنید: فروش انواع تجهیزات اکتیوشبکه
۸. پشتیبانی از شبکه مش را مدنظر قرار دهید
ساخت شبکه مش با از چند روتر، قابلیتی است که در صورت پیادهسازی صحیح، میتواند نقاط کور شبکه شما را پوشش دهد و امکان اتصال دستگاههای بیشتری را به شبکه فراهم کند. بعضی از روترها را تنها میتوان به روترهای ساخت همان کمپانی متصل کرد. در صورتی که پیادهسازی شبکه مش را مدنظر دارید یا ممکن است روزی به آن احتیاج پیدا کنید، روتری را خریداری کنید که قابلیت اتصال به روترهای کمپانیهای دیگر را داشته باشد.
۹. پشتیبانی و ضمانت سازنده را حتماً مدنظر قرار دهید
ممکن است روتری که الان خریداری میکنید، سرعت خوبی را ارائه دهد و بسیار از عملکرد آن راضی باشید. اما بعضی از روترها، پس از مدتی کار کردن با خرابی یا افت عملکرد مواجه میشوند. بهتر است هنگام خرید روتر بی سیم، مدلی را انتخاب کنید که سازنده آن، حداقل دو سال ضمانت برایش در نظر گرفته باشد تا در صورت خرابی بتوانید از امکان تعمیر یا تعویض آن بهرهمند شوید.
سخن پایانی درباره نکات خرید روتر بی سیم
روتر از اجزای مهم شبکه است که کیفیت و پایداری شبکه و اتصال دستگاههای مختلف به یکدیگر را تضمین میکند. با در نظر گرفتن نکاتی که در این مطلب مطرح شد، میتوانید یک روتر مناسب را برای رفع نیازهای خود خریداری کنید.
منبع: tomsguide