با بررسی اجمالی سخت افزار HPE ProLiant MicroServer Gen10 Plus Vs Gen10 ما می خواهیم به شما نشان دهیم که این دو نسل از سرورهای اچ پی چه تفاوتی با هم دارند و تغییرات سخت افزاری که ایجاد شده کدام است. لازم به ذکر است که در تصاویر میکروسرور اچ پی Gen10 در سمت چپ و میکروسرور Gen10 Plus در سمت راست واقع شده اند.
بخش جلوی HPE ProLiant MicroServer Gen10 Plus Vs Gen10
اولین چیزی که با کنار هم گذاشتن این دو محصول متوجه آن خواهید شد این است که اندازه ProLiant MicroServer Gen10 Plus در مقابل MicroServer Gen10 به نصف کاهش پیدا کرده است. این بدان معناست که برای بهتر شدن چیزهای زیادی تغییر کرده است.
ویژگی مهم دیگری که باید به آن اشاره کنیم این است که در جلوی هر دو واحد 2 پورت USB Type-A وجود دارد. MicroServer Gen10 Plus جدید این پورت ها را به USB 3.2 Gen2 ارتقاء دارده است که این بدان معناست آنها قادر به ارائه سرعت 10 گیگابایت در ثانیه ای هستند.
بخش پشت MicroServer Gen10 Plus Vs Gen10
در قسمت پشتی واحد، کلی تغییر کرده است.
به جای یک فن بزرگ و یک فن کوچک، ما یک فن با اندازه متوسط را می بینیم که این بدان خاطر است که به جای منبع تغذیه (یک واحد 180 واتی) از یک پاور خارجی DC LiteOn استفاده شده است.
دو NIC در Gen10 به 4 کارت در این نسل ارتقا یافته اند. این یک ارتقاء عالی است. در Gen10 ما دو پورت USB 3 و دو پورت USB 2 داشتیم، اما در Gen10 Plus، همه آنها به USB 3.2 تغییر پیدا کرده و در پشت Gen10 Plus تعبیه شده اند که ارتقاء کاملا خوبی است.
می توانید ببینید که اسلات های توسعه PCIe از عمودی به افقی تغییر حالت داده اند. در Microserver Gen10 یک ترکیب اسلات x8 و x1 وجود داشت. در Gen10 Plus، یک اسلات PCIe gen3 x16 روی رایزر است و اسلات بالایی برای یک کیت فعال iLO اختصاصی است.
جایگاه هارد
تغییر دیگر این است که در Gen10 HPE از AMD Opteron SoC با یک GPU یکپارچه متصل به خروجی DisplayPort استفاده شده است. اینها می توانند برای تابلوهای دیجیتال یا برنامه های مشابه استفاده شوند. VGA یک خروجی مدیریتی بود. در Gen10 Plus، VGA و DisplayPort هر دو برای وظایف مدیریتی در نظر گرفته شده اند.
ProLiant MicroServer Gen10 Plus جدید هنوز دارای چهار جایگاه هارد 3.5 اینچی است. محفظهها از همان مکانیزم بدون سینی استفاده میکنند و پیچ های مورد استفاده برای هر درایو همچنان در جلوی شاسی ذخیره میشوند که این ویژگی را کاملاً دوست داریم زیرا به این معنا است که پیچ ها را گم نمی کنیم.
در حالی که مکانیسم قفل یکسان است، به جای یک ردیف از چهار درایو عمودی، Gen10 Plus دارای پیکربندی 2×2 با درایوهای افقی است. این به جمع و جورتر نگه داشتن دستگاه کمک می کند.
دارندگان MicroServer قبلی ممکن است متوجه شوند که در Gen10 Plus جدید درایو نوری وجود ندارد. این جایگاه درایو نوری اغلب با یک SSD اضافی استفاده می شد. در حالی که Gen10 دارای پنجمین پورت SATA داخلی اضافی و یک کانکتور برق Molex بود که میتوان از آن برای افزودن یک SSD اضافی استفاده کرد، Gen10 plus این ویژگیها را ندارد.
تغییر بزرگ دیگر در اینجا این است که با رفتن به یک راه حل مبتنی بر اینتل، HPE می تواند از فریم ویر S100i و ادغام با ابزارهای مدیریتی خود به جای استفاده از راه حل SATA RAID Marvell استفاده کند. این همچنان RAID نرمافزاری برای کسانی است که از VMware استفاده میکنند، اما به این معنی است که میتوان از ابزارهای تامین HPE با RAID مبتنی بر PCH اینتل استفاده کرد. همچنین می توانید از اسلات PCIe Gen3 x16 برای اضافه کردن یک کنترلر RAID سخت افزاری رده بالا استفاده کنید.
نماهای جانبی MicroServer Gen10 Plus v Gen10
متوجه خواهید شد که Gen10 plus دارای مکانیزم قفل داخلی است که به جلوگیری از حذف ناخواسته قاب جلویی کمک می کند و درایوها را ایمن نگه می دارد.
DIMM ها و اسلات های توسعه طرفین بین MicroServer Gen10 و Gen10 Plus تعویض شده اند. می توانید ببینید که چگونه تراکم به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
ما پاور 180 واتی LiteOn را نشان میدهیم زیرا در حالی که اندازه Gen10 Plus تقریباً نصف نسل قبلی است، اما حالا منبع تغذیه خارجی قابل توجهی دارد که باید برای آن فضا ایجاد کرد
یکی از جنبه های جالب این است که HPE دارای یک نگهدارنده کوچک برای منبع تغذیه خارجی است که ممکن است در پشت آن دیده باشید. حتی جعبه حمل و نقل دارای یک بریدگی با فوم است تا از این گیره نگهدارنده PSU محافظت کند.
بریدگی سمت چپ بالای فوم را در عکس بالا مشاهده می کنید. انتقال منبع تغذیه به یک واحد خارجی به HPE اجازه داد تا تراکم قطعات را افزایش دهد، کابل ها را تمیز نگه دارد و یک فن را از مجموعه حذف کند.
مقایسه از نظر مادربردها
MicroServer Gen10 و Gen10 Plus به دلیل طراحی واحدها سینی های مشابه و در عین حال کمی متفاوت دارند. در حالی که Gen10 Plus در اینجا یک پیچ اضافی دارد، میتوان سینی مادربرد را با برداشتن سه کابل از یک طرف شاسی جدا کرد. در MicroServer Gen10 کابل هایی در دو طرف وجود دارد که باید جدا شوند. در هر صورت، این خدمات حتی برای افراد غیر فنی که ممکن است در دفتر ROBO یا SMB خود باشند، بسیار آسان است.
ProLiant MicroServer Gen10 Plus با اضافه کردن برخی از برچسبها، احساس خوبی به کاربر می دهد. این برچسب ها به کسانی که با سختافزار آشنا نیستند کمک میکنند تا تعمیر و نگهداری را در این زمینه انجام دهند. ما این موارد را در ProLiants پیشرفته HPE و برخی از فروشندگان سرورهای رده بالاتر مشاهده می کنیم. این یک ویژگی جدید خوب است که MicroServer Gen10 آن را ندارد و در بسیاری از سرورهای SMB سطح پایین نیز نخواهید دید.
یک قطعه جدید در این نسل، رایزر PCIe و iLO است که برای رسیدن به مادربرد Gen10 Plus حذف شده است.
در اینجا مادربردها در کنار هم هستند. قبلاً در مورد تغییر اسلات توسعه PCIe و همچنین حذف یک پورت SATA اضافی در Gen10 Plus صحبت کردیم. چیزی که متوجه خواهید شد این است که مادربرد Gen10 Plus به طور قابل توجهی متراکم تر است.
می خواستیم به چند ویژگی کلیدی اشاره کنیم. هنوز یک پورت داخلی USB 2.0 نوع A وجود دارد. کاش این پورت از نوع USB 3 بود اما این همان پورت نسل قبلی است.
هنوز دو اسلات DIMM بدون بافر DDR4 ECC وجود دارد. اینها از DDR4-2400 به DDR4-2666 ارتقاء یافته اند و پهنای باند بیشتری را اضافه کرده اند. MicroServer Gen10 به طور استاندارد با 8 یا 16 گیگابایت حافظه عرضه می شود، اما می تواند دو DIMM شانزده گیگابایتی ECC را برای دستیابی به ظرفیت 32 گیگابایت استفاده کند. سری Xeon E-2200 می تواند تا دو DIMM در هر کانال برای چهار DIMM را داشته باشد، اما در ابعاد کوچکتر مانند این، راه حل دو DIMM برای صرفه جویی در فضا و هزینه محبوب است.
اجازه دهید وارد برخی از تغییرات پلت فرم بزرگتر شویم.
مقایسه میکروسرور Gen10 اچ پی با Gen10 Plus از نظر شبکه
یکی از بزرگترین تغییرات در زمینه شبکه انجام شده است. HPE از دو پورت Broadcom NetXtreme NIC در Gen10 فاصله گرفته و به سمت کارت شبکه Intel i350-am4 حرکت کرده است. این یک کارت شبکه 1GbE رده بالاتر است که توسط هر سیستم عامل اصلی پشتیبانی می شود زیرا در سرورهای رکمونت رایج است.
در حالی که پهنای باند شبکه دو برابر شده است و HPE از یک NIC با کیفیت بالاتر استفاده می کند، باید از اسلات توسعه برای اتصال 10GbE استفاده کرد. از نظر فنی با یک اسلات PCIe x16، حتی می توان از آداپتورهای با سرعت بالاتر استفاده کرد.
همانطور که ممکن است متوجه شوید، اسلات PCIe x16 عالی است، اما اگر کسی بخواهد فضای ذخیره سازی یا شبکه را گسترش دهد، یک تضاد آشکار وجود دارد.
مقایسه MicroServer Gen10 Plus با Gen10 از نظر iLO 5
پس از آن شاید مهمترین تغییر در Gen10 Plus این است که ما حالا iLO5 را در اختیار دارید. این یک تغییر بزرگ است زیرا نه تنها به کنترلر مدیریت iLO 5، بلکه به DRAM و حافظه فلش نیز نیاز دارد تا بتواند کار کند که هزینه و مصرف انرژی را نسبت به مدل Gen10 افزایش می دهد. اما یک ویژگی عالی است. یکی از نکات مهم بازخورد در Gen10 نبود iLO 5 بود که به این معنی بود که سازمانهایی که روی ویژگیهای HPE مانند InfoSight سرمایهگذاری میکردند، نمیتوانستند از آنها برای مدیریت MicroServers در دفاتر شعب از راه دور خود استفاده کنند. با Gen10 Plus حالا این امکان وجود دارد.
تمام مدیریت ها به صورت استاندارد درون باند هستند، به این معنی که NIC خارج از باند یا NIC مشترک وجود ندارد. شما MicroServer Gen10 Plus را از راه دور مستقیماً از طریق iLO خارج از جعبه مدیریت نمیکنید.
درعوض، باید یک «کیت فعالسازی iLO» به اسلات رایزر اضافه کنید. این یک افزونه است که یک NIC اختصاصی را اضافه می کند. HPE کیت فعال سازی iLO را با تجربه iLO Essentials و iLO Standard با ویژگی هایی مانند کنسول از راه دور و هشدارهای ایمیل همراه می کند.
میتوانید این را به iLO Advanced ارتقاء دهید و تمام ویژگیهای امنیتی که سطح لایسنس بالاتر فراهم میکند، را دریافت کنید. با فعالسازی iLO، میتوان سرور را در یک شعبه راه دور مدیریت کرد، درست مانند رک ProLiants در دیتاسنتر و از ویژگیهایی مانند HPE InfoSight با MicroServer Gen10 Plus استفاده کرد.
مقایسه پردازنده MicroServer Gen10 Plus در مقابل MicroServer Gen 10
ممکن است متوجه تفاوت هیت سینک شده باشید. MicroServer Gen10 Plus جدید دارای یک هیت سینک بسیار بزرگتر با لوله های حرارتی مسی برای کمک به خنک کننده است. در حالی که Gen10 از یک AMD Opteron SoC با حداکثر توان مصرفی 35 وات استفاده می کرد، MicroServer جدید Gen10 Plus به طور رسمی از پردازنده های اینتل با توان مصرفی تا 71 وات استفاده می کند.
در مورد CPU ها، ما می خواهیم بنچمارک هایی از MicroServer با Pentium G5420 و Intel Xeon E-2224 داشته باشیم، اما می توان گفت که عملکرد CPU چندین برابر MicroServer Gen10 قدیمی است. این یک ارتقاء بزرگ است.
صحبت از ارتقاء شد، HPE پردازنده های سوکت را در Gen10 Plus بازگردانده است. این بدان معناست که به طور بالقوه می توان CPU ها را ارتقاء داد، اگرچه برگه مشخصات رسمی فقط تا 71 وات را نشان می دهد.
برای کسانی که فکر می کنند می توانند از پنتیوم G5420 با GPU یکپارچه خود استفاده کنند، متأسفیم که شما را ناامید می کنیم. از آنجایی که اینتل تغییراتی را در این نسل انجام داده است، این امر مستلزم آن است که OEM ها کارهای اضافی و پرهزینه تری انجام دهند. در نتیجه، MicroServer Gen10 Plus این ویژگی را ندارد.
جمع بندی
افزودن iLO 5 و همچنین گزینههای CPU با عملکرد بسیار بالاتر به این معنی است که مصرف انرژی و هزینه با این نسل افزایش مییابد.در این بررسی ما می خواستیم برخی از پیشرفت های سخت افزاری جانبی که در HPE ProLiant MicroServer Gen10 Plus ایجاد شده است را به شما نشان دهیم. به طور کلی، HPE با MicroServer جدید خود کار بسیار خوبی انجام داده است.
منبع: servethehome